Kenmerken
Dijsselhofplantsoen 12, Amsterdam
Prijs
  • € 15.000.000,- Kosten koper
Aanvaarding
  • In overleg
Vertrekken
  • 9 kamers
  • 6 slaapkamers
Onderhoud
  • Intern: Goed
  • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 635 m2
Perceel Oppervlakte: 694 m2
Inhoud: 2030 m3
Bouwjaar
1930
Voorzieningen
  • Alarminstallatie
  • Balansventilatie
  • Dakraam
  • Frans balkon
  • Mechanische ventilatie
  • Rookkanaal
  • Schuifpui
  • Tv kabel
Garages
  • Aangebouwd steen
Liggingen
  • Aan rustige weg
  • Aan vaarwater
  • Aan water
  • In woonwijk
Parkeer faciliteiten
  • Betaald parkeren
  • Op eigen terrein
  • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
  • Cv ketel
  • Mogelijkheid voor open haard
Warm water soorten
  • Cv ketel
Bestemming
  • Woonruimte
Grondsituatie
  • Eigendom belast met erfpacht
Buitenruimte
  • Tuin rondom
  • Balkon
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie Z
Nummer 1228
Soort
  • Geschakelde-woning
  • Villa
  • Woonhuis
Overige kenmerken

•           OZB ('23) PM
•           Rioolrecht ('24) € 166,85 per jaar
•           Erfpachtcanon is afgekocht tot en met 31 mei 2101
•           Afkoop eeuwigdurende erfpacht is aangevraagd

Plattegrond
Dijsselhofplantsoen 12, Amsterdam
Documenten
Dijsselhofplantsoen 12, Amsterdam
Locatie
Dijsselhofplantsoen 12, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
Apollolaan 138,
1077 BG Amsterdam

Roberto's Restaurant Amsterdam

In de top tien Italiaanse restaurants van Amsterdam mag Roberto’s niet ontbreken. Het restaurant is gelegen in het Hilton hotel, waar de iconische Italiaanse keuken sinds 25 jaar de borden vult. Het restaurant draait om pure en simpele smaken met gerechten als dungesneden aubergine, groene farfalle pasta met kreeftensaus en Lava cake.

02
Adres
Beethovenstraat 38,
1077 JJ Amsterdam

Et Claire

Op de Beethoven straat bevindt zich Et Claire. Et Claire is ontstaan uit een voorliefde voor de beste viennoiserie, koffie, (ijs)thee in combinatie met eindeloze zoete en hartige mogelijkheden.  Het motto bij et Claire is ''ne vous contentez pas de moins'', wat betekent dat je niet genoegen moet nemen met minder.

03
Adres
Beethovenstraat 19,
1077 HM Amsterdam

Cafecito

Cafecito, een minimalistische koffiezaak, biedt hoogwaardige koffie uit stralend witte machines. Het is een onderdeel van de Cafecito-franchise, een Amsterdamse koffiebranderij die besloot koffiezaken te openen om hun eigen afzet te stimuleren toen de verkoop aan horecagelegenheden tijdens de pandemie stagneerde. Cafecito heeft al drie vestigingen in Amsterdam en één in Rotterdam. Cafecito is een tot de essentie teruggebrachte zaak. Je drinkt er topkoffie uit witte machines.

04
Adres
Beethovenstraat 58,
1077 JK Amsterdam

Winebar QV

Bij Winebar QV kan je in principe de hele dag doorbrengen alsof je in Italië bent. Je begint met een Italiaanse espresso, luncht met een warme maaltijd en sluit af met een goed glas wijn met bijbehorend een Italiaanse aperitivo. Het is er gezellig en stijlvol ingericht en je kan aan de hoge krukken aan de bar zitten, aan de lagere tafeltjes of op het kleine terras.

05
Adres
Johannes Verhulststraat 32,
1071 NE Amsterdam

Pizzeria Le 4 Stagioni

Voor bezoekers van het Concertgebouw zijn de Romaanse pizza's met dunne bodem geen vreemde. Sinds 1978 voorziet de pizzeria in Oud-Zuid menige groep en (grote) families van authentiek Italiaans eten. Het interieur heeft een Mediteraans tintje en het menu biedt voor ieder wat wils, van verse pasta's en mals vlees, tot onmisbare antipasti en vegetarische alternatieven.

