Kenmerken
Van Eeghenlaan 28, Amsterdam
Prijs
  • € 5.480.000,- Kosten koper
Aanvaarding
  • In overleg
Vertrekken
  • 10 kamers
  • 5 slaapkamers
Onderhoud
  • Intern: Goed tot uitstekend
  • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 355 m2
Perceel Oppervlakte: 122 m2
Tuin Oppervlakte: 29 m2
Inhoud: 1100 m3
Bouwjaar
1895
Voorzieningen
  • Alarminstallatie
  • Natuurlijke ventilatie
  • Tv kabel
Garages
  • Geen garage
Liggingen
  • Aan park
  • Aan rustige weg
  • Beschutte ligging
  • In woonwijk
Parkeer faciliteiten
  • Betaald parkeren
  • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
  • Cv ketel
  • Open haard
Warm water soorten
  • Cv ketel
Bestemming
  • Woonruimte
Grondsituatie
  • Volle eigendom
Buitenruimte
  • Achtertuin
  • Zonneterras
  • Balkon
  • Dakterras
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie U
Nummer 2205
Soort
  • Herenhuis
  • Tussenwoning
  • Woonhuis
Overige kenmerken

OZB ('24) € 1.593,90 per jaar
Rioolrecht ('24) € 166,85 per jaar

 

Plattegrond
Van Eeghenlaan 28, Amsterdam
Documenten
Van Eeghenlaan 28, Amsterdam
Locatie
Van Eeghenlaan 28, Amsterdam
Kunst & cultuur
01
Adres
Willemsparkweg 64H,
1071 HK Amsterdam

Hama Gallery

Bij Hama Gallery geloven ze dat een galerie een grenzeloze ontmoetingsplaats is waar kunst en mensen samenkomen. Het doel is om kunst toegankelijker te maken door een unieke ervaring te bieden die breekt met traditie. De galerie verwelkomt bezoekers met open armen, of je nu binnenloopt voor een spontaan bezoek, een intieme privébezichtiging wilt, of samen met anderen kunst wilt vieren tijdens onze feestelijke openingen en tuinevenementen.

02
Adres
Willemsparkweg 134,
1071 HR Amsterdam

Galerie Bildhalle

Bildhalle is oorspronkelijk opgericht als een Zwitserse galerie gespecialiseerd in klassieke en hedendaagse fotografie. De galerie heeft inmiddels vestigingen in Zürich en Amsterdam. Sinds de oprichting door Mirjam Cavegn in 2013, heeft de galerie zich ontwikkeld tot een van de meest gerespecteerde fotogaleries in Zwitserland. In oktober 2021 zette Bildhalle haar groei voort met de opening van een tweede galerie aan de Willemsparkweg in Amsterdam. Hier presenteert de galerie een zorgvuldig geselecteerde collectie van Nederlandse en internationale kunstenaars, variërend van opkomend talent tot gevestigde fotografen.

03
Adres
Museumplein 10,
1071 DJ Amsterdam

Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven. 365 dagen per jaar geopend. In het gebouw van het Stedelijk Museum Amsterdam versmelten oude en moderne architectuur tot een geheel. Architect Mels Crouwel gebruikte in de verbouwing van 2012 het wit van ouddirecteur Willem Sandberg als uitgangspunt voor 'de badkuip'. Het Stedelijk Museum Amsterdam neemt sinds 2008 jaarlijks 15 nieuwe Blikopeners aan. Blikopeners zijn open-minded Amsterdamse jongeren, die een jaar lang in het museum werken om de blik van het publiek en personeel te openen.

04
Adres
Concertgebouwplein 10,
1071 LN Amsterdam

Het Concertgebouw

Het Concertgebouw is één van de monumentale panden aan het Amsterdamse Museumplein. Het gebouw stamt uit 1888 en is voltooid volgens de stijl van het Weens classicisme; als heeft het ook kenmerken uit de neorenaissance. Het gebouw is ontworpen voor klassieke concerten maar heeft in de jaren 60 en 70 ook een tijd dienst gedaan als poppodium. Bekende sterren die hier hebben opgetreden zijn onder andere Led Zappelin en Aretha Franklin. Tegenwoordig vinden er jaarlijks bijna duizend concerten en andere culturele activiteiten in het Concertgebouw plaats. Voor degenen met een kleiner budget zijn er ook gratis lunchconcerten. Voor een bezoek aan een lunchconcert kun je het beste eerst even op de website kijken. Vaak kun je daar van de voren gratis kaartjes reserveren.

