Kenmerken
Larikslaan 3, Amsterdam
Prijs
  • € 1.800.000,- Kosten koper
Aanvaarding
  • In overleg
Vertrekken
  • 7 kamers
  • 2 slaapkamers
Onderhoud
  • Intern: Goed
  • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 196 m2
Perceel Oppervlakte: 358 m2
Inhoud: 840 m3
Bouwjaar
2011
Voorzieningen
  • Alarminstallatie
  • Lift
  • Schuifpui
  • Tv kabel
Garages
  • Inpandig
Liggingen
  • Aan park
  • Aan rustige weg
  • Aan vaarwater
  • Aan water
  • Vrij uitzicht
Parkeer faciliteiten
  • Op eigen terrein
  • Openbaar parkeren
Verwarmings soorten
  • Open haard
  • Stadsverwarming
Warm water soorten
  • Stadsverwarming
Bestemming
  • Woonruimte
Grondsituatie
  • Eigendom belast met erfpacht
Buitenruimte
  • Tuin rondom
  • Balkon
  • Dakterras
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie Au
Nummer 1955
Milleu
  • Dakisolatie
  • Dubbel glas
  • Muurisolatie
  • Vloerisolatie
Soort
  • Villa
  • Vrijstaande-woning
  • Woonhuis
Overige kenmerken

OZB ('24) € 727,10 per jaar
Rioolrecht ('24) € 166,85 per jaar
Erfpachtcanon € 7.170,03 per jaar
*In beginsel IB aftrekbaar

Plattegrond
Larikslaan 3, Amsterdam
Documenten
Larikslaan 3, Amsterdam
Locatie
Larikslaan 3, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
IJburglaan 1489,
1087 KM Amsterdam

Espressofabriek

De Espressofabriek heeft meerdere vestigingen in Amsterdam; bij de Westergas, IJburg en bij Zeeburgereiland. Bij de Espressofabriek kun je de lekkerste koffie, cappuchino, en natuurlijk espresso halen. De uitstraling is hip en industrieel en je kunt zowel binnen als buiten heerlijk zitten. Wat extra leuk is aan deze zaak is dat zij ook een eigen koffiebranderij hebben. In de winkels verkopen zij ook hun eigen producten zodat je ook thuis van een kopje verse koffie kan genieten.

02
Adres
Krijn Taconiskade 124,
1087 HV Amsterdam

NAP Amsterdam

NAP Amsterdam is prachtig gelegen aan de haven in IJburg. Ze hebben een heerlijk buitenterras aan het water en prachtig interieur. Op de menukaart staan allerlei verschillende gerechten; van tagliatelle tot hamburgers. Bij NAP Amsterdan kunt hier terecht voor lunch, diner en voor een frisse borrel. Ook hebben ze hebben leuke arrangementen voor het vieren van een verjaardag, jubilieum of promotie. NAP Amsterdam is een heerlijke plek om neer te strijken tijdens een fietstochtje langs het water of om samen met vrienden een drankje te drinken in de zon.

03
Adres
IJburglaan 1295,
1087 JJ Amsterdam

Restaurant Mchi

Bij restaurant Mchi draait het om proeven, eten en delen. In dit Aziatische restaurant werken ze volgens een shared-dining concept en kun je samen genieten van allerlei verse gerechtjes van hoge kwaliteit. Ze serveren hier heerlijke Aziatische gerechten - van dim sum tot sushi tot gefrituurde tofu. Het restaurant heeft een rustige ambiance en het personeel is zeer gastvrij en behulpzaam.

04
Adres
Overdiemerweg 37,
1111 PP Diemen

Paviljoen Puur

Paviljoen puur is een spectaculaire locatie midden in het Diemerpark. Het paviljoen kan afgehuurd worden voor trouwfeesten en zakelijke evenementen, maar je kunt hier ook informeel een hapje komen eten. Het gebouw is speciaal door de ronde vormen geïnspireerd op het nabijgelegen gerestaureerde fort Diemerdam. Door het omliggende groen heerst er een in de omgeving ban het paviljoen een heerlijke kalme sfeer. Leuk is dat ze zowel een binnen- als een buitenkeuken hebben dus als het lekker weer is kan er ook buiten in de zon gekookt worden.

