Characteristics
Da Costakade 180-4, Amsterdam
Price
  • € 1.050.000,- Kosten koper
Aanvaarding
  • In overleg
Vertrekken
  • 3 kamers
  • 2 slaapkamers
Onderhoud
  • Intern: Goed
  • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 134 m2
Inhoud: 590 m3
Bouwjaar
1884
Voorzieningen
  • Natuurlijke ventilatie
Garages
  • Geen garage
Parkeer faciliteiten
  • Betaald parkeren
  • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
  • Cv ketel
Warm water soorten
  • Cv ketel
Bestemming
  • Woonruimte
Grondsituatie
  • Volle eigendom
Buitenruimte
  • Geen tuin
  • Balkon
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie Q
Nummer 8160
Soort
  • Appartement
  • Bovenwoning
Floor map
Da Costakade 180-4, Amsterdam
Documents
Da Costakade 180-4, Amsterdam
Location
Da Costakade 180-4, Amsterdam
Eten & drinken
01
Address
Kinkerstraat 51,
1053 DE Amsterdam

Chez Rosie

Tijdens de pandemie verruilde Française Déglon Parijs voor Amsterdam en startte haar eigen cateringbedrijf, Chez Rosie. Ruim twee jaar lang creëerde ze persoonlijke lunchpakketten in de keukens van particulieren. Chez Rosie heeft geen menu; Déglon is het menu. Ze laat haar creativiteit de vrije loop en maakt gerechten op verzoek of met verse ingrediënten van de buurman.

02
Address
Bilderdijkstraat 193,
1053 KS Amsterdam

Riaz

Bij Riaz wordt een gevarieerd en veelzijdig menu aangeboden, variërend van smaakvolle Indische gorengs en Indiase curry's tot de bekende Surinaamse specialiteiten, zoals de roti die mevrouw Riaz zelf maakt. De ware kracht ligt in de perfecte combinatie van consistente topkwaliteit en verfijnde culinaire vaardigheden, waarbij je de passie van moederliefde proeft.

03
Address
Bilderdijkstraat 193,
1053 KS Amsterdam

Riaz

Met ruim 40 jaar ervaring is Riaz een pionier onder de Surinaams-Hindoestaanse restaurants in Amsterdam. Van Indische gorengs tot Surinaamse roti's, de gevarieerde kaart biedt topkwaliteit en verfijnde kookkunst. Mevrouw Riaz staat zelf in de keuken en serveert een malse roti kip met een onweerstaanbare, diep smaakvolle jus. De dikte en lichte pittigheid van de jus, gecombineerd met ingemaakte ui, geven een frisse touch aan de malse kip. De vriendelijke familie Riaz maakt de ervaring compleet.

04
Address
Bilderdijkstraat 203,
1053 KS Amsterdam

De Japanner

De Japanner is inmiddels een fenomeen geworden in zowel de Pijp als in Oud-West. Het concept is simpel en straight-forward: heerlijk Japans fingerfood wat gepaard gaat met ofwel een cocktail, Japans biertje, saké of een non-alcoholisch alternatief natuurlijk. Het komt dan ook niet als een verassing dat de reviews over de Japanner lovend zijn, waarbij vooral het vriendelijke personeel als de lekkere hapjes worden uitgelicht.

05
Address
Bilderdijkstraat 164 H,
1053 LC Amsterdam

Brioche.

Deze gloednieuwe bakkerij is gespecialiseerd in (zoals je waarschijnlijk verwacht) Franse brioche. Ze bieden een selectie van zoete broodjes met klassieke smaken zoals kardemom en kaneel, en nog wat anderen zoals bessen en praline. Ze hebben ook hartige specialiteiten zoals een brioche met zalm en roomkaas.  Ze zijn geopend op woensdag tot en met vrijdag van  8.00 to 17.30 en zaterdag en zondag van 9.00 tot 17.00

06
Address
Bilderdijkstraat 208H,
1053 LG Amsterdam

Soenes roti

Het is een feit dat de roti van Soenessardien een groot succes is, maar daarnaast serveert hij ook andere populaire keuzes zoals de bara, een gefrituurd gekruid deeg met bijvoorbeeld garnalen of lam. Bij de nasi en bami worden groenten en salade geserveerd en de grillgerechten  hebben een heerlijke Surinaamse twist. Er komen voornamelijk buurtbewoners, maar ook steeds meer toeristen hebben deze plek ontdekt. Je kan ook via de website het eten thuis laten bezorgen.

