848 m² | Volledig kantoorgebouw
Het neoclassicistische “Beulinck” is een prestigieus project van DME Amsterdam, gelegen in een charmante zijstraat van de Herengracht, ter hoogte van het Spui. Het negen ramen brede monument aan de Beulingstraat is hoogwaardig ontwikkeld tot stijlvol en duurzaam kantoorgebouw van maar liefst 848 m² VVO-kantoorruimte met een magistrale glazen loft verdieping.
Het luxe turn-key opleveringsniveau omvat een Domotica systeem voor integrale bediening van alle installaties, evenals op maat gemaakte keukens, massief houten vloerafwerking, toepassing van calacatta marmer, voorbereidingen voor akoestisch maatwerk en klassiek deur- en raambeslag van Griffwerk. De zorgvuldig gekozen kleuren, hoogwaardige materialen en markante details geven samen een ongekend indrukwekkend eindresultaat.
Het hele kantoorgebouw is tevens volledig gemoderniseerd, duurzaam en gasloos opgeleverd met energielabel A++ en BREAAM-NL In-Use kwalificatieniveau ’Excellent’. Dit is een buitengewoon hoge duurzaamheidsscore. Het hoge comfort en klimaatniveau worden onder andere bereikt door de toepassing van warmtepompen, zonnepanelen en WTW installaties.
Het imponerende gebouw met hoge plafonds en lichte, open vloervelden bestaat uit vier verdiepingen en een souterrain. Voor bedrijven die comfort en luxe zoeken en zich willen vestigen in een volledig verduurzaamd pand met een unieke uitstraling is dit een prachtige plek in de grachtengordel van Amsterdam.
Bijzonderheden
• volledig gerenoveerd
• hoogwaardig opleveringsniveau
• aantrekkelijk interieur ontwerp
• volledig duurzaam
Historie
De Beulingstraat is vernoemd naar één van de bewoners, Gerrit Jansz Beulinck, die hier omstreeks 1660 heeft gewoond. Het gebouw aan nummer 8 – 14 is gebouwd in 1857 en door architect Hamer in opdracht van het Algemeen Ziekenfonds in 1876 verbouwd tot hoofdkantoor, waar ze meer dan 100 jaar gevestigd bleven. DME Amsterdam is pas de derde eigenaar van het pand en beoogt dit iconische gebouw door verduurzaming en tijdloos ontwerp gereed te maken voor de toekomst.
Gebouw
Beulingstraat 8 – 14 heeft een neoclassicistische bouwstijl. Deze bouwstijl uit het einde van de 18e eeuw komt tot uiting in de symmetrische indeling, het typisch Griekse driehoekige fronton aan de bovenkant van de ingangspartij en de gepleisterde zuilen. De authenticiteit van de gevels wordt benadrukt door schilderwerk in historische kleuren, grondige reiniging van het metselwerk, vervanging van de knipvoeg en gepleisterde details. De lichtstraten op de unieke loft verdieping zijn vervangen door zwarte aluminium puien met geïntegreerde zonwering en bieden een fraai uitzicht over de stad.
Interieur design
Het ontwerp van “Beulinck” creëert een verfijnde balans tussen eigentijds design enerzijds en behoud van de klassieke elementen die tekenend zijn voor het markante gebouw anderzijds. Zorgvuldig gekozen kleuren, details en hoogwaardige materialen nemen je mee in een wereld van comfort en warmte. De open vloervelden in combinatie met de hoge plafonds met sierlijsten benadrukken het lichte en ruimtelijke gevoel door het gehele gebouw.
De vloerafwerking bestaat uit massief eikenhouten vloeren in Hongaarse punt met vloerverwarming en hoge witte sierplinten op alle verdiepingen, travertin natuurstenen tegels in de facilitaire ruimtes op de begane grond en in het souterrain en marmer maatwerk in de sanitaire ruimtes. De plafonds zijn voorzien van tijdloze ornamenten. Voorbereidingen zijn getroffen voor akoestisch maatwerk. Voor de entree is gekozen voor een fraaie rondgebogen glaspartij met stalen witte profilering.
De keukens, waarvan één met eiland, zijn uitgevoerd met marmer natuurstenenwerkbladen en eikenhout fineer kasten. Deze zijn tevens voorzien van Siemens inbouwapparatuur en Quooker kranen. Dit geeft samen met het lichte en natuurlijke kleurgebruik in het interieur een gevoel van sereniteit. In het hele pand is veel aandacht besteed aan de verlichting. Het lichtplan omvat fraaie modular wand- en inbouwspots en fraaie design Flos wandlampen in een aantal gemeenschappelijke vertrekken. De luxe toiletgroepen op alle verdiepingen zijn afgewerkt met een marmeren fontein met inbouwkraan en Brushed GunMetal accessoires.
In het pand zijn twee trappenhuizen met monumentale spijlen aanwezig alsmede een lift. De nieuwe lift heeft een doorlopende eikenhoutenvloer vanaf de begane grond. Om het geheel af te maken is gekozen voor klassiek hang- en sluitwerk van Griffwerk, voor massieve extra hoge paneeldeuren en een Loxone smart-office bedieningssysteem.