05
Adres
Amsterdam

Vuurtoreneiland

Echt iets speciaals plannen? Dan ben je bij Vuurtoren eiland aan het juiste adres. Een uitstapje voor de echte foodie en wijnliefhebber. Stap op de boot bij het Lloyd hotel en laat je meevoeren naar een klein eiland over ‘t Ij. Een hidden gem waar zomers wordt ontvangen in de kas en s’winters dineert in het fort. Verwacht een compleet 5-gangen diner met regionale producten bereid op open vuur. Je kunt er nu ook blijven slapen! Onlangs zijn er 5 slaapkamers gecreëerd.

06
Adres
Marie Baronlaan 19,
1095 MV Amsterdam

Haddock Amsterdam

Haddock is een een unieke plek aan het IJ. Ieder seizoen wordt er een menu aangeboden gebaseerd op seizoensgebonden producten. De rode loods is een begrip op het Zeeburgereiland en omstreken vanwege het eigentijdse karakter en ruim opgezette binnen en buiten locatie. Binnen is een fijne openhaard.

07
Adres
Durgerdammerdijk 53,
1026 CA Amsterdam

Theetante Durgerdam

In het dijkhuis aan het IJsselmeer ligt Theetante Durgerdam. Hier worden de heerlijkste huisgemaakte taarten met een warme kop koffie of thee geserveerd. Op het pittoreske terras met uitzicht over de authentieke huisjes van Durgerdam kan je lekker zitten, maar binnen aan de stamtafel is het ook heel gezellig. De taarten verschillen elke week dus je kan iedere week een nieuw stuk taart proeven. De ideale plek om bij te komen van een lange fietstocht.

08
Adres
Durgerdammerdijk 73,
1026 CB Amsterdam

Restaurant de Mark

Laat je omringen door de gastvrije sociale sfeer van het restaurant De Mark aan het meer. Of dat nu bij de open haard in de eetkamer is, in de wijnkamer of op het terras aan het water. De Mark is een bescheiden maar absoluut een culinaire hotspot, samengesteld door Michelin-sterrenchefs. Chef-kok Koen Marees werkt samen met de gourmet helden Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van de Michelin-sterrenrestaurants 212 en De Juwelier in Amsterdam. Lokale, verse en seizoensgebonden ingrediënten vormen de basis van het menu. Waarbij vertrouwde klassiekers gedurfd en ongecompliceerd zijn en eenvoudige ingrediënten gerechten creëren die gewoon goed smaken. Combineer dit met een fles uit de wijnkelder om je avond compleet te maken.

09
Adres
Roepie Kruizestraat 2,
1095 MD Amsterdam

Espressofabriek

Goede koffie en lekkere taartjes: je vind het bij de nieuwe Espressofabriek op Zeeburgereiland. In de middag kun je er ook fijn borrelen met een goed aanbod natuurwijnen. De locatie bevindt zich onder de grond. Van buitenaf kun je via het glazen dak meekijken hoe de barista jouw koffie maakt.

10
Adres
Flevopark 13a,
1095 KE Amsterdam

Distilleerderij ’t nieuwe diep

Distilleerderij ’t nieuwe diep bevindt zich op een mooie rustige plek in het Flevopark. Bij mooi weer kan je hier heerlijk op het terras bij de vijver zitten en hoor je de geluiden van eenden en andere dieren om je heen. Ze maken een 100-tal producten waaronder verschillende jenevers, likeuren en bitters, zoveel mogelijk gemaakt van biologische grondstoffen. Neem bijvoorbeeld’ ‘het groene juffertje in de plas’ of een citroenjenever. Naast sterke dranken serveren ze ook andere dranken en verschillende borrelhapjes.

 

11
Adres
Rudi van Dantzigstraat 1,
1095 PK Amsterdam

Bar Baggerbeest

Een plek om wat te drinken, een hapje te eten, nieuwe mensen te ontmoeten en te verbinden. Stil je honger met overheerlijke steenoven pizza's. Lust je dorst met een van de  (biologische) wijnen, eerlijke koffie of (Amsterdams) bier. Bar Baggerbeest is onderdeel van Broedplaats Baggerbeest hét culturele ankerpunt van de stadswijk-in-wording: de Sluisbuurt. Club: Op vrijdag, zaterdag en zondag na 21.00 uur is er ruimte voor een culturele programmering.

