De ruimte in het souterrain van het karakteristieke grachtenpand aan de Keizersgracht heeft een bewoonbare oppervlakte van bijna circa 140 m². De ruimte is afgelopen periode in gebruik geweest als bedrijfsruimte en bied mede door zijn dubbele bestemming de mogelijkheid een woning te creëren.
Kijk vooral naar de artist impressies en de plattegrond voor de beoogde indeling van de ruimte.
Buurtgids
Gelegen in het midden van de 9 straatjes aan de Keizersgracht, met aan de ene kant de Leidsegracht en de traditionele Jordaan om de hoek, is er een enorm aanbod uit unieke boetiekwinkels en leuke restaurants. De levendige Noordermarkt en Lindengrachtmarkt zijn op zaterdag op loopafstand te bezoeken.
Het openbaar vervoer biedt toegang tot alle delen van Amsterdam, inclusief de Zuidas. De dichtstbijzijnde tramhaltes zijn Koningsplein en Westermarkt, de bussen vertrekken vanaf de Elandsgracht. De metro halte Rokin (noordzuidlijn) ligt op 10 minuten lopen.
Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 139,64 m²
• Tuin gelegen zuidwesten
• Gelegen op eigen grond
• Rijksmonument
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Sous-Keizer 306
De ruimte aan de Keizersgracht 306 in het souterrain is lang in gebruik geweest als bedrijfsruimte. Er is door de vereniging van eigenaren toestemming verleend om een omgevingsvergunning aan te vragen voor een woning. De bijzonder diepe ruimte heeft inlevingsvermogen nodig om een goed beeld te krijgen hoe het straks bewoond kan worden. Ik verwacht dat een nieuwe eigenaar creatief zal zijn. Deze zal onder andere hoogte creëren en een mooie oplossing bedenken voor de funderingsplint en het lichtinval.
Jelle Mundt | Makelaar Broersma Wonen
Designvisie
De ruimte maakt onderdeel uit van een karakteristiek en monumentaal herenhuis aan de bekende Keizersgracht. Deze traditionele grachten maakte in de 17e en 18 eeuw een belangrijk deel uit van de bloeiende handel en economie van Amsterdam. In deze Gouden Eeuw was de Amstel was een belangrijke vaarroute. De woningen aan de grachten werden destijds door koopmannen en rijke adelen gebouwd.
in 1904 is de oorspronkelijke halsgevel vervangen door een rechte gesneden lijst om meer ruimte te creëren op de zolder. Later in 1916 is het gebouw in gebruik genomen als kantoor met magazijn ( souterrain).
In 1972 is de fundering van het gebouw vernieuwd en zijn de verdiepingen gesplitst om in de toekomst de ruimten als woningen in gebruik te nemen.
Rondleiding
De eigen entree met voorportaal geeft toegang tot de open ruimte. Deze ruimte is bijna 35 meter diep. In het ontwerp is er voldoende ruimte voor een grote woonkeuken, werk/atelier ruimte, woonkamer en aparte slaapkamer. Aan de achterzijde van de ruimte is een mogelijkheid een doorgang te creëren naar een kleine binnentuin.
Gelegen in een gezellige en vooral centrale locatie met leuke restaurants, in het midden van de 9 straatjes aan de Keizersgracht, met aan de ene kant de Leidsegracht en de traditionele Jordaan om de hoek. Er is een enorm aanbod uit unieke boetiekwinkels en leuke restaurants. De levendige Noordermarkt en Lindengrachtmarkt zijn op zaterdag op loopafstand te bezoeken.
Door de centrale ligging is alles op fiets- en loopafstand; een zeer fijne locatie dus om te wonen. Wonen in het centrum biedt een geheel andere sfeer en beleving die uniek grootstedelijk is en ook heel intiem. Dat komt ook door de historische setting, die ‘s avonds romantiek geeft en overdag kleurrijke personages aantrekt.
Bereikbaarheid
Dankzij de centrale ligging is het pand zeer goed bereikbaar. Het zuidelijke deel van de gracht ontsluit zich via de Stadhouderskade naar de Vijzelgracht en via de Spiegelgracht. Voor degenen op de fiets, lopend en met de auto zijn er meerdere wegen, waaronder via de Leidsegracht. Het openbaar vervoer is ‘om de hoek: tramlijnen op Vijzelstraat en de metrohalte op Vijzelgracht zijn direct bereikbaar.
Het openbaar vervoer biedt toegang tot alle delen van Amsterdam, inclusief de Zuidas. De dichtstbijzijnde tramhaltes zijn Koningsplein en Westermarkt, de bussen vertrekken vanaf de Elandsgracht. De metro halte Rokin (noordzuidlijn) ligt op 10 minuten lopen.
Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Centrum-2e.).
Met een parkeervergunning voor Centrum-2e mag u parkeren in Centrum-2.
Een parkeervergunning voor bewoners kost € 315,60 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 8 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk. (Bron: Gemeente Amsterdam, april 2024).