05
Adres
Museumplein 6,
1071 DJ Amsterdam

Van Goghmuseum

In het Van Goghmuseum aan het museumplein vind je de mooiste werken van bekend Nederlands schilder Vincent van Gogh. Het museum heeft een vaste collectie met de meesterwerken van Van Gogh en een wisselende expositie waar werken worden getoond van zowel tijdsgenoten als hedendaagse kunstenaars. In het museum zijn tentoonstellingen geweest van onder andere David Hockney en Maurice Denis. Naast het tonen van kunst voert het Van Goghmuseum ook onderzoek uit over Vincent van Gogh en zijn tijd. Op de website van het museum kun je veel informatie vinden over de uitgevoerde onderzoeksprojecten en restauraties. Het museum is erg populair, met name onder de internationale toeristen, om teleurstelling en lange rijen te voorkomen is het handig om van te voren online al tickets te bestellen.

Eten & drinken
06
Adres
Willemsparkweg 74,
1071 HK Amsterdam

George W.P.A

George W.P.A is de ideale plek om neer te strijken voor een goed glas wijn en lekker eten met een chique touch. De brasserie in Zuid is naar eigen zeggen een combinatie van klassieke Franse gerechten, verpakt in New-Yorkse stijl en staat bekend om signature dishes zoals gegrilde kreeft en Blackened Tuna. Treed binnen (op reservering) in het "Upper South" van Amsterdam en see for yourself!

07
Adres
Willemsparkweg 8h,
1071 HD Amsterdam

Coffee District

Eigenaren Adil Loukane en Rosa Loukane begonnen met een hole-in-the-wall coffeeshop in een modewinkel in Zuid. Toen de winkel de deuren sloot, grepen Adil en Rosa hun kans en besloten om hun eigen koffiebar te openen. Inmiddels hebben ze meerdere locaties. De koffie wordt gemaakt met een eigen melange gebrand door Lot Sixty One. Daarnaast worden er zoetigheden aangeboden zoals de inmiddelsal bekende kaneelbroodjes en bananenbrood.

08
Adres
Jan Willem Brouwersstraat 32,
1071 LK Amsterdam

Café Welling

Café Welling is een knus buurtcafé aan de J.W. Brouwersstraat; vlakbij het Museumplein. Hier kun je genieten van een lekker biertje aan de bar of op het terras als het zonnetje schijnt. Dit buurtcafé kent een lange geschiedenis. Het café bestaat al langer dan 70 jaar maar draagt pas sinds 1963 de naam Café Welling. Deze historie verklaart misschien wel de oude vertrouwde sfeer die in dit café altijd te vinden blijkt. Interessant voor muziekliefhebbers: bij Café Welling worden regelmatig Jazz-avonden georganiseerd.

09
Adres
Johannes Verhulststraat 32,
1071 NE Amsterdam

Pizzeria Le 4 Stagioni

Voor bezoekers van het Concertgebouw zijn de Romaanse pizza's met dunne bodem geen vreemde. Sinds 1978 voorziet de pizzeria in Oud-Zuid menige groep en (grote) families van authentiek Italiaans eten. Het interieur heeft een Mediteraans tintje en het menu biedt voor ieder wat wils, van verse pasta's en mals vlees, tot onmisbare antipasti en vegetarische alternatieven.

10
Adres
Paulus Potterstraat 50,
1071 DB Amsterdam

Taiko

Taiko bevindt zich in het vijfsterren Conservatorium Hotel in Amsterdam. In de keuken staat chef Schilo van Coevorden. Als chef is hij klassiek Frans geschoold, maar raakte al snel niet uitgepraat over de exotische smaken uit Azië. Samen met zijn team heeft hij een menu samengebracht met onder andere sushi, dimsum, curry's en vlees en vis gerechten. Uiteraard zijn er ook vegetarische opties.