 

07
Address
Kinkerstraat 112,
1053 ED Amsterdam

LOT61 Coffee Roasters

Op de hoek in de Kinkerstraat zit koffiebranderij LOT61. Je kan hier naast verse bonen – heerlijk ruiken - terecht voor een sterke, goeie bak koffie, ontbijt en bakkerijproducten. De gemoedelijke ruimte, ingericht met hout en metrotegels zorgt ervoor dat je hier uren zou willen zitten. Hun missie is om de meest circulaire koffiespecialiteitsmerk ooit te zijn. Probeer ook de chocolate chip cookies, ook wel ‘crack cookies’ genoemd, maar pas op want ze zijn verslavend.

08
Address
Bilderdijkstraat 116,
1053 KZ Amsterdam

Toko Bersama

Bij Toko Bersama kan je terecht voor authentieke Indonesische gerechten. Van heerlijke roti tot rames en van soepen tot snacks, er is voor ieder wat wils. Van de rijsttafel zijn er verschillende varianten beschikbaar, van klein (voor één persoon) tot extra compleet. Deze kan (desgewenst) volledig vegetarisch worden geserveerd. Bij de normale rijsttafel ( van €36), voor twee personen, kies je zelf twee basis-, drie vlees- en drie groente- of sojagerechten. Standaard komen daar kroepoek, seroendeng, tempé en sambal bij. De rijsttafel biedt de mogelijkheid om de verschillende Indonesische gerechten te proberen.

09
Address
Nassaukade 330 H,
1053 LT Amsterdam

Cafecito

Cafecito is een onderdeel van de Cafecito-franchise, een Amsterdamse koffiebranderij die besloot koffiezaken te openen om hun eigen afzet te stimuleren toen de verkoop aan horecagelegenheden tijdens de pandemie stagneerde. Cafecito heeft al drie vestigingen in Amsterdam en één in Rotterdam. De Nassaukade-locatie is de nieuwste toevoeging, geleid door onderneemster Chow, die eerder twee bubble tea-winkels bezat. Ze heeft nu haar eigen Cafecito, waar ze professionele barista's in dienst heeft voor het bereiden van koffie, inclusief de trots van de zaak: cold brew. Naast diverse koffiesoorten bieden ze kleine cakejes en hun eigen koffieblend voor thuisgebruik aan.

10
Address
Kinkerstraat 122,
1053 ED Amsterdam

Paindemie

Tijdens de lockdown ontstond Paindemie als een creatieve uitlaatklep voor chefs die hun culinaire passie wilden delen. Geïnitieerd door Guillaume de Beer van The Breda Group, biedt Paindemie een unieke ervaring met royale burgers, tosti's en sandwiches in een ruimte geïnspireerd op een Japans metrostation. De burgers worden bereid met ethisch Nederlands geitenbokkenvlees, terwijl vegetariërs kunnen genieten van huisgemaakte smashburgers van Redefine Meat. Het hoogtepunt? The BIG Mie, een ode aan de Big Mac. Bovendien pronkt de wijnkaart met zorgvuldig geselecteerde natuurwijnen, sake's en cocktails, allemaal geserveerd in de charmante art deco-bar.

11
Address
Bilderdijkstraat 113,
1053 KN Amsterdam

Skina

Skina heeft een minimalistische maar toch funky uitstraling en serveert uitstekende koffie. De bonen worden gebrand door Rush Rush coffee. Ze serveren ook andere warme en verfrissende koude dranken zoals citroenlimonade. Daar kan je gebak bij krijgen zoals een plak marmercake, kaneelcroissant of brioche met sinaasappelen. Of ze bieden sandwiches aan, zowel plantaardige-als vleesopties geserveerd op heerlijk focaccia brood.

12
Address
Bosboom Toussaintstraat 26,
1054 AS Amsterdam

Café Toussaint

Café Toussaint is een gezellig buurtcafé waar je terecht kunt voor het ontbijt tot het diner en voor snacks en cocktails. De gerechten worden geserveerd in een klein eetgedeelte met uitzicht op de open keuken of op het heerlijke grote buitenterras. Verveling bestaat niet in Toussaint. Ze hebben er kasten vol spelletjes, een jeu de boules baan en afhankelijk van het seizoen hebben ze er mosselfestijnen, barbecue-events of wijnproeverijen.

13
Address
Bosboom Toussaintstraat 28-H,
1054 AS Amsterdam

Gertrude

Gertrude is een bar en restaurant waar je terecht kan voor een steengoede maaltijd. Er wordt hier met de seizoenen meegekookt en de nadruk ligt vooral op seizoensgroenten en verantwoorde vis- en vleessoorten. Denk aan gepekelde sardientjes met rucola-olie, pappardelle met ragù of afsluiten met perencrumble met zure room en kazen van Kef. Het interieur bestaat uit mooie antieke stukken wat zorgt voor een chique maar ook huiselijke sfeer. Doordeweeks kan je hier dineren en in het weekend kan je hier ook lunchen.