Indeling
In het midden van het 848 m² tellende monumentale gebouw is bij huisnummer 8 de hoofdentree, met entreesluis en lobby gesitueerd. Aan de linkerzijde bevindt zich een uitgebreide keuken met eiland en loungegedeelte en aan de rechterzijde is voldoende ruimte voor werkplekken.
Het souterrain heeft door middel van een koekkoek en sfeervolle wandverlichting van Flos voldoende lichtinval en is daarmee uitermate geschikt als vergaderruimte met aangrenzende garderobe.
Op de eerste en tweede verdieping zijn eveneens veel werkplekken, toiletgroepen en luxe keukens met apparatuur gecreëerd.
Op de derde verdieping is de meesterlijke glazen loft gelegen met schitterend uitzicht over Amsterdam. Deze loftverdieping is voorzien van een eigen keuken en geeft middels een fraaie trap toegang tot het glazen dakhuisje met een prachtig uitzicht over de stad.
Duurzaamheid en techniek
Het gemeentelijk monument is volledig verduurzaamd op basis van het BREEAM-NL keurmerk, dé internationale standaard voor gebouwen op het gebied van duurzaamheid. De Beulingstraat 8 – 14 zal een BREAAM-NL In-Use kwalificatieniveau ’Excellent’ en energielabel A++ krijgen.
Het pand is voorzien van zonnepanelen, twee warmtepompen, airco’s (type Mitsubishi A++) en een warmte terugwin installatie op iedere verdieping (Mitsubishi Lossnay). Het gebouw is volledig gasloos.
‘Beulinck’ is volledig hoogwaardig geïsoleerd door middel van een zogeheten ‘box in box principe’, welke bijdraagt aan het reduceren van warmteverlies in de winter en een maximale koeling in de zomer. De op maat gemaakte HR ++ glas achterzet ramen leveren hier ook een bijdrage aan.
Verder wordt er gebruik gemaakt van diverse waterbesparende voorzieningen en wordt het stroomverbruik geminimaliseerd door de toepassingen van ledverlichting en de mogelijkheid om dit gemakkelijk te kunnen bedienen door middel van de Loxone touchpanels. Deze touchscreens zorgen tevens voor de bediening van de intercom, het beheren van het binnenklimaat, het regelen van de temperatuur, bedienen de verlichting en de loft ramen.
Omdat DME Amsterdam veel waarde hecht aan comfort, klimaat en duurzaamheid zijn er bewuste keuzes gemaakt tijdens de bouw en afbouw. De materialen die worden toegepast bij de afbouw zijn geselecteerd op circulariteit en een lage CO2 uitstoot.
Buurt en hotspots
“Beulinck” ligt op de grens tussen de Grachtengordel-West en de Grachtengordel-Zuid, onderdeel van Unesco Werelderfgoed, met op steenworpafstand het Spui. De Beulingstraat is een charmante zijstraat van de Herengracht en het Singel, midden in het hart van het Amsterdamse centrum, aan de rand van de bruisende Negen Straatjes. Hier voeren handel, ambacht en cultuur vanouds de boventoon en 400 jaar later behoudt deze wijk zijn karakter met schilderachtige boetieks, hoogwaardige horeca en monumentale grachtenhuizen.
Naast typisch Nederlandse lekkernijen van Banketbakkerij Het Koekemannetje en De Kaaskamer van Amsterdam, kan men bij bakkerij Wolf terecht voor de beste desembroden en á la carte lunch. Een hip onderkomen in het Hoxton Hotel of dineren en overnachten in het high-end Pulitzer. In hotel The Dylan huist de informele Bar Brasserie OCCO en het met een Michelinster bekroonde Restaurant Vinkeles.
In de Beulingstraat zelf is direct tegenover het kantoor op nummer 9 het intieme restaurant Beulings en op nummer 7 het Italiaanse restaurant Pianeta Terra gevestigd. Beide restaurants zijn recent verkozen tot één van de beste restaurants van Amsterdam (Top 20) met restaurant Beulings zelfs op nummer 1. Met recht is de Beulingstraat een zeer culinaire plek te noemen.
Bereikbaarheid
De bereikbaarheid middels het openbaar vervoer is uitstekend. Op loopafstand is de tramhalte aan het Koningsplein waar de tramlijnen 2, 12 en 13 stoppen. Tevens is op vijf minuten loopafstand de metrohalte Rokin waar metrolijn 52 (Noord/Zuidlijn) stopt. Deze geeft een directe verbinding met het centraal station. Vanaf de centrumring S-100 is via de Rozengracht of de Elandsgracht de kantoorruimte bereikbaar. De centrumring S-100 is te bereiken via de S-105, vanaf de snelweg Ring A-10.
Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk op de openbare weg middels betaling of een vergunningensysteem. Tevens is parkeren mogelijk bij Q-Park Kalverstraat op vijf minuten loopafstand en bij APCOA PARKING Prins & Keizer – Amsterdam welke op tien minuten loopafstand is gelegen. Om de hoek bij de Keizersgracht 481-485 is er mogelijkheid om te parkeren in de garage via ParkBee. Op vijf minuten afstand is ook Garage Molenpad aan het Molenpad 16 gelegen waar geparkeerd kan worden middels parkeerabonnement. Wij kunnen voor u informeren naar de actuele beschikbaarheid van de verschillende parkeermogelijkheden en abonnementen.