11
Adres
Willemsparkweg 163,
1071 GZ Amsterdam

Brasserie de Joffers

Met een groot terras in de zomer én winter is brasserie Joffers al 15 jaar een bekende hotspot op steenworp afstand van het Vondelpark en het Museumkwartier. Mocht de zon niet schijnen, dan is er binnen genoeg plek - een met kunst en spiegelwanden ingerichte ruimte, wat voor een huiselijke sfeer zorgt. De ontmoetingsplek voor de buurt is ideaal voor ontbijt, lunch en diner of simpelweg voor een lekkere kop koffie.

12
Adres
Cornelis Schuytstraat 8-10,
1071 JH Amsterdam

Brasserie van Dam

Brasserie van Dam staat bekend om een simpele maar effectieve receptuur: een niet te uitgebreide kaart met kwalitatief goede producten, acceptabele prijzen, goede koffie, een fijne sfeer en vriendelijk personeel.

13
Adres
Willemsparkweg 177,
1071 GZ Amsterdam

Batoni Khinkali

In Nederland is de Georgische keuken helaas ondervertegenwoordigd, ondanks haar rijke en boeiende culinaire erfgoed. Gelukkig biedt Batoni Khinkali een introductie tot deze smaakvolle keuken. Dit restaurant, opgericht door de Georgische klarinettist Levan Tskhadadze, combineert zijn liefde voor muziek met zijn passie voor koken. Hier kunnen gasten genieten van Georgische klassiekers zoals khinkali, katsjapuri en lobio, evenals een veganistisch en vleesmenu, allemaal geserveerd met de kenmerkende Georgische gastvrijheid.

14
Adres
Pieter Cornelisz Hooftstraat 87A,
1071 BP Amsterdam

Café Georgette

Café Georgette is het kleine zusje van Café George. Het is een mooie plek met een Franse, elegante en charmante sfeer. De vroege vogels kunnen hier terecht voor een espresso en de avondmensen voor een cocktail. Gelegen aan de chique P.C. Hooftstraat is deze plek de droom voor iedere fijnproever. Het menu staat vol lunchklassiekers zoals avocadotoast en croque-monsieur, maar ook tijdloze Franse klassiekers zoals oesters en steak tartare.

15
Adres
Overtoom 125,
1054 HE Amsterdam

Testamatta Ristorante Enoteca

Testamatta is het Italiaanse woord voor ‘gek in het hoofd’ én de naam van een gerenommeerd wijnhuis uit Toscane. Net zoals de kwalitatieve wijnkaart wordt er in de keuken met goede ingrediënten gekookt. Verwacht hier niet de standaard gerechten, maar bijvoorbeeld (de kaart wisselt regelmatig, afhankelijk van het seizoen) een lasagna rollata; huisgemaakte pasta met een ragu van rundvlees, een miso citroensaus en 24 maanden oude parmigiano kaas.

16
Adres
Van Baerlestraat 47-49,
1071 AP Amsterdam

L'Entrecôte et les Dames

L’Entrecôte et les Dames omarmt het concept van een formule-restaurant, zoals de Fransen het noemen. Binnen een sfeervol ingerichte Franse brasserie staat de entrecôte centraal, altijd met een lichte 'bleu' bereiding van het Maas-Rijn-IJsel rund. Dit wordt geserveerd met frietjes en een verfrissende salade. Als je hierna nog trek hebt krijg je nog een keer een portie opgediend. Liever geen vlees? Als alternatief serveren zij in roomboter gebakken sliptong met ravigottesaus. Zelfde formule en zelfde prijs als het entrecôte menu.

Interieur
17
Adres
Van Baerlestraat 10,
1071 AL Amsterdam

Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn, een Deens familiebedrijf onder leiding van de derde generatie, belichaamt meer dan honderd jaar vakmanschap in modern design.  Bij Carl Hansen & Søn geloven ze dat iconisch design voortkomt uit eenvoud, esthetiek en functionaliteit, met aandacht voor vakmanschap en hoogwaardige materialen. De focus op het behoud van Deense ontwerpklassiekers gaat volgens hun hand in hand met het verwelkomen van nieuwe invloedrijke ontwerpers om een diverse collectie van de beste moderne meubelklassiekers te creëren.