12
Adres
Cruquiusweg 83D,
1019 AT Amsterdam

Krux brouwwerf

Vroeger was Cruquiuseiland één grote werf. Nu is er alleen nog een brouwwerf over. Eentje waar bier wordt gebrouwen en waar je ook kan komen drinken. Volgens zeggen de kleinste brouwerij van Amsterdam. Dit heeft twee voordelen; door de kleine batches kunnen ze makkelijk experimenteren met de recepten én is het bier altijd super vers!

13
Adres
Cruquiusweg 89F,
1019 AG Amsterdam

Jōki

De naam ‘JōKi’ (wat Stoom betekent in het Japans) verwijst naar het ‘Gemaal de Cruquius’, de grootste stoommachine ter wereld.
De koffie wordt hier gemaakt met de bonen van Stooker, dat zit dus wel goed.

14
Adres
Helmholtzstraat 37,
1098 LD Amsterdam

Badeta

Badeta begint langzaamaan naam te maken in de stad met ondertussen twee locaties. Het begon in De Pijp en heeft nu ook een vestiging in de Watergraafsmeer. De twee oprichters hebben de missie om in elk stadsdeel een locatie te openen.  Deze koffiebranderij verkoopt heerlijke koffie met hun eigen melanges en diverse huisgemaakte lekkernijen. Duurzame koffie staat centraal, afkomstig van kleinschalige boeren met milieuvriendelijke boerderijen en goede arbeidsomstandigheden.

15
Adres
Newtonstraat 101,
1098 HC Amsterdam

Bakkerij Mas

Eigenaresse Suzanne Corbeek was ooit filmproducente, maar haar carrière nam een onverwachte wending door de komst van Covid-19. Ze ontdekte haar passie voor bakken en raakte al snel geïnteresseerd in het maken van haar eigen desem. De vraag groeide gestaag, waarbij de keuken thuis al snel transformeerde tot een kleine bakkerij, waar het hele gezin meehielp. In 2022 opende Suzanne Bakkerij Mas, in een hoekpand aan de Newtonstraat. Hier verkoopt ze niet alleen haar heerlijke biologische desembrood, maar bied ze ook een scala aan desemtosti's, focaccia's, koffie, thee en andere drankjes aan als lunchopties.

Boodschappen
16
Adres
Pampuslaan 22,
1087 LA Amsterdam

Slagerij Kaddour

Bij Kaddour hebben ze een breed scala aan ambachtelijk vers vlees en vleeswaren. Het assortiment biedt puur en eerlijk kwaliteitsvlees, zowel lokaal als wereldwijd, waaronder Hollands vlees, exclusief Halal Wagyu, verfijnd John Dee rundvlees uit Australië en smaakvol Maimoa lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Al ruim 35 jaar staat Slagerij Kaddour bekend om uitmuntende kwaliteit, met recepten die generaties lang worden doorgegeven. Ontdek de gezonde, diervriendelijke aanpak en geniet van handgeknoopte rollades, gourmet- en barbecuepakketten, ambachtelijke vleeswaren en het welbekende broodje kip grilworst.

17
Adres
Joris Ivensplein,
1087 BP Amsterdam

De REURING markt

De REURING markt strijkt elke zaterdag neer van 09:00 tot 16:00 en is een kleine maar fijne markt op IJburg. De gezellige sfeer van IJburg en de goede kwaliteit van producten staan hier voorop. Het ligt naast het Winkelcentrum van IJburg en bevindt zich naast een mooie speeltuin. Je vindt er diversen kramen met onder andere Alfons koffiebonen uit Italië, een jam speciaal zaak met bijzondere chutneys, buikspek van de BBQ in een foodtruck, een Mexicaanse specialist en nog veel meer. Ga erheen om het zelf mee te maken.