14
Address
Bilderdijkkade 27,
1053 VH Amsterdam

Berry

Berry Amsterdam is een hotspot voor sapjes, smoothies, koffie en meer. Dit koffie/lunchtentje kun je vinden op de Bilderdijkkade. Het gezellige en warme interieur doet door de vele planten en boeken denken aan een huiskamer. Daarnaast hebben ze een heerlijk terras waar je van de zon kan genieten. De meeste producten zijn biologisch en hier geen gelaptop – Berry Amsterdam is zoals ze zelf zeggen: een wifi-vrije zone!

15
Address
Kinkerstraat 142 C-H,
1053 EG Amsterdam

Hawawshi

16
Address
Bilderdijkkade 25,
1053 VB Amsterdam

Baires Empanadas

Baires verwijst naar Buenos Aires en is de perfecte plek in Amsterdam-West om de Argentijnse empanada te proberen. Deze Argentijnse lekkernij is een gevulde deeglap, gebakken of gefrituurd met allerlei soorten vullingen. Mede door hun gedeelde liefde voor empanada’s, en de passie voor mooie producten openden eigenaren Daniel en Michiel Baires in 2016. Hun wens om mensen blij te maken en te laten genieten is succesvol, want de empanada’s blijken het ultieme comfort food. Probeer hier ook de yerba mate, een typisch Argentijns drankje.

17
Address
Bilderdijkstraat 92,
1053 KX Amsterdam

nNea Pizza

nNea Pizza bevindt zich net op de grens van het centrum en West, in een klein schattig pandje wat snel vol zit- dus reserveren is een must. De pizza schijnt de béste van Amsterdam te zijn en dient volgens pizzabakker Vincenzo Onnembo als een herdefiniëring van Napolitaanse pizza.

18
Address
Eerste Constantijn Huygensstraat 41H,
1054 BR Amsterdam

The Bab

Het Koreaanse restaurant The Bab heeft de authentieke smaak die je zou verwachten van een Koreaans restaurant, maar dan zonder al te fancy te zijn. Eigenaren Junghun Pyo en zijn vrouw Haksun (Sunny) Kim willen namelijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij hen en casual Korean food kunnen proeven. Het eerste waar je aan moet denken als je denkt aan Koreaans eten zijn de gerechten bibimbap en gefrituurde kip. De bibimbap bevat rijst, groenten en een rauw ei. De gefrituurde kip is bereid met een speciale Koreaanse kruidenmix. Een ander populair gerecht dat je bij The Bab kunt bestellen zijn de kimchipannenkoeken. Deze pannenkoekjes zijn gevuld met ui en kimchi, een gefermenteerde kool die steeds populairder wordt in het westen.

19
Address
Bellamyplein 51,
1053 AT Amsterdam

Mer du Nord

Gelegen in de populaire Foodhallen in Amsterdam-West zit Mer du Nord. Heerlijke Nederlandse vis snacks staan hier op het menu. De twee chefs van Restaurant 212 zijn de eigenaren van deze plek. De verse oesters zijn een echte aanrader maar ook de knapperige zachte krab op een broodje is om te smullen.

Interieur
20
Address
Bilderdijkstraat 165F,
1053 KP Amsterdam

Wildernis

Bij Wildernis aan de Bilderdijkstraat kun je terecht voor planten, potten, boeken, accessoires en andere groene cadeaus, maar je drinkt er ook de lekkerste kop koffie. Alle producten in de winkel zijn gemaakt met liefde en zorg, en zijn zo duurzaam mogelijk. Kom een kijkje nemen in deze groene oase van rust!

Kunst & cultuur
21
Address
Bilderdijkstraat 165 C,
1053 KP Amsterdam

Gerhard Hofland

In de loop der jaren is Gerhard Hofland uitgegroeid tot een van de grootste galerieën in Amsterdam, die een grote verscheidenheid aan kunst en kunstenaars vertegenwoordigt. Die zowel werken vanuit abstractie als uit de meer figuratieve kunst. Daarnaast werkt de galerie voortdurend aan het introduceren van internationale kunstenaars bij het Nederlandse publiek, en gaat zij projecten aan met jonge en getalenteerde kunstenaars om hen te ondersteunen bij hun eerste stappen in de professionele kunstwereld.