06
Adres
Van Baerlestraat 158,
1071 BG Amsterdam

Brasserie van Baerle

De Franse brasserie van Baerle is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse stadsbeeld. Met een levensloop van al 41 jaar in Amsterdam-Zuid, is het een vertrouwde plek. De compacte lunch- en dinerkaart bestaat uit klassieke gerechten uit de – overwegend Franse – brasserie-keuken én vernieuwende eigentijdse gerechten (ook veg&vegan).  In het seizoen zijn er altijd oesters, asperges en kreeft. Naast à la carte is er – zowel voor lunch als diner – een wisselend 3-gangen keuzemenu. Dat is sinds 2010 jaarlijks door Michelin met een ‘BIB Gourmand’  onderscheiden voor de excellente prijs/kwaliteit-verhouding. Brasserie van Baerle heeft zich ook altijd onderscheiden met een hoogwaardige maar overzichtelijke wijnkaart van ‘Oude wereld’-wijnen, overwegend Frans. Deze kaart heeft meerdere prijzen ontvangen voor haar kwaliteit, toegankelijkheid en wijn/spijs-adviezen. Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, rangschikt Brasserie van Baerle al jaren tot de beste ‘wijnrestaurants’ van Amsterdam.

07
Adres
Jan Willem Brouwersstraat 32,
1071 LK Amsterdam

Café Welling

Café Welling is een knus buurtcafé aan de J.W. Brouwersstraat; vlakbij het Museumplein. Hier kun je genieten van een lekker biertje aan de bar of op het terras als het zonnetje schijnt. Dit buurtcafé kent een lange geschiedenis. Het café bestaat al langer dan 70 jaar maar draagt pas sinds 1963 de naam Café Welling. Deze historie verklaart misschien wel de oude vertrouwde sfeer die in dit café altijd te vinden blijkt. Interessant voor muziekliefhebbers: bij Café Welling worden regelmatig Jazz-avonden georganiseerd.

08
Adres
Roelof Hartplein 1,
1071 TR Amsterdam

Café wildschut

Café wildschut zit aan het Roelof Hartplein en is een ideale uitvalbasis om een drankje te doen. Vooral 's zomers ben je hier aan het goede adres, het terras heeft namelijk van 's ochtends vroeg tot 's avonds zon. Omdat het café aan een plein zit is er altijd reuring. Het café is gevestigd in een monumentaal pand van de Amsterdamse school en heeft kosmopolitisch interieur met jaren '20 elementen. Er komt een gemêleerd publiek en is inmiddels al decennia een begrip onder Amsterdammers. Je kan hier ook terecht voor ontbijt, lunch en diner.

09
Adres
Cornelis Schuytstraat 8-10,
1071 JH Amsterdam

Brasserie van Dam

Brasserie van Dam staat bekend om een simpele maar effectieve receptuur: een niet te uitgebreide kaart met kwalitatief goede producten, acceptabele prijzen, goede koffie, een fijne sfeer en vriendelijk personeel.

10
Adres
Willemsparkweg 163,
1071 GZ Amsterdam

Brasserie de Joffers

Met een groot terras in de zomer én winter is brasserie Joffers al 15 jaar een bekende hotspot op steenworp afstand van het Vondelpark en het Museumkwartier. Mocht de zon niet schijnen, dan is er binnen genoeg plek - een met kunst en spiegelwanden ingerichte ruimte, wat voor een huiselijke sfeer zorgt. De ontmoetingsplek voor de buurt is ideaal voor ontbijt, lunch en diner of simpelweg voor een lekkere kop koffie.

11
Adres
Willemsparkweg 177,
1071 GZ Amsterdam

Batoni Khinkali

In Nederland is de Georgische keuken helaas ondervertegenwoordigd, ondanks haar rijke en boeiende culinaire erfgoed. Gelukkig biedt Batoni Khinkali een introductie tot deze smaakvolle keuken. Dit restaurant, opgericht door de Georgische klarinettist Levan Tskhadadze, combineert zijn liefde voor muziek met zijn passie voor koken. Hier kunnen gasten genieten van Georgische klassiekers zoals khinkali, katsjapuri en lobio, evenals een veganistisch en vleesmenu, allemaal geserveerd met de kenmerkende Georgische gastvrijheid.