18
Adres
Cornelis Schuytstraat 11,
1071 JC Amsterdam

Menno Kroon

De uitbundige en sfeervolle etalage van Menno Kroon toont zulke betoverende en bijzondere bloemen dat je wel even binnen moet kijken. Prille liefde, verrukking, het onvermijdelijke afscheid. Elk boeket van Menno Kroon geeft betekenis aan een bijzonder moment. Niks is ze te gek bij Menno Kroon en u kunt er terecht voor de meest speciale en uiteenlopende boeketten.

19
Adres
Overtoom 135,
1054 HG Amsterdam

Contempera

In een voormalige bioscoop aan de Overtoom vind je Contempera. Een interieurwinkel, ontwerpstudio en high-end art galerie in een. Internationale allure gaat hier hand in hand met de Nederlandse nuchterheid. De stijl van Contempera wordt gekenmerkt door strakke lijnen en subtiele verfijning, eenvoud en elegantie met een eigenzinnige touch.

20
Adres
Van Baerlestraat 39-43,
1071 AP Amsterdam

Cosentino

Cosentino Group is een wereldwijd bekend Spaans familiebedrijf dat hoogwaardige innovatieve oppervlakken produceert en distribueert voor de wereld van design en architectuur. Aan de Van Baerlestraat bevindt zich hun inspiratiecentrum waar men kleuren, materialen en toepassingen voor architectuur en designprojecten met elkaar kan vergelijken. Cosentino City biedt een uitgebreid inspiratieplatform waar architecten en ontwerpers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken.

Boodschappen
21
Adres
Van Breestraat 107A,
1071 ZJ Amsterdam

De Wijnkaart

In het Museumkwartier in Amsterdam-Zuid zit De Wijnkaart. Hier worden allerlei soorten wijnen uit de vergeten Oost-Europese wijnlanden geserveerd. Alhoewel de geschiedenis van het wijn maken hier is begonnen, zijn deze landen vaak vergeten in de wijnwereld. Als je benieuwd bent geworden naar alle soorten wijnen kan je een wijnproeverij doen in de wijnbar, waarbij je zelf mag uitkiezen welke je wil proeven. Naast de borrelplanken die wekelijks veranderen, staan er ook hoofdgerechten op het menu.

22
Adres
1071 MR Amsterdam

ZuiderMRKT

De zuiderMRKT is een kleine, gezellige, wekelijkse buurtmarkt. Uniek door haar coöperatieve karakter. De coöperatie bestaat uit leden - enthousiaste buurtbewoners - die de markt een warm toedragen en meehelpen op de markt en in de groentekraam. De leden bepalen samen het aanbod van alle kramen. Zij kopen groente en fruit rechtstreeks in bij de boer, om ze voor eerlijke prijzen op het zuiderMRKT-plein te verkopen.

23
Adres
Cornelis Schuytstraat 35,
1071 NL Amsterdam

Groenteboer Tom Ensink

Groenteboer Tom Ensink zorgt ervoor dat klanten kunnen kiezen uit een exclusief assortiment aan eerlijke producten. Naast groenten worden er kazen, fruit, noten, oliën, wijnen én maaltijden verkocht - zorgvuldig geselecteerd voor de échte fijnproevers in Zuid. Specifieke wensen kunnen worden vervuld wat betreft het bestellen van producten, maar ook voor de verse maaltijden.

24
Adres
Overtoom 179,
1054 HG Amsterdam

Olives & More

De eigenaren proefden heerlijke olijven in allerlei landen maar terug in Amsterdam, konden ze ze nauwelijks vinden. Daarom importeren ze nu zelf direct van de boer. Het begon met een paar houten vaten vol olijven in een bakkersbakfiets op een boerenmarkt in Amsterdam. Inmiddels importeert Olives & More  tientallen soorten olijven en olijfolie uit Italië, Frankrijk, Spanje, Griekenland en Portugal.