22
Address
Hannie Dankbaarpassage 23,
1053 RT Amsterdam

Beeldend Gesproken

Beeldend Gesproken in De Hallen is een bijzondere galerie met kunstuitleen. Het is dé plek waar professionele kunstenaars met psychische gezondheidsproblemen een podium vinden om hun werk te tonen. Naast dat de kunstenaars worden ondersteund, zorgen ze ervoor dat hun werk de wereld in gaat - een beetje zoals broer Theo deed met het werk van Vincent van Gogh. Beeldend Gesproken heeft een actuele, veelzijdige collectie van hedendaagse kunst, schilderijen, grafiek, fotografie en driedimensionaal werk in allerlei technieken

23
Address
Hannie Dankbaarpassage 12,
1053 RT Amsterdam

De Filmhallen

De Filmhallen zit in het complex ‘de hallen’ wat voorheen een tramremise was. De bioscoop is vrij jong het bestaat namelijk sinds 2004. Bijzonder aan de filmhallen is dat er één zaal is waarbij het art-deco interieur van een zaal van het oude Cinema Parisien is ingebouwd. De hallen is een ruim complex geheel overdekt met naast de filmhallen ook de foodhallen, waar allemaal etenstentjes zijn. Dit heeft een beetje de sfeer van een overdekte Spaanse foodmarket.

Boodschappen
24
Address
Hannie Dankbaarpassage 33,
1053 RT Amsterdam

Local Goods Market

Van en voor Amsterdam. Bij deze leuke markt vind je enkel lokale producten! Twee keer per maand, op zaterdag en zondag, in De Hallen in Amsterdam West. En met lokale producten bedoelen we niet alleen eten, ook meubels en andere dingen voor in huis kan je hier vinden. En als je dan toch al in de Hallen bent, neem dan een kijkje in de veelzijdige wereldse Foodhallen en ga daarna naar de film bij de Filmhallen! De naam zegt het al, het bevindt zich allemaal in… de Hallen!

25
Address
Bellamyplein 51,
1053 AT Amsterdam

The Maker Market

De Hallen in Oud-West organiseert een keer per maand een weekendmarkt. Hier vind je allerlei duurzame merken van lokale ondernemers en makers uit Amsterdam en omstreken. De markt heeft een divers aanbod en laat je op een andere manier naar duurzaamheid en lokaal geproduceerd kijken. Ook kan je in de Hallen terecht voor een bioscoop, een lekker hapje of drankje, dus is een bezoek aan deze markt een veelzijdig uitstapje.

This stunning two-story upper house on Da Costakade, located in the beloved Oud-West district, offers a bright and charming living experience on freehold land. The apartment spans the top two floors of the building and features spacious west-facing balconies on both levels, providing plenty of sunlight.

Tour
Fourth Floor
On the fourth floor, the front-facing living room offers a beautiful view over the canal. At the rear, you'll find the large kitchen-diner, equipped with modern built-in appliances and a practical fixed bench with extra storage space. Centrally located on this floor is a spacious bathroom with a walk-in shower, bathtub, and a double sink vanity. There is also a separate toilet and a closet containing the central heating boiler.

Fifth Floor
The fifth floor houses two spacious bedrooms and a second bathroom/laundry room. The master bedroom features a large dormer, built-in wardrobes, and access to a balcony. The second bedroom, with dormer windows on both sides, can be divided into two rooms if desired. Additionally, there is extra storage space available above this floor.

Outdoor Space
Both balconies on the fourth and fifth floors offer plenty of space to sit outside and enjoy the sun. The balcony adjacent to the bedrooms is the perfect spot to relax in the evening sun.
In short, this is a spacious and light-filled apartment in a prime location in Oud-West, where comfort and charm come together.

Neighborhood guide
The property is situated in one of the most desirable locations in Amsterdam West. Close to the canal belt and within walking distance of Bosboom Toussaintstraat, Vondelpark, and the Negen Straatjes (Nine Streets).
The area boasts a wide variety of restaurants, cafés, and cultural venues, such as De Hallen. Nearby are the Ten Katemarkt, the popular Foodhallen, as well as the lively Elandsgracht and Bilderdijkstraat.

Features
• Living area approx. 134 m²
• Balcony approx. 4 m²
• Freehold property
• Energy label B
• VvE service costs €200 per month
• Foundation renewed in 2002
• Major renovation and division of the building in 2002

This information has been compiled with care. However, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy, or otherwise, or for the consequences thereof. All stated measurements and areas are indicative only.
The Measurement Instruction is based on the NEN2580. Its purpose is to provide a uniform method for measuring to give an indication of the usable surface area. Differences in measurement outcomes cannot be completely excluded due to interpretation differences, rounding, or limitations during the measurement.