12
Adres
Van Baerlestraat 47-49,
1071 AP Amsterdam

L'Entrecôte et les Dames

L’Entrecôte et les Dames omarmt het concept van een formule-restaurant, zoals de Fransen het noemen. Binnen een sfeervol ingerichte Franse brasserie staat de entrecôte centraal, altijd met een lichte 'bleu' bereiding van het Maas-Rijn-IJsel rund. Dit wordt geserveerd met frietjes en een verfrissende salade. Als je hierna nog trek hebt krijg je nog een keer een portie opgediend. Liever geen vlees? Als alternatief serveren zij in roomboter gebakken sliptong met ravigottesaus. Zelfde formule en zelfde prijs als het entrecôte menu.

13
Adres
Willemsparkweg 74,
1071 HK Amsterdam

George W.P.A

George W.P.A is de ideale plek om neer te strijken voor een goed glas wijn en lekker eten met een chique touch. De brasserie in Zuid is naar eigen zeggen een combinatie van klassieke Franse gerechten, verpakt in New-Yorkse stijl en staat bekend om signature dishes zoals gegrilde kreeft en Blackened Tuna. Treed binnen (op reservering) in het "Upper South" van Amsterdam en see for yourself!

Boodschappen
14
Adres
Johannes Verhulststraat,
1066 VH Amsterdam

Slagerij De Schuyt

Slagerij De Schuyt, vernoemd naar hun locatie in de Cornelis Schuytstraat, heeft als symbool de parkiet. Net als de parkiet heeft deze kenmerkende slagerij zijn oorsprong in de jaren zeventig en hebben beiden hun plek veroverd in Amsterdam. Geïnspireerd door de parkiet begon eigenaar Evert Blauwendraat zijn slagerij met het idee om daar een karakteristiek, persoonlijk en bijzonder embleem aan te geven dat voor iedereen herkenbaar is. Bij dit familiebedrijf met een rijke historie kan je terecht voor vlees en delicatessen.

15
Adres
Beethovenstraat 49,
1077 HN Amsterdam

Slagerij Hergo

Slagerij Hergo is de vleesspecialist in Amsterdam. Al in 1930 begon de heer Cantor, een Duitse worstmaker, samen met zijn vrouw die uit een Amsterdamse slagersfamilie kwam, zijn slagerij met typische Duitse worstspecialiteiten. Met het motto ‘De slager met ’n koksmuts’ is Hergo uitgegroeid naar vier verschillende locaties en is zo tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Amsterdam. Met jachtworst, hausmacher, ossenworst, pekelvlees maar ook met een broodje filet americain onderscheidt Hergo zich als slagerij in het topsegment.

16
Adres
1071 MR Amsterdam

ZuiderMRKT

De zuiderMRKT is een kleine, gezellige, wekelijkse buurtmarkt. Uniek door haar coöperatieve karakter. De coöperatie bestaat uit leden - enthousiaste buurtbewoners - die de markt een warm toedragen en meehelpen op de markt en in de groentekraam. De leden bepalen samen het aanbod van alle kramen. Zij kopen groente en fruit rechtstreeks in bij de boer, om ze voor eerlijke prijzen op het zuiderMRKT-plein te verkopen.

17
Adres
Cornelis Schuytstraat 35,
1071 NL Amsterdam

Groenteboer Tom Ensink

Groenteboer Tom Ensink zorgt ervoor dat klanten kunnen kiezen uit een exclusief assortiment aan eerlijke producten. Naast groenten worden er kazen, fruit, noten, oliën, wijnen én maaltijden verkocht - zorgvuldig geselecteerd voor de échte fijnproevers in Zuid. Specifieke wensen kunnen worden vervuld wat betreft het bestellen van producten, maar ook voor de verse maaltijden.

18
Adres
Van Breestraat 107A,
1071 ZJ Amsterdam

De Wijnkaart

In het Museumkwartier in Amsterdam-Zuid zit De Wijnkaart. Hier worden allerlei soorten wijnen uit de vergeten Oost-Europese wijnlanden geserveerd. Alhoewel de geschiedenis van het wijn maken hier is begonnen, zijn deze landen vaak vergeten in de wijnwereld. Als je benieuwd bent geworden naar alle soorten wijnen kan je een wijnproeverij doen in de wijnbar, waarbij je zelf mag uitkiezen welke je wil proeven. Naast de borrelplanken die wekelijks veranderen, staan er ook hoofdgerechten op het menu.