25
Adres
Johannes Verhulststraat,
1066 VH Amsterdam

Slagerij De Schuyt

Slagerij De Schuyt, vernoemd naar hun locatie in de Cornelis Schuytstraat, heeft als symbool de parkiet. Net als de parkiet heeft deze kenmerkende slagerij zijn oorsprong in de jaren zeventig en hebben beiden hun plek veroverd in Amsterdam. Geïnspireerd door de parkiet begon eigenaar Evert Blauwendraat zijn slagerij met het idee om daar een karakteristiek, persoonlijk en bijzonder embleem aan te geven dat voor iedereen herkenbaar is. Bij dit familiebedrijf met een rijke historie kan je terecht voor vlees en delicatessen.

Wonen in grandeur met uitzicht op het Vondelpark, in een prachtig en statig herenhuis uit 1894 dat volledig gemoderniseerd is met behoud van zijn oorspronkelijke sfeer, biedt een unieke woonervaring. Het huis beslaat in totaal 355 m2 woonoppervlakte verdeeld over vijf ruime etages, die op een praktische en evenwichtige manier zijn ingedeeld. Het pand is multifunctioneel te gebruiken met meerdere vertrekken die zowel groot als goed verdeeld zijn. Bovendien beschikt de woning over meerdere buitenruimten op het zuiden, waaronder een dakterras. Vanaf hier is niet alleen het Vondelpark optimaal te ervaren, maar biedt het ook een panoramisch uitzicht over Amsterdam Zuid. De Van Eeghenlaan, met name dit deel ervan, bevindt zich direct aan het Vondelpark en geniet daardoor van een rustige ligging, terwijl alle voorzieningen binnen handbereik zijn. Deze centrale locatie maakt het een ideale plek om te wonen, waar rust en groen gecombineerd worden met de nabijheid van alle gemakken van de stad.

Rondleiding
Het entree van dit statige herenhuis straalt grandeur uit, met een hoge hal voorzien van marmer en ornamenten die toegang biedt tot zowel de bel-etage als het souterrain. Het souterrain is een volwaardige verdieping met een ruime hoogte en voldoende daglicht. Aan de voorzijde bevindt zich een gastenkamer, in het midden een grote inpandige berging die ook geschikt is voor een extra badkamer, en een ruime laundry. Een lange gang met meerdere kasten leidt naar een toilet, de berging, de laundry en een extra ruimte die momenteel als werkruimte in gebruik is en grenst aan de op het zuiden gelegen binnentuin.
De bel-etage is een lichte verdieping waar de woonkeuken en een grote eetkamer vrijwel de hele verdieping beslaan. De moderne keuken is compleet uitgerust en voorzien van een kookeiland waar gasten graag aanschuiven. De eetkamer grenst aan een terras op het zuiden aan de achterzijde. De hal biedt toegang tot een fraaie trap die naar de eerste verdieping leidt, een garderobe en een gastentoilet.
Op de eerste verdieping is een prachtige salon aan de voorzijde met drie ramen breed en een erker die uitkijken over het Vondelpark. Deze kamer heeft een mooie eikenhouten vloer in een Hongaarse punt en een klassieke schouw met een gashaard. Aan de achterzijde bevindt zich een media kamer, die extra allure heeft gekregen door een fraaie erker die in 2010 is toegevoegd en die de verdieping extra cachet en licht geeft.
De twee bovenste verdiepingen omvatten vier ruime slaapkamers, twee badkamers, een kleedruimte en een technische ruimte. Alle kamers zijn voorzien van ingebouwde kasten en genieten van veel natuurlijk licht.

Het huis biedt op vrijwel elke verdieping een buitenruimte en het dakterras is een bijzondere ervaring met vrij zicht op het park en verder richting het zuiden. Het pand straalt een geheel eigen sfeer uit en maakt het daarmee uniek. Gelegen op eigen grond en met een woonoppervlakte van 355 m² biedt het huis een ultieme woonervaring aan het Vondelpark, waar bewoners kunnen genieten van groen en rust in combinatie met de dynamiek van de stad.