18
Adres
Harriët Freezerstraat 108A,
1103 JP Amsterdam

Toko Kai Hing

Bij Toko Kai Hing in winkelcentrum Ganzenhoef, ook wel toko Omoe genoemd,  vind je een unieke combinatie van Chinese en Surinaamse cultuur en producten. Naast Chinese draken en lampions aan het plafond, worden de lekkerste Surinaamse gerechten hier verkocht. Deze familietoko biedt onder andere nasi Hongkong style en gemberbier van Blesi, gemaakt door een familie uit Zuidoost. Kai Hing Li, 80 jaar oud en nog steeds dagelijks werkzaam in de toko, zorgt voor een authentieke sfeer en lekker eten.

19
Adres
Bottelarijstraat 1,
1019 VC Amsterdam

Millie Vanillie

Bij Millie Vanillie wordt van s’morgens vroeg tot ‘s avonds laat gebakken. Het assortiment bestaat onder andere uit verse zuurdesembroden en patisserie zoals kardemom buns en custard buns.
Daarnaast wordt er bij Millie Vanillie ook heerlijke koffie geserveerd. De bonen komen ook van  Sprout.

20
Adres
Schellingwouderdijk 339,
1023 NK Amsterdam

Landmarkt Schellingwoude

Landmarkt Schellingwoude is een grote overdekte supermarkt met producten voornamelijk van lokale ondernemers en kleine telers. De Landmarkt staat bekend om zijn ambachtelijke leveranciers uit de buurt en heeft dan ook een heel breed assortiment aan goede producten. Je kan hier ook vers bereide maaltijden afhalen, of op eten in het restaurant naast de supermarkt. Daar eet je wat de kok schaft, en is het dus elke dag anders. Je kan er ook een koffietje drinken en uitkijken over de mooie Schellingwouderdijk.

Interieur
21
Adres
Bert Haanstrakade 100,
1087 DN Amsterdam

Joink

Sinds 2011 kopen en verkoopt Joink voornamelijk vintage designmeubels, met de nadruk op de ontwerpen van Charles en Ray Eames. Bijna alle items worden gevonden in de EU en de Verenigde Staten; gekocht van particulieren, nalatenschappen, veilingen en vintage dealers. Sinds 2016 biedt Joink een breder scala aan geweldige designklassiekers, van bekende tot onbekende tijdloze ontwerpen.

22
Adres
Pedro de Medinalaan 89-91,
1086 XP Amsterdam

Design020

Op de westelijke punt van het Steigereiland vind je Design020; een groot woonwarenhuis met allerlei designmeubels van aanbieders zoals woonwinkel Kasstoor & Wonen 2000 en andere showrooms. Het is de perfectie plek om lekker rond te dwalen en inspiratie op te doen voor interieur en design. De ruimte is prachtig, met veel daglicht, zwevende trappen en een industrieel karakter. In de showrooms kun je naast designermeubelen ook bouwmaterialen bekijken zoals deurklinken en gietvloeren. Daarnaast is Design020 ook een meetingpunt voor architecten en designers.

23
Adres
Pedro de Medinalaan 91,
1086 XK Amsterdam

Kasstoor

De Kasstoor biedt sophisticated Amsterdam living. Deze zaak is al langer dan 100 jaar toonaangevend op het gebied van top design meubelen. Kasstoor is expert in het samenbrengen van klassieke en moderne ideeën. Een team van professionals reist de hele wereld af om de mooiste items te verzamelen. In de showroom gevestigd aan de prachtige Amerstamdse IJ kun je deze prachtige designer meubelen bekijken. Van banken tot stoelen tot tafels; hier vind je het allemaal en van de beste kwaliteit.

24
Adres
Van T Hofflaan 27,
1097 GH Amsterdam

Kringloop ’t Hartje

Voor alle tweedehands spullen die je maar kunt bedenken. En misschien nog wel een item wat opeens van veel waarde blijkt te zijn… ’t Hartje is daarnaast uitgegroeid tot servicepunt van welzijnsorganisatie Dynamo en daarmee een sociaal-maatschappelijk centrum. Creatieve buurtbewoners houden tentoonstellingen, geven workshops en verkopen hun werk, van sjaal tot schilderij.