19
Adres
Van Baerlestraat 67,
1071 AR Amsterdam

Renzo’s Delicatessen

Bij Renzo’s Delicatessen draait het om huisgemaakte, culinaire en Italiaanse producten. Alle gerechten worden hier dagvers gemaakt. Naast Renzo’s klassiekers is er ook een variërend menu. Voor de een is Renzo’s een buurtwinkel en voor de ander een plek om te lunchen of dineren. Je kan er ook terecht voor boodschappen, een Italiaanse meeneem menu of  een broodje. En dan vooral het broodje Dino: rundergehakt of warme kippendijen met de beruchte dinosaus, zonnemayo, rucola en zongedroogde tomaatjes.

Interieur
20
Adres
Rubensstraat 45,
1077 MJ Amsterdam

Flower fusion

Elke zaterdag van 9:30 tot 17:00 kunt u Ilona Bokma van Flowerfusion vinden op de ZuiderMRKT. Unieke en schitterende bloemen waardoor je het gevoel krijgt middenin een pluktuin te staan. Doordat Ilona iedere week andere bloemen, planten en kleuren uitzoekt die aansluiten bij het seizoen, is het elke zaterdag weer een feestje om langs te gaan bij Flowerfusion.

21
Adres
Cornelis Schuytstraat 11,
1071 JC Amsterdam

Menno Kroon

De uitbundige en sfeervolle etalage van Menno Kroon toont zulke betoverende en bijzondere bloemen dat je wel even binnen moet kijken. Prille liefde, verrukking, het onvermijdelijke afscheid. Elk boeket van Menno Kroon geeft betekenis aan een bijzonder moment. Niks is ze te gek bij Menno Kroon en u kunt er terecht voor de meest speciale en uiteenlopende boeketten.

22
Adres
Van Baerlestraat 39-43,
1071 AP Amsterdam

Cosentino

Cosentino Group is een wereldwijd bekend Spaans familiebedrijf dat hoogwaardige innovatieve oppervlakken produceert en distribueert voor de wereld van design en architectuur. Aan de Van Baerlestraat bevindt zich hun inspiratiecentrum waar men kleuren, materialen en toepassingen voor architectuur en designprojecten met elkaar kan vergelijken. Cosentino City biedt een uitgebreid inspiratieplatform waar architecten en ontwerpers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken.

Kunst & cultuur
23
Adres
Concertgebouwplein 10,
1071 LN Amsterdam

Het Concertgebouw

Het Concertgebouw is één van de monumentale panden aan het Amsterdamse Museumplein. Het gebouw stamt uit 1888 en is voltooid volgens de stijl van het Weens classicisme; als heeft het ook kenmerken uit de neorenaissance. Het gebouw is ontworpen voor klassieke concerten maar heeft in de jaren 60 en 70 ook een tijd dienst gedaan als poppodium. Bekende sterren die hier hebben opgetreden zijn onder andere Led Zappelin en Aretha Franklin. Tegenwoordig vinden er jaarlijks bijna duizend concerten en andere culturele activiteiten in het Concertgebouw plaats. Voor degenen met een kleiner budget zijn er ook gratis lunchconcerten. Voor een bezoek aan een lunchconcert kun je het beste eerst even op de website kijken. Vaak kun je daar van de voren gratis kaartjes reserveren.

24
Adres
Willemsparkweg 134,
1071 HR Amsterdam

Galerie Bildhalle

Bildhalle is oorspronkelijk opgericht als een Zwitserse galerie gespecialiseerd in klassieke en hedendaagse fotografie. De galerie heeft inmiddels vestigingen in Zürich en Amsterdam. Sinds de oprichting door Mirjam Cavegn in 2013, heeft de galerie zich ontwikkeld tot een van de meest gerespecteerde fotogaleries in Zwitserland. In oktober 2021 zette Bildhalle haar groei voort met de opening van een tweede galerie aan de Willemsparkweg in Amsterdam. Hier presenteert de galerie een zorgvuldig geselecteerde collectie van Nederlandse en internationale kunstenaars, variërend van opkomend talent tot gevestigde fotografen.