Wat de bewoonster gaan missen 
"'s Nachts met open balkondeuren aan de voorkant luisteren naar het ruisen van de bomen in het Vondelpark."

Buurtgids
Deze woning is prachtig gelegen in het Museumkwartier, vlakbij de ingang van het Vondelpark, en in de nabijheid van de Cornelis Schuytstraat en de PC Hooftstraat. Deze locatie behoort tot de meest gewilde in Amsterdam. De buurt biedt een divers aanbod aan restaurants, cafés en winkels die perfect passen bij de internationale allure van de wijk. Mode-liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de P.C. Hooftstraat, waar modehuizen zoals Burberry, Ba&sh en Isabel Marant Étoile gevestigd zijn. Wat deze buurt extra aantrekkelijk maakt, is de nabijheid tot het Centrum, De Pijp en Amsterdam Zuid, elk op loopafstand bereikbaar. Bewoners kunnen dus genieten van de rust en groen van het Vondelpark, terwijl alle dynamiek en voorzieningen van de stad binnen handbereik liggen.

Bijzonderheden
•    Gebruiksoppervlakte wonen circa 355 m²
•    Balkon/dakterras/tuin gelegen allen op het zuiden, totaal circa 65 m²
•    Gelegen op eigen grond
•    Interieurarchitect; Vlaardingerbroek&Wevers
•    Informatie fundering; hoofdgebouw staat op de originele fundering, uitbouw is in 1998 nieuw gefundeerd.
•    Renovatiejaar 2010
•    Geen monument
•    Gemeentelijk beschermd stadsgezicht

 

Park Van Eeghen
Het wonen aan het Vondelpark is een unieke troef, waarbij het vrije uitzicht op het groen en het rustgevende geluid van ruisende bladeren een oase van rust bieden te midden van de stad. De Van Eeghenlaan, specifiek dit gedeelte, draagt bij aan deze bijzondere locatie. Hoewel de naam “laan” suggereert, is het interessant op te merken dat het park niet de naam Van Eeghenpark draagt, hoewel de familie Van Eeghen cruciaal was voor de totstandkoming ervan.
Het huis “Park Van Eeghen” voldoet volledig aan de verwachtingen die de naam oproept: voornaam, elegant en met een historische uitstraling die gecombineerd is met moderne voorzieningen. Het interieur van het huis is een ervaring op zichzelf, waar kunst en een unieke levensstijl samenkomen. De tijdloze uitstraling van het huis nodigt uit om er te wonen, gasten te ontvangen en een kunstcollectie tentoon te stellen.
Elke verdieping van het huis biedt aangename buitenruimtes en nodigt uit om te genieten van het uitzicht. Het wonen hier is niet alleen een investering in rust en woongenot, maar plaatst je ook midden in de dynamiek van de stad, omgeven door alle voorzieningen die Amsterdam te bieden heeft.

Kees Kemp | Makelaar Broersma Wonen

Architectuur
Het huis aan de Van Eeghenlaan 28, gebouwd rond 1894, weerspiegelt de overgang van de welgestelde naar nieuwe, groenere woonbuurten zoals de Concertgebouwbuurt. Dit gebeurde tijdens een periode waarin stedelijke ontwikkeling in Amsterdam evolueerde naar residentiële wijken, geïnspireerd door Europese steden zoals Parijs. Het ontwerp van het pand, waarvan de architect niet meer te achterhalen is, omvatte oorspronkelijk drie huizen, waarbij nummer 28 het middelste en meest gedetailleerde huis werd. Het werd verfraaid met een vijfhoekige erker, krulversieringen op het dakkapel, en natuurstenen bekleding aan de onderzijde van de gevel. In 1949 werd het pand uitgebreid op de begane grond voor een bijkeuken en de installatie van de centrale verwarming. Later, in 1998, onderging het een grondige verbouwing tot een tandartspraktijk met woonruimte, inclusief een terras op de uitbouw en een balkon op de eerste verdieping, naast structurele versterkingen en isolatie-upgrades. In 2009 werd het huis verworven door de huidige eigenaar, met de intentie om het opnieuw als woonhuis te gebruiken. Het gerenommeerde architectenbureau Van Vlaardingenbroek & Wevers werd ingeschakeld om de woning aan te passen aan moderne woonbehoeften zonder afbreuk te doen aan de historische charme. Een gedetailleerde serre en een herindeling zorgden ervoor dat de oorspronkelijke elegantie van het huis werd benadrukt, terwijl asbest werd verwijderd en isolatie werd verbeterd.
Het huis is sindsdien goed onderhouden en heeft een heerlijk dakterras gekregen, toegankelijk via een dakopbouw, wat een extra dimensie toevoegt aan de Vondelpark-ervaring. Dit alles maakt het huis aan de Van Eeghenlaan 28 niet alleen een historisch juweel, maar ook een eigentijds en comfortabel thuis voor een gezin dat stijl en functionaliteit waardeert in een unieke, groene omgeving.

