Deze vrijstaande villa aan het Noorder Amstelkanaal bevindt zich op één van de meest begeerde locaties in Amsterdam Zuid.
Rondleiding
Dit imposante pand wordt momenteel gebruikt als kantoor, maar is van nature ook geschikt voor bewoning. Gelegen aan de achterzijde, grenst het aan een brede tuin die vrij en groen is, met uitzicht op het water en een eigen aanlegsteiger. Het pand bestaat uit meer dan vier ruime woonlagen en een kelder. De voormalige garage is omgebouwd tot een extra ruimte, terwijl er in de voortuin voldoende ruimte is om te parkeren.
Architectenbureau Kodde heeft een plan ontwikkeld om inspiratie te bieden voor de verbouwing tot een prachtig opgezet woonhuis met alle benodigde voorzieningen en optimalisatie.
Buurtgids
Het Dijsselhofplantsoen is één van de meest exclusieve en prestigieuze straten van Amsterdam-Zuid. Het is gelegen op de rand van de Apollobuurt en in de chique wijk Oud-Zuid, die beiden bekend staan om zijn prachtige architectuur, groene lanen en luxueuze levensstijl. Het Dijsselhofplantsoen bevindt zich te midden van deze weelderige omgeving, omringd door statige herenhuizen. De buurt rondom het kantoor/ de toekomstige woning biedt een perfecte combinatie van rust en nabijheid van de bruisende stad. Hoewel het een rustige en residentiële omgeving is, is het toch gunstig gelegen ten opzichte van het stadscentrum en andere populaire gebieden in Amsterdam. Ook uniek is de waterligging. Op loopafstand van de woning vindt men ook de populaire winkelstraat Beethovenstraat, waar men een breed scala aan winkels, boetieks, restaurants en cafés kunt vinden. Hetzelfde gaat op voor de Cornelis Schuytbuurt. Deze ligt ook om de hoek en op loopafstand.
Bijzonderheden
· Gebruiksoppervlakte wonen circa 634 m²
· Tuin rondom van ruim 500 m²
· Gelegen op erfpachtgrond van Gemeente Amsterdam. Huidig tijdvak 1 juni 2001 t/m 31 mei 2101, AB 1994, erfpachtcanon is afgekocht tot 31 mei 2101
· Aanvraag overstap eeuwigdurende erfpacht met AB 2016 is tijdig gedaan, De koopsom is gebaseerd op inclusief afkoopsom canonverplichting eeuwigdurende erfpacht
· Het pand is in 1928/1929 gebouwd naar ontwerp van P.L. Kramer is verstrakte Amsterdamse School stijl
· Bestaande fundering, vergunning voorziet in nieuwe kelderbak
· Geen monument
· Rijksbeschermd stadsgezicht
De Dijssel
Dijsselhof wordt binnen de vastgoedwereld direct geassocieerd met Zadelhoff, vooral omdat Cor van Zadelhoff hier decennia geleden zijn visie van “locatie, locatie, locatie” tot werkelijkheid bracht. Uiteindelijk verwierf hij drie panden naast elkaar, waarmee hij een onmiskenbare indruk achterliet binnen vastgoed Nederland. Deze locatie werd een bekend adres waar men zonder routeplanner naartoe reed.
Gelegen in een weelderige omgeving met karakteristieke villa’s uit de jaren dertig, is het merendeel van deze panden al bewoond. Het is waarschijnlijk dat nummer 12 ook zal worden getransformeerd naar een woonfunctie, wat de oorspronkelijke bestemming was tijdens de bouw.
Dit vrijstaande huis biedt een unieke kans om aan het water van het Noordelijk Amstelkanaal te wonen. De villa is gelegen op een Super Prime locatie, waar men zijn of haar visie en wensen kan verwezenlijken door het pand naar eigen idee te verbouwen tot een kapitale villa.
Een investering in dit pand is niet alleen een investering in ultiem woongenot, maar ook een waardevast bezit in lijn met Cor van Zadelhoff’s visie dat locatie zich altijd uitbetaalt. Dit is een kans om een eigen droomhuis te creëren op één van de meest gewilde plekken van Amsterdam.