25
Adres
Willemsparkweg 64H,
1071 HK Amsterdam

Hama Gallery

Bij Hama Gallery geloven ze dat een galerie een grenzeloze ontmoetingsplaats is waar kunst en mensen samenkomen. Het doel is om kunst toegankelijker te maken door een unieke ervaring te bieden die breekt met traditie. De galerie verwelkomt bezoekers met open armen, of je nu binnenloopt voor een spontaan bezoek, een intieme privébezichtiging wilt, of samen met anderen kunst wilt vieren tijdens onze feestelijke openingen en tuinevenementen.

Deze vrijstaande villa aan het Noorder Amstelkanaal bevindt zich op één van de meest begeerde locaties in Amsterdam Zuid.

Rondleiding
Dit imposante pand wordt momenteel gebruikt als kantoor, maar is van nature ook geschikt voor bewoning. Gelegen aan de achterzijde, grenst het aan een brede tuin die vrij en groen is, met uitzicht op het water en een eigen aanlegsteiger. Het pand bestaat uit meer dan vier ruime woonlagen en een kelder. De voormalige garage is omgebouwd tot een extra ruimte, terwijl er in de voortuin voldoende ruimte is om te parkeren.
Architectenbureau Kodde heeft een plan ontwikkeld om inspiratie te bieden voor de verbouwing tot een prachtig opgezet woonhuis met alle benodigde voorzieningen en optimalisatie.

Buurtgids
Het Dijsselhofplantsoen is één van de meest exclusieve en prestigieuze straten van Amsterdam-Zuid. Het is gelegen op de rand van de Apollobuurt en in de chique wijk Oud-Zuid, die beiden bekend staan om zijn prachtige architectuur, groene lanen en luxueuze levensstijl. Het Dijsselhofplantsoen bevindt zich te midden van deze weelderige omgeving, omringd door statige herenhuizen. De buurt rondom het kantoor/ de toekomstige woning biedt een perfecte combinatie van rust en nabijheid van de bruisende stad. Hoewel het een rustige en residentiële omgeving is, is het toch gunstig gelegen ten opzichte van het stadscentrum en andere populaire gebieden in Amsterdam. Ook uniek is de waterligging. Op loopafstand van de woning vindt men ook de populaire winkelstraat Beethovenstraat, waar men een breed scala aan winkels, boetieks, restaurants en cafés kunt vinden. Hetzelfde gaat op voor de Cornelis Schuytbuurt. Deze ligt ook om de hoek en op loopafstand.

Bijzonderheden
· Gebruiksoppervlakte wonen circa 634 m²
· Tuin rondom van ruim 500 m²
· Gelegen op erfpachtgrond van Gemeente Amsterdam. Huidig tijdvak 1 juni 2001 t/m 31 mei 2101, AB 1994, erfpachtcanon is afgekocht tot 31 mei 2101
· Aanvraag overstap eeuwigdurende erfpacht met AB 2016 is tijdig gedaan, De koopsom is gebaseerd op inclusief afkoopsom canonverplichting eeuwigdurende erfpacht
· Het pand is in 1928/1929 gebouwd naar ontwerp van P.L. Kramer is verstrakte Amsterdamse School stijl
· Bestaande fundering, vergunning voorziet in nieuwe kelderbak
· Geen monument
· Rijksbeschermd stadsgezicht

 

De Dijssel
Dijsselhof wordt binnen de vastgoedwereld direct geassocieerd met Zadelhoff, vooral omdat Cor van Zadelhoff hier decennia geleden zijn visie van “locatie, locatie, locatie” tot werkelijkheid bracht. Uiteindelijk verwierf hij drie panden naast elkaar, waarmee hij een onmiskenbare indruk achterliet binnen vastgoed Nederland. Deze locatie werd een bekend adres waar men zonder routeplanner naartoe reed.
Gelegen in een weelderige omgeving met karakteristieke villa’s uit de jaren dertig, is het merendeel van deze panden al bewoond. Het is waarschijnlijk dat nummer 12 ook zal worden getransformeerd naar een woonfunctie, wat de oorspronkelijke bestemming was tijdens de bouw.
Dit vrijstaande huis biedt een unieke kans om aan het water van het Noordelijk Amstelkanaal te wonen. De villa is gelegen op een Super Prime locatie, waar men zijn of haar visie en wensen kan verwezenlijken door het pand naar eigen idee te verbouwen tot een kapitale villa.
Een investering in dit pand is niet alleen een investering in ultiem woongenot, maar ook een waardevast bezit in lijn met Cor van Zadelhoff’s visie dat locatie zich altijd uitbetaalt. Dit is een kans om een eigen droomhuis te creëren op één van de meest gewilde plekken van Amsterdam.