Wonen en koken
Het koken en samenkomen in Park Van Eeghen is een centrale activiteit in het huis. De woonkeuken, strategisch gelegen aan de parkzijde op bel-etage niveau, biedt een prachtig uitzicht op het park en scheidt zich af van de straatniveau auto’s. Met een moderne keuken en een ruim kookeiland, is het een ideale ruimte voor familie en gasten om samen te komen en te interageren. Het kookeiland biedt niet alleen plaats aan meerdere mensen om te eten en te borrelen, maar herbergt ook alle kookfuncties langs een lange wand met een houten blad dat warmte en functionaliteit toevoegt. De keuken is goed uitgerust met twee ovens, een magnetron en een zes-pits inductiekookplaat, naast apparatuur en hoge kasten aan de buitenzijde van het aanrecht. De suite is opnieuw opgebouwd in een nieuwe, meer functionele vorm, met een grote glazen servieskast die een elegant detail toevoegt en extra karakter biedt aan de ruimte.
De aangrenzende eetkamer heeft directe toegang tot een aangenaam terras, beide ruimtes zijn apart en toch verbonden door hun naadloze overgang in sfeer en materialen. Op de eerste verdieping biedt de woning een leefruimte met een panoramisch uitzicht op het park. De zitkamer strekt zich uit over de volledige breedte van het pand aan de voorzijde, met een karakteristieke erker die optimaal gebruik maakt van het parklandschap. Deze kamer, oorspronkelijk genaamd “De Sael” in het ontwerp, straalt grandeur uit met een prachtig plafond en een klassieke schouw. De kamer is ensuite met een extra kamer op het zuiden, momenteel gebruikt als mediaruimte en verrijkt met een prachtige serre ontworpen door Van Vlaardingenbroek & Wevers.

Slapen en baden
De twee bovenste woonlagen van Park Van Eeghen bieden samen vier ruime slaapkamers en drie badkamers, met een extra logeerkamer en de mogelijkheid voor een eigen badkamer in het souterrain, ideaal voor een nanny.
Op de tweede verdieping bevindt zich de ruim opgezette hoofdslaapkamer aan de voorzijde, met prachtig zicht op het park. Deze kamer grenst aan een kleedruimte en heeft een eigen badkamer. De vloer is hier fraai afgewerkt met een eikenhouten vloer in een Hongaarse punt patroon. De badkamer, gelegen aan de parkzijde, is uitgerust met een inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel, waarbij het gebruik van licht marmer en wit sanitair een luxe en tijdloos serene sfeer creëert. Aansluitend aan de slaapkamer bevindt zich een grote inloopkast met veel bergruimte.
Op dezelfde verdieping, aan de achterzijde, bevindt zich nog een grote slaapkamer met eigen badkamer voorzien van een douche. Deze kamer profiteert van veel natuurlijk licht dankzij de ligging op het zuiden en heeft ingebouwde kasten met paneeldeuren.
Op de derde verdieping van het huis zijn twee riante slaapkamers gesitueerd. Eén kamer ligt aan de voorzijde en de andere op het zuiden. Beide delen een grote badkamer met marmeren en mozaïek tegels, voorzien van een dakraam dat natuurlijk licht binnenlaat. De ruime overloop op deze verdieping is eveneens licht en biedt toegang tot een dakopbouw en het dakterras.
Met deze indeling en voorzieningen biedt Park Van Eeghen niet alleen ruimte en comfort, maar ook een luxe en tijdloze woonervaring op een unieke locatie aan het Vondelpark.