Kunst & cultuur
25
Adres
Kruislaan 124,
1097 GA Amsterdam

Museum Tot Zover

Naast de mooie begraafplaats De Nieuwe Ooster bevindt zich Het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover: een museum over hoe er wordt omgegaan met de dood. Als je je nu afvraagt waarom er een museum is over de dood, ben je hier aan het juiste adres. Hier kan je meer leren over uitvaartrituelen en reflecteren op sterfelijkheid in de brede zin. Hoe wordt omgegaan met de dood kan veel zeggen over de identiteit van een mens, cultuur of samenleving. Als je meer wilt weten over wat de omgang met de dood ons vertelt over wie we zijn, waar we vandaan komen en wat we denken en geloven, is dit de perfecte plek. Naast een museum, is deze plek perfect voor jou.

Deze onder architectuur gebouwde, luxe afgewerkte villa is robuust en minimalistisch gebouwd. Ze ligt op een duinachtig, groen eiland met vrij uitzicht over het IJmeer en heeft een eigen ligplaats dichtbij het woonhuis. Deze unieke villa is levensloopbestendig dankzij de volwaardige zes persoons lift en biedt veel comfort met drie eigen parkeerplaatsen op eigen terrein en een garage. Door het ruime aantal slaapkamers en/of werkkamers is de villa ook geschikt voor families met kinderen of voor een kantoor of atelier aan huis. Ze is zeer energiezuinig dankzij de vloerverwarming, die wordt aangestuurd door stadsverwarming, en de hoogwaardige dubbele beglazing.

Rondleiding
Bij binnenkomst in deze vrijstaande villa vallen de spiltrap en de hoge ruimtes direct op. Voorin is een lichte werkkamer met toegang tot de voortuin en oprit. Achterin bevinden zich twee slaapkamers, twee badkamers met regendouche en een apart toilet. De woonkamer en open keuken, bereikbaar via trap of lift, zijn ruim en licht, met uitzicht over het groen en een draaibare houtkachel. De Bulthaup design keuken heeft veel opbergruimte en Miele inbouwapparatuur, en grenst aan een eetkamer met een terras op het zuidwesten. Boven, bereikbaar via lift of trap, is een grote werkkamer die als slaapkamer kan dienen, een diepe trapkast met stortgootsteen, en toegang tot een dakterras met uitzicht over Rieteiland, het water en het groen. Het terras achter heeft een steektrap naar een riant dakterras met panoramisch uitzicht over IJburg en het water. Er zijn drie parkeerplaatsen op eigen terrein, een tuin rondom de woning en drie terrassen verdeeld over de tweede en derde verdieping, zodat er altijd een plek in de zon of uit de wind is.

Buurtgids
De bewoners van Rieteiland Oost genieten van een hoge mate van privacy en exclusiviteit, mede dankzij de beperkte toegang en de afwezigheid van doorgaande wegen. Het groene en waterrijke karakter van het eiland draagt bij aan een ontspannen en luxueuze leefomgeving. Daarnaast zijn er verschillende gemeenschappelijke aanlegsteigers, waardoor waterliefhebbers hun boten dichtbij huis kunnen aanmeren. Deze unieke combinatie van stedelijk comfort en natuurlijke schoonheid maakt Rieteiland Oost tot een gewilde locatie binnen IJburg.

Bijzonderheden
•    Een goed gebouwde villa met lift, veel lichtinval en zonnige terrassen.
•    Gebruiksoppervlakte wonen circa 218 m²
•    Royale tuin rondom en eigen boot ligplaats
•    Gelegen op erfpacht van de gemeente Amsterdam AB 2016, canon is afgekocht tot 2058. Na 16 juli 2058 is de canon eeuwigdurend vastgeklikt op basis van € 7.170,03,- per jaar met een jaarlijkse indexering.
•    Energielabel A
•    Zeer energiezuinig door vloerverwarming en dubbele beglazing
•    Stadsverwarming en alarminstallatie met koppeling naar meldkamer en camerabewaking met harde schijf
•    Drie parkeerplaatsen op het perceel 
•    Mogelijkheid om boot over te nemen

Le Bâtiment
De verkopers hebben besloten om dit prachtige en degelijke woonhuis te verkopen omdat ze een groot deel van hun tijd in Spanje doorbrengen. Toen ze het huis bouwden, waren hun plannen nog niet gericht op het buitenland, waardoor ze het levensloopbestendig hebben gemaakt met een lift. Hoewel het huis niet aan het water ligt, heeft het wel een eigen aanlegsteiger op ruim 50 meter. Nu ze een vervangende woonruimte hebben gevonden in de vorm van een compact appartement, is het tijd om de woning op de markt te zetten. Er zal een brede doelgroep geïnteresseerd zijn in deze villa; het is ideaal voor gezinnen, samengestelde gezinnen, actieve senioren en mensen die thuiswerken. Ik vind dat het woonhuis mooi op het perceel ligt en dankzij de vele ramen en leuke doorkijkjes zijn er binnen altijd lange zichtlijnen. Vanuit de woonkamer kijk je via de fietsbrug zo op het Diemerpark. Het geheel is een krachtig statement van stoere, ruige en duurzame architectuur.