Of u nu geïnspireerd bent door de historie van deze locatie of door de potentie die het biedt, nummer 12 is een pand met een ongeëvenaarde belofte voor de toekomst.

Kees Kemp |  Makelaar Broersma Wonen

Architectuur
Het stedenbouwkundige plan van Berlage werd aan de noordzijde begrensd door het Noorder Amstelkanaal. Langs de Apollolaan werden één strook en twee plantsoenen vrijgehouden voor de bouw van villa’s. Uiteindelijk zijn er op de Bernard Zweerskade slechts twee vrijstaande villa’s gerealiseerd, op het Dijsselhofplantsoen vier, en op het Albert Hahnplantsoen ook vier. Deze percelen grenzen aan het water en hebben een eigen oever.
In de jaren dertig kreeg het plan zijn uiteindelijke vorm, met architectuur die de geest van de Amsterdamse Schoolstijl ademt. Deze stijl combineert robuustheid met vakmanschap, details en rankheid. Functionele aspecten worden als ornamenten benadrukt, wat zorgt voor een unieke esthetiek.
Het pand op het Dijsselhofplantsoen, ontworpen in 1928 door Piet Kramer voor Wichart A. de Graaf, de toenmalige directeur van de Dienst der Publieke Werken, is een voorbeeld van deze voorname en functionele bouwstijl. Dit huis, gelegen op een prominente locatie, is een weerspiegeling van de grandeur en vakmanschap van die tijd.
Om het pand te moderniseren en aan te sluiten op de exclusieve woonwensen van deze tijd, heeft architectenbureau H. Kodde een prachtig en functioneel ontwerp gemaakt. Dit ontwerp herstelt de oorspronkelijke grandeur van het huis en brengt een balans in vertrekken en functies.

Het woonprogramma voorziet in
· Een riant en representatief entree met een grote en lichte hal.
· Een trappenhuis dat meer allure krijgt en doorloopt tot de bovenste woonlaag, en de kelder verbindt met de woonruimtes.
· Een lift die de woonlagen gemakkelijk toegankelijk maakt.
· Een ruim opgezette woonverdieping met vertrekken die naadloos in elkaar overlopen, zodat men zich niet verloren voelt in een te grote ruimte.
· Een eet- en keukengedeelte dat aan de tuin is gesitueerd, waardoor het wonen overloopt in de prachtige tuin.
· Bovenliggende slaapverdiepingen met meerdere slaapkamers en badkamers, inclusief een riant opgezette hoofdslaapkamer.
· Vetrekken in de kelder die zijn ingericht voor een gym en een wijnkelder.

De nieuwe eigenaren hebben de vrijheid om zelf invulling te geven aan hun wensen en ideeën, waardoor dit pand de perfecte balans biedt tussen historische grandeur en moderne luxe. Dit huis aan het Dijsselhofplantsoen is niet alleen een investering in ultiem woongenot, maar ook een waardevast bezit op een van de meest gewilde locaties van Amsterdam.

Wonen op het Dijsselhofplantsoen biedt een unieke combinatie van historische charme en hedendaags comfort. Met zijn ligging aan het water van het Noorder Amstelkanaal en de nabijheid van de stad, is dit een droomlocatie voor wie op zoek is naar een woning met karakter en klasse.

Architecture
Berlage’s urban plan was bounded on the north side by the Noorder Amstelkanaal, with one strip and two green spaces reserved along the Apollolaan for villas.
Ultimately, only two detached villas were built on Bernard Zweerskade. Here on Dijsselhofplantsoen, only four were built, and on Albert Hahnplantsoen, also four, with the plots bordering both parks having their own waterfront.
In the 1930s, the plan was executed, and the architecture of that time was in line with the spirit of the Amsterdam School style. It featured a more functional construction that also accommodated different family compositions and ways of living.
The architecture is more robust but still based on craftsmanship, details, and elegance. Functional aspects are emphasized as ornaments.
The building was designed in 1928 by Piet Kramer for the client and first occupant Wichart A. de Graaf, who was director of the Public Works Department from 1926 to 1946.