Of u nu geïnspireerd bent door de historie van deze locatie of door de potentie die het biedt, nummer 12 is een pand met een ongeëvenaarde belofte voor de toekomst.
Kees Kemp | Makelaar Broersma Wonen
Architectuur
Het stedenbouwkundige plan van Berlage werd aan de noordzijde begrensd door het Noorder Amstelkanaal. Langs de Apollolaan werden één strook en twee plantsoenen vrijgehouden voor de bouw van villa’s. Uiteindelijk zijn er op de Bernard Zweerskade slechts twee vrijstaande villa’s gerealiseerd, op het Dijsselhofplantsoen vier, en op het Albert Hahnplantsoen ook vier. Deze percelen grenzen aan het water en hebben een eigen oever.
In de jaren dertig kreeg het plan zijn uiteindelijke vorm, met architectuur die de geest van de Amsterdamse Schoolstijl ademt. Deze stijl combineert robuustheid met vakmanschap, details en rankheid. Functionele aspecten worden als ornamenten benadrukt, wat zorgt voor een unieke esthetiek.
Het pand op het Dijsselhofplantsoen, ontworpen in 1928 door Piet Kramer voor Wichart A. de Graaf, de toenmalige directeur van de Dienst der Publieke Werken, is een voorbeeld van deze voorname en functionele bouwstijl. Dit huis, gelegen op een prominente locatie, is een weerspiegeling van de grandeur en vakmanschap van die tijd.
Om het pand te moderniseren en aan te sluiten op de exclusieve woonwensen van deze tijd, heeft architectenbureau H. Kodde een prachtig en functioneel ontwerp gemaakt. Dit ontwerp herstelt de oorspronkelijke grandeur van het huis en brengt een balans in vertrekken en functies.
Het woonprogramma voorziet in
· Een riant en representatief entree met een grote en lichte hal.
· Een trappenhuis dat meer allure krijgt en doorloopt tot de bovenste woonlaag, en de kelder verbindt met de woonruimtes.
· Een lift die de woonlagen gemakkelijk toegankelijk maakt.
· Een ruim opgezette woonverdieping met vertrekken die naadloos in elkaar overlopen, zodat men zich niet verloren voelt in een te grote ruimte.
· Een eet- en keukengedeelte dat aan de tuin is gesitueerd, waardoor het wonen overloopt in de prachtige tuin.
· Bovenliggende slaapverdiepingen met meerdere slaapkamers en badkamers, inclusief een riant opgezette hoofdslaapkamer.
· Vetrekken in de kelder die zijn ingericht voor een gym en een wijnkelder.
De nieuwe eigenaren hebben de vrijheid om zelf invulling te geven aan hun wensen en ideeën, waardoor dit pand de perfecte balans biedt tussen historische grandeur en moderne luxe. Dit huis aan het Dijsselhofplantsoen is niet alleen een investering in ultiem woongenot, maar ook een waardevast bezit op een van de meest gewilde locaties van Amsterdam.
Wonen op het Dijsselhofplantsoen biedt een unieke combinatie van historische charme en hedendaags comfort. Met zijn ligging aan het water van het Noorder Amstelkanaal en de nabijheid van de stad, is dit een droomlocatie voor wie op zoek is naar een woning met karakter en klasse.
Architecture
Berlage’s urban plan was bounded on the north side by the Noorder Amstelkanaal, with one strip and two green spaces reserved along the Apollolaan for villas.
Ultimately, only two detached villas were built on Bernard Zweerskade. Here on Dijsselhofplantsoen, only four were built, and on Albert Hahnplantsoen, also four, with the plots bordering both parks having their own waterfront.
In the 1930s, the plan was executed, and the architecture of that time was in line with the spirit of the Amsterdam School style. It featured a more functional construction that also accommodated different family compositions and ways of living.
The architecture is more robust but still based on craftsmanship, details, and elegance. Functional aspects are emphasized as ornaments.