Tuin en terrassen
Huis Park Van Eeghen biedt op vrijwel elke verdieping een buitenruimte, wat het huis een bijzonder open karakter geeft. Naast het park zelf, dat als natuurlijke buitenruimte fungeert, beschikt het huis over verschillende terrassen die uitnodigen om te genieten van het buitenleven.
Op de begane grond bevindt zich een beschutte tuin op het zuiden, grenzend aan de werkkamer. Deze tuin is kwalitatief ingericht met ingebouwde plantenbakken en een bank, waardoor het een aangename en rustige ruimte is. Een trap verbindt de tuin met de bel-etage, waar zich ook een zonneterras bevindt. Dit terras is gemakkelijk toegankelijk vanuit de eetkamer en nodigt vrijwel het hele jaar door uit om buiten te zitten en te genieten.
Op de tweede verdieping aan de parkzijde is er een balkon, maar als extra bijzonderheid heeft het huis ook een dakterras. Dit dakterras ligt hoog en vrij, waardoor je de hele dag door tot in de avond van de zon kunt genieten. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het zuiden tot aan de Zuidas, evenals over het park met het ruisen van de bomen.
Deze buitenruimtes maken wonen in Huis Park Van Eeghen niet alleen luxe en comfortabel, maar bieden ook de mogelijkheid om optimaal te genieten van de omgeving en het buitenleven, zelfs in het hart van de stad.

Buurtgids
Deze woning is prachtig gelegen in het Museumkwartier, vlakbij de ingang van het Vondelpark, en in de nabijheid van de Cornelis Schuytstraat en de PC Hooftstraat. Deze locatie behoort tot de meest gewilde in Amsterdam. De buurt biedt een divers aanbod aan restaurants, cafés en winkels die perfect passen bij de internationale allure van de wijk. Mode-liefhebbers kunnen hun hart ophalen in de P.C. Hooftstraat, waar modehuizen zoals Burberry, Ba&sh en Isabel Marant Étoile gevestigd zijn. Wat deze buurt extra aantrekkelijk maakt, is de nabijheid tot het Centrum, De Pijp en Amsterdam Zuid, elk op loopafstand bereikbaar. Bewoners kunnen dus genieten van de rust en groen van het Vondelpark, terwijl alle dynamiek en voorzieningen van de stad binnen handbereik liggen.

Bereikbaarheid
Het pand ligt heerlijk centraal. Met de fiets is de gehele binnenstad, Oud West en geheel Zuid heel goed bereikbaar. Daarnaast is deze locatie zowel met de auto als openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. De Ring A10 is al binnen 5 autominuten te bereiken via afslag S108 (Oud-Zuid). Vanaf zowel de Van Baerlestraat als het Museumplein vertrekken meerdere tramlijnen, zoals tram 2, 3, 5, 12. Vanaf halte Concertgebouw vertrekt daarnaast het streekvervoer met onder andere een directe verbinding naar Luchthaven Schiphol. Met de fiets is Station Zuid binnen 5-10 minuten aan te rijden.

Parkeergelegenheid
Parkeren, vrijwel altijd voor de deur,  is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 8.1). Met een parkeervergunning voor Zuid 8.1 mag u parkeren in Zuid-1, Zuid-2 en Zuid-8. Een parkeervergunning voor bewoners kost 186,29 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 5 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk. (Bron: Gemeente Amsterdam, juli 2024).

"Wij beschouwen het als een voorrecht om aan de rand van het Vondelpark te wonen. In de zomer omringd door groen en met het mooiste uitzicht over het park wanneer de bladeren vallen."

De bewoners

Uitgelicht; Een voormalige drukkerij in de Pijp

Monumentaal werken midden in de stad

Kunstagenda Augustus 2024

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?