Wonen aan water en parkeren
Wonen aan het water in Amsterdam is op zichzelf al een luxe, maar wonen aan het water met een eigen steiger voegt daar een ongekende dimensie aan toe. Het bezitten van een eigen steiger betekent dat wonen en recreëren naadloos in elkaar overgaan. Met de mogelijkheid om direct vanuit huis in de boot te stappen en de stad te verkennen, wordt het thuis zijn een bron van plezier en vrijheid. Deze luxe biedt niet alleen voordelen voor de bewoners zelf, maar ook voor hun familie, vrienden en zakenrelaties, die keer op keer worden getrakteerd op onvergetelijke ervaringen. Het hebben van een eigen steiger is een privilege dat elke keer weer geluksmomenten met zich meebrengt, en maakt deze zeldzame adressen buitengewoon uniek.
Het bezitten van een mooie en zonnige tuin naast het water voegt nog meer waarde toe aan deze exclusieve woningen. De combinatie van een eigen steiger en een prachtige tuin biedt een oase van rust en ontspanning te midden van de bruisende stad.

Daarnaast wordt bij Dijssel No. 12 ook voorzien in de luxe van parkeren op eigen terrein. Het perceel aan de voorzijde biedt ruimte voor het parkeren van maar liefst drie auto’s, wat niet alleen extra gemak met zich meebrengt, maar ook extra veiligheid biedt voor de bewoners. Dit complete pakket van luxe en gemak maakt wonen op deze unieke locatie een droom die werkelijkheid wordt.

Het Dijsselhofplantsoen is één van de meest exclusieve en prestigieuze straten van Amsterdam-Zuid. Het is gelegen in de chique wijk Oud-Zuid, die bekend staat om zijn prachtige architectuur, groene lanen en luxueuze levensstijl. Het Dijsselhofplantsoen bevindt zich te midden van deze weelderige omgeving, omringd door statige herenhuizen. De buurt rondom het kantoor/ de toekomstige woning biedt een perfecte combinatie van rust en nabijheid van de bruisende stad. Hoewel het een rustige en residentiële omgeving is, is het toch gunstig gelegen ten opzichte van het stadscentrum en andere populaire gebieden in Amsterdam.
Eén van de kenmerken van de buurt is het nabijgelegen Beatrixpark. Dit prachtige stadspark is een oase van groen en biedt bewoners de mogelijkheid om te genieten van wandelingen, picknicks en recreatieve activiteiten. Op loopafstand van de woning vind je ook de populaire winkelstraat Beethovenstraat, waar je een breed scala aan winkels, boetieks, restaurants en cafés kunt vinden. Of je nu op zoek bent naar designerkleding, verse boodschappen of een gezellige plek om te dineren, de Beethovenstraat heeft voor elk wat wils.

Bereikbaarheid
Deze locatie ligt van nature heel strategisch ten opzichte van alle grootstedelijke voorzieningen en vooral ten opzichte van scholen. Daarnaast is het een hele prettige locatie om vanuit buiten de stad aan te rijden en om naar de binnenstad te gaan. Alles is dichtbij en zo te bereiken. Zelfs het openbaar vervoer op de Zuidas is op 4 minuten fietsen.
Langs het Hilton is de Cornelis Schuytstraat te bewandelen en onder het Amsterdams Lyceum wandelt of fietst men zo het Vondelpark in.

Parkeergelegenheid 
Het pand biedt de mogelijkheid om te parkeren op eigen terrein. Parkeren is daarnaast mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 2.2). Met een parkeervergunning voor Zuid 2.2 mag u parkeren in Zuid-1, Zuid-2 en Zuid-8. Een parkeervergunning voor bewoners kost € 186,29 per 6 maanden.
Momenteel is er voor dit vergunningsgebied geen wachttijd. Een tweede parkeervergunning in dit gebied kost € 465,73 per 6 maanden.

‘De Valckenier’

Buurtgids: de Jordaan rondom de Bloemstraat

Interview. Ontmoet de ondernemer, in deze serie Tanja Deurloo, geurexpert en parfumdesigner over geur in huis. “Je kunt geur als vierde dimensie zien in een ruimte.”

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?