The building was designed in 1928 by Piet Kramer for the client and first occupant Wichart A. de Graaf, who was director of the Public Works Department from 1926 to 1946.
Wonen aan water en parkeren
Wonen aan het water in Amsterdam is op zichzelf al een luxe, maar wonen aan het water met een eigen steiger voegt daar een ongekende dimensie aan toe. Het bezitten van een eigen steiger betekent dat wonen en recreëren naadloos in elkaar overgaan. Met de mogelijkheid om direct vanuit huis in de boot te stappen en de stad te verkennen, wordt het thuis zijn een bron van plezier en vrijheid. Deze luxe biedt niet alleen voordelen voor de bewoners zelf, maar ook voor hun familie, vrienden en zakenrelaties, die keer op keer worden getrakteerd op onvergetelijke ervaringen. Het hebben van een eigen steiger is een privilege dat elke keer weer geluksmomenten met zich meebrengt, en maakt deze zeldzame adressen buitengewoon uniek.
Het bezitten van een mooie en zonnige tuin naast het water voegt nog meer waarde toe aan deze exclusieve woningen. De combinatie van een eigen steiger en een prachtige tuin biedt een oase van rust en ontspanning te midden van de bruisende stad.
Daarnaast wordt bij Dijssel No. 12 ook voorzien in de luxe van parkeren op eigen terrein. Het perceel aan de voorzijde biedt ruimte voor het parkeren van maar liefst drie auto’s, wat niet alleen extra gemak met zich meebrengt, maar ook extra veiligheid biedt voor de bewoners. Dit complete pakket van luxe en gemak maakt wonen op deze unieke locatie een droom die werkelijkheid wordt.
Het Dijsselhofplantsoen is één van de meest exclusieve en prestigieuze straten van Amsterdam-Zuid. Het is gelegen in de chique wijk Oud-Zuid, die bekend staat om zijn prachtige architectuur, groene lanen en luxueuze levensstijl. Het Dijsselhofplantsoen bevindt zich te midden van deze weelderige omgeving, omringd door statige herenhuizen. De buurt rondom het kantoor/ de toekomstige woning biedt een perfecte combinatie van rust en nabijheid van de bruisende stad. Hoewel het een rustige en residentiële omgeving is, is het toch gunstig gelegen ten opzichte van het stadscentrum en andere populaire gebieden in Amsterdam.
Eén van de kenmerken van de buurt is het nabijgelegen Beatrixpark. Dit prachtige stadspark is een oase van groen en biedt bewoners de mogelijkheid om te genieten van wandelingen, picknicks en recreatieve activiteiten. Op loopafstand van de woning vind je ook de populaire winkelstraat Beethovenstraat, waar je een breed scala aan winkels, boetieks, restaurants en cafés kunt vinden. Of je nu op zoek bent naar designerkleding, verse boodschappen of een gezellige plek om te dineren, de Beethovenstraat heeft voor elk wat wils.
Bereikbaarheid
Deze locatie ligt van nature heel strategisch ten opzichte van alle grootstedelijke voorzieningen en vooral ten opzichte van scholen. Daarnaast is het een hele prettige locatie om vanuit buiten de stad aan te rijden en om naar de binnenstad te gaan. Alles is dichtbij en zo te bereiken. Zelfs het openbaar vervoer op de Zuidas is op 4 minuten fietsen.
Langs het Hilton is de Cornelis Schuytstraat te bewandelen en onder het Amsterdams Lyceum wandelt of fietst men zo het Vondelpark in.
Parkeergelegenheid
Het pand biedt de mogelijkheid om te parkeren op eigen terrein. Parkeren is daarnaast mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 2.2). Met een parkeervergunning voor Zuid 2.2 mag u parkeren in Zuid-1, Zuid-2 en Zuid-8. Een parkeervergunning voor bewoners kost € 186,29 per 6 maanden.
Momenteel is er voor dit vergunningsgebied geen wachttijd. Een tweede parkeervergunning in dit gebied kost € 465,73 per 6 maanden.