DA COSTA 180
The apartment at Da Costakade 180 is a characteristic two-story upper house that combines history with a modern look. The property offers a spacious living floor with stunning views over the Da Costagracht and a charming balcony at the rear. What makes this apartment unique is that it is more spacious than most homes in the area, thanks to its two full floors. The apartment has a very practical layout, with two large bedrooms and plenty of natural light. In short, a tasteful apartment that is sure to impress during a viewing.

 

Design vision
The building at Da Costakade 180 is part of a block of five buildings, each consisting of five floors and an attic. These floors were originally used as separate residences.
The architecture of these buildings can be characterized as Neo-Renaissance, a style that was highly popular in the second half of the 19th century, drawing inspiration from the Dutch Renaissance period between roughly 1530 and 1630. Architects of that era often used horizontal layers of natural stone between the brickwork and frequently incorporated stepped gables.
By referencing the Dutch Renaissance, 19th-century architects created a distinctly national style that could also be linked to the struggle against Spanish rule, making it perfectly aligned with the rising sense of nationalism.

Key features of the Neo-Dutch Renaissance:

  • Horizontal bands of natural stone between the brickwork
  • Stepped gables
  • Wrought iron wall anchors
  • Red brick
  • Arched masonry with natural stone blocks above windows and doors

Many of these features are visible in the façades of these five buildings. In 2002, the building underwent a complete renovation, including the renewal of its foundation.

This bright and spacious upper house occupies the top two floors of a building on Da Costagracht, in the popular Oud-West neighborhood. The apartment offers beautiful views and abundant natural light, and it is situated on freehold land. Each floor features generous balconies.

Living and cooking
The fourth floor, with a stunning wide view through the three windows facing the street, houses a charming living room. At the rear is the kitchen, designed in an L-shaped layout and equipped with all modern built-in appliances. The kitchen provides access to the west-facing balcony through French doors. On the opposite side of the kitchen, there is a built-in bench next to the dining table, offering not only a comfortable dining space but also serving as practical storage.
Centrally located in the home is the spacious bathroom, complete with a walk-in shower, bathtub, and double vanity. Adjacent to the entrance is a separate toilet and a closet housing the central heating system.

Sleeping and bathing
On the fifth floor, there are two spacious bedrooms and a central bathroom with a laundry area. The bathroom is equipped with a toilet, a vanity unit, and connections for a washing machine and dryer.
The master bedroom, located at the rear, features a large dormer window that provides extra space and plenty of natural light. On the opposite side of the room, there is a built-in wardrobe. What makes this room particularly appealing is the access to a balcony where you can enjoy the afternoon and evening sun until late into the night.
The bedroom at the front is also generously sized and has dormer windows on both sides, allowing even more natural light to flood the room. This layout makes it possible to divide this room into two separate bedrooms, as shown in the alternative floor plan.
In the attic above the central part of this floor, there is additional storage space accessible from the front bedroom.

The balconies
The balcony adjacent to the living kitchen, facing west, provides a delightful spot for enjoying the outdoors in the afternoon and evening. With a depth of nearly 1.5 meters, there is ample space for a table and chairs, making it perfect for outdoor dining. On the bedroom level, there is another similar balcony, which is even slightly wider than the one on the living floor. Here, one can fully enjoy the last rays of the evening sun.

Neighborhood guide
The property is located in one of the most attractive areas of Amsterdam West. It is close to the canal belt and within walking distance of Bosboom Toussaintstraat, Vondelpark, and the Nine Streets (De Negen Straatjes). The neighborhood offers a diverse range of dining and cultural options, including De Hallen. Additionally, nearby are the Ten Katemarkt, food halls, the charming Elandsgracht, and Bilderdijkstraat.

Accessibility
The property is situated in the quiet area of Nassaukade, one of the major access roads. The apartment is easily accessible by car via the S100, S105, and S106 from the A10 ring road. Due to its convenient location in the city, Schiphol Airport can be reached within 19 minutes by car. Various public transportation options are available nearby, with tram and bus stops on Rozengracht, De Clercqstraat, Ten Katestraat, and Bilderdijkstraat. Central Station is a 10-minute bike ride away.

Parking
Parking is available via a permit system on the public road (permit area West-11.1). With a parking permit for West-11.1, you are allowed to park in West-11. A resident parking permit costs €186.29 for 6 months. Currently, there is a 6-month waiting period for this permit area. A second parking permit is not available in this area. (Source: Municipality of Amsterdam, August 2024).

Recently viewed
View overview

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?