Otte van Apeldoorn | Makelaar Broersma Wonen

Designvisie
Het deel van IJburg dat Rieteiland Oost heet, is ontworpen door stedenbouwkundig bureau West 8. Rieteiland Oost is in alle opzichten een bijzonder project. Het is namelijk een van de kleinste eilanden van IJburg, wat het een intiem gevoel van een ‘eigen eiland’ geeft. Dit gevoel wordt versterkt door de ligging – ten zuiden van Haveneiland-Oost, in het zuidelijke deel van IJburg. Het is het enige van de drie eilanden waar hoogteverschillen zijn aangebracht. Sinds 2009 zijn hier vrijstaande villa’s gebouwd aan de hoofdweg, de Larikslaan, en in een aantal kleine hofjes. Omdat het eiland niet aan andere eilanden grenst en aan de zuidkant het Diemerpark ligt, biedt het uitzicht vanaf het eiland een versterkt gevoel van ruimte. De natuurlijke sfeer van het eiland wordt versterkt door het stedenbouwkundig plan. Het typische kenmerk van een eiland, namelijk dat er altijd een overkant is, is gebruikt om zichtlijnen en uitkijkpunten te creëren in de verkaveling. Deze villa is grotendeels door de huidige eigenaren zelf ontworpen, met de finishing touch door een architect. Het resultaat is een geslaagd project dat naast goede architectuur ook een doordachte afbouw heeft. Groen is het belangrijkste kenmerk van Rieteiland Oost. Het groen verbindt de verschillende bouwstijlen op een natuurlijke manier met elkaar. Water en groen creëren op Rieteiland Oost een gevoel van vrijheid en rust, mede doordat er geen doorgaande weg is. Aan de noordzijde van het eiland zijn drie gemeenschappelijke aanlegsteigers aangelegd, bedoeld voor de bewoners in het binnengebied, waarvan er één bij dit woonhuis hoort.

De begane grond
Bij binnenkomst van deze stoere, vrijstaande villa valt direct de spiltrap en de hoogte van de ruimtes op. Aan de voorkant bevindt zich een multifunctionele ruimte die kan dienen als werkkamer, garage, praktijkruimte of kantoor. De grote glazen pui zorgt voor veel lichtinval en biedt toegang tot de voortuin en de oprit. Via de centrale hal zijn de slaapkamers en badkamers te bereiken. Overal is vloerverwarming en een gietvloer aangebracht, wat zeer comfortabel aanvoelt. De twee slaapkamers bevinden zich aan de achterkant van de woning. Tussen deze twee kamers is een ruime badkamer met regendouche, toilet en wastafel gesitueerd. Daarnaast is er een aparte toiletruimte. De eerste slaapkamer heeft een inbouwkast met glazen schuifdeuren en een warm-koud watervoorziening. De hoofdslaapkamer beschikt over een badkamer en suite met inloopregendouche, dubbele wastafel en toilet. Grote raampartijen zorgen hier voor fijne lichtinval en toegang tot een ruime tuin, waar altijd een plekje in de zon te vinden is. Dankzij de professionele en snelle lift zijn alle verdiepingen gemakkelijk te bereiken. Hierdoor is deze villa zeer levensloopbestendig en multifunctioneel in gebruik.

De eerste verdieping
Via de trap of de lift bereikt u de woonkamer en open keuken. Deze riante ruimte is bijzonder licht door de vele ramen rondom, met prachtig uitzicht over het groen. De draaibare houtkachel zorgt voor sfeer en warmte tijdens koude dagen. De open designkeuken (Bulthaup) met rvs-werkblad biedt veel opbergruimte dankzij de kastenwanden en het keukeneiland. De keuken is voorzien van Miele inbouwapparatuur zoals een wokbrander (gas), inductiekookplaat, stoomoven, oven-grill en warmhoudlade. Aangrenzend is een ruime zijkamer die perfect is voor diners, met een eigen terras op het zuidwesten.

De tweede verdieping
Ook deze verdieping is bereikbaar met de lift of de trap. Hier bevindt zich een grote werkkamer die ook als slaapkamer kan dienen. Een diepe trapkast met stortgootsteen en warm-koud watervoorziening biedt extra gemak. Via de schuifpui betreedt u het dakterras, met een schitterend, weids uitzicht over Rieteiland, het water en het groen.

De derde verdieping
Vanaf het terras aan de achterkant kunt u via de steektrap naar het riante dakterras lopen. Hier is een adembenemend panoramisch uitzicht, en de constructie houdt rekening met de mogelijkheid om een jacuzzi te plaatsen. Het uitzicht over IJburg en het water is werkelijk prachtig.

De buitenruimte
De villa beschikt over drie parkeerplaatsen op eigen terrein, een tuin rondom de woning en drie terrassen verdeeld over de tweede en derde verdieping. Hierdoor is er altijd een plek in de zon of uit de wind te vinden. Bijzonder is de eigen ligplaats op ongeveer 50 meter afstand. Een aluminium boot met krachtige motor wordt ter overname aangeboden, met een indicatieve vraagprijs van € 50.000,-. Kortom, deze villa biedt een unieke combinatie van luxe, comfort en veelzijdigheid, perfect voor verschillende doelgroepen en levensstijlen.

 

De bewoners van Rieteiland Oost genieten van een hoge mate van privacy en exclusiviteit, mede dankzij de beperkte toegang en de afwezigheid van doorgaande wegen. Het groene en waterrijke karakter van het eiland draagt bij aan een ontspannen en luxueuze leefomgeving. Daarnaast zijn er verschillende gemeenschappelijke aanlegsteigers, waardoor waterliefhebbers hun boten dichtbij huis kunnen aanmeren. Deze unieke combinatie van stedelijk comfort en natuurlijke schoonheid maakt Rieteiland Oost tot een gewilde locatie binnen IJburg.

Bereikbaarheid
Met het openbaar vervoer is de villa goed te bereiken via de tramlijn 26 en met de auto is de bereikbaarheid uitstekend via de A10, S114 en tevens is de villa ook goed aan te rijden via het knooppunt Diemen.

Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op eigen terrein.

Wat de bewoners gaan missen
Wat wij het meest zullen missen aan deze woning, is het gevoel in een gestapeld penthouse te wonen, eigenlijk meerdere appartementen in één. Het bijzondere aan dit grote huis is dat het met twee personen niet te groot en met tien personen niet te klein is. Je kunt heerlijk samen zijn in het woon/eetgedeelte, maar iedereen kan ook elders een plek vinden om alleen of met twee te zijn, hoger of lager, binnen of buiten. Het voelt als een andere wereld, een andere beleving. We zullen ook de gezellige bezoekjes aan La Bruschetta en Mchi missen, onze favoriete restaurantjes. En hoewel er een nieuwe jacuzzi moet komen, was onze mooiste beleving toch echt op zondagochtend in de whirlpool op het dakterras, genietend van de overtrekkende vogels van de Oostvaardersplassen. Daarnaast zullen we de vrijheid en het gemak van eigen werkruimtes missen, waar je niets hoeft op te ruimen en je verder kunt gaan wanneer het uitkomt. Elke etage voelt als een eigen appartement met eigen terrassen en specifieke functies. De eerste etage, de spil van het huis, maakt het eenvoudig om met de lift naar boven of beneden te gaan. We zullen het groen, het water, de vogels en de rust enorm missen. Het heerlijke gevoel van thuiskomen na een dag varen en het altijd aanwezige vakantiegevoel dankzij het fenomenale uitzicht vanaf het dakterras zijn onvervangbaar.

Buurtgids rondom de Andreas Schelfhoutstraat

Buurtgids: De Rivierenbuurt rondom de President Kennedylaan

Wonen aan de Amstel, het beste van twee werelden

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?