Characteristics
Prinsengracht 765, Amsterdam
Price
  • € 2.880.000,- Kosten koper
Aanvaarding
  • In overleg
Vertrekken
  • 3 kamers
  • 2 slaapkamers
Onderhoud
  • Intern: Uitstekend
  • Extern: Uitstekend
Oppervlakten & Inhoud
Woon Oppervlakte: 169 m2
Inhoud: 468 m3
Bouwjaar
2019
Voorzieningen
  • Balansventilatie
  • Domotica
  • Lift
  • Rookkanaal
  • Schuifpui
  • Tv kabel
Garages
  • Inpandig
  • Parkeerkelder
  • Parkeerplaats
Schuur/Berging Voorzieningen
  • Voorzien van elektra
Liggingen
  • Aan rustige weg
  • Aan water
  • In centrum
  • Vrij uitzicht
Parkeer faciliteiten
  • Betaald parkeren
  • Openbaar parkeren
  • Parkeervergunningen
Verwarmings soorten
  • Cv ketel
  • Vloerverwarming geheel
  • Warmte terugwininstallatie
  • Warmtepomp
Warm water soorten
  • Cv ketel
Bestemming
  • Woonruimte
Grondsituatie
  • Volle eigendom
Buitenruimte
  • Geen tuin
  • Balkon
Kadestraal
Gemeente Amsterdam
Sectie I
Nummer 11945
Milleu
  • Volledig geisoleerd
Soort
  • Appartement
  • Penthouse
Floor map
Prinsengracht 765, Amsterdam
Documents
Prinsengracht 765, Amsterdam
Location
Prinsengracht 765, Amsterdam
Kunst & cultuur
01
Address
Prinsengracht 510 O,
1017 KH Amsterdam

Mia Karlova Galerie

Mia Karlova Galerie, gelegen aan de Prinsengracht, streeft ernaar een dialoog tot stand te brengen tussen werken van verschillende genres door middel van een gemeenschappelijke emotionele taal. Mia Karlova Galerie zet functionele beeldhouwkunst in de schijnwerpers met een intrigerend programma van internationale hedendaagse kunstenaars en productontwerpers. Deze kunstvorm, die originaliteit uitstraalt in ontwerp of materiaal, biedt een uitzonderlijk plezier tijdens de interactie.

02
Address
Prinsengracht 737,
1017 KK Amsterdam

Roger Katwijk Galerie

Aan de Prinsengracht 737 kun je de prachtige Roger Katwijk galerie vinden. Een lichte plek voor hedendaagse kunst, abstracte kunst en geabstraheerde figuratie van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars. Het gehele jaar door kun je hier wisselende exposities ontdekken op het gebied van de schilder- en beeldhouwkunst.

03
Address
Kerkstraat 105-A,
1017 GD Amsterdam

Siewe Gallery

Slewe Gallery is in 1944 opgericht door Martita Slewe. De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunst. Het internationaal georiënteerde programma legt vanaf het begin de nadruk op actuele ontwikkelingen in de abstracte kunst, met name in de schilderkunst. De galerie vertegenwoordigt zowel gevestigde als opkomende kunstenaars uit diverse generaties en landen.

04
Address
Prinsengracht 452,
1017 KE Amsterdam

De Uitkijk

Amsterdam heeft door de jaren heen vele bioscopen komen en gaan, maar Filmtheater De Uitkijk bestaat nog steeds! Het pand aan de Prinsengracht 452 heeft een bewogen verleden en begon in 1912 als City Bioscoop, toen het werd omgebouwd van een 17e-eeuws pakhuis. In 1929 nam de Filmliga de bioscoop over en veranderde de naam in het Filmtheater De Uitkijk. Dit was het allereerste avant-garde filmtheater van Nederland. Sinds 2007 is De Uitkijk een zusterproject van de organisatie Kriterion en wordt het geleid door een groep van dertien studenten.

05
Address
Kleine-Gartmanplantsoen 10,
1017 RR Amsterdam

De Balie

In De Balie worden onafhankelijke programma’s over kunst, cultuur en politiek georganiseerd. Er zijn drie theaterzalen, een bioscoop en een café-restaurant, waar al sinds 1982 spraakmakende gesprekken, films en kunstprojecten met als uitgangspunt een open, pluriforme, democratische en rechtsstatelijke samenleving plaatsvinden. Hier wordt een moeilijk gesprek niet uit de weggegaan, maar wordt juist de nadruk gelegd op de ontmoeting tussen mensen met uiteenlopende meningen en vrije gedachtewisseling. Als je zin hebt in een debat, gesprek, kunst of een biertje, is dit de plek.

06
Address
Weteringschans 6,
1017 SG Amsterdam

Paradiso

Paradiso is een poppodium, nachtclub en cultuurpaleis. Door de jaren heen hebben er heel veel bekende artiesten opgetreden waaronder; Prince, Red Hot Chili Peppers, UB40 en Nirvana. Vroeger was het een gebouw van een kerkgenootschap wat terug te zien is aan de hoge plafonds en de glas-in-lood ramen. Als je binnenkomt heb je recht en links trappen en rechtdoor bevindt zich de grote zaal met meerdere balkons. Doordat Paradiso een heel gevarieerd programma biedt heeft het een grote variëteit in publiek. Van jong tot oud en van punker tot popliefhebber. Tevens geeft het ruimte aan bijzondere initiatieven en projecten.

07
Address
Leidseplein 26,
1017 PT Amsterdam

Internationaal Theater Amsterdam

Het huidige gebouw dateert uit 1894. Al eerder stond er een schouwburg, maar deze bestond grotendeels uit hout en daar is niks meer van overgebleven na een hevige brand. Het Internationaal Theater Amsterdam valt op, omdat het een vooruitgeschoven plek heeft op het Leidseplein en twee torens en een ruim balkon heeft. Het heeft een klassieke zaal en een moderne zaal. De trappen en kroonluchters stralen luxe uit en je kunt je goed voorstellen dat het publiek vroeger voornamelijk uit de hogere klasse kwam. Er zijn voornamelijk toneelstukken te zien, maar wordt ook verleend voor onder andere moderne dans, lezingen en het boekenbal.

08
Address
Lijnbaansgracht 236,
1017 PH Amsterdam

Cinecenter

Klein filmhuis met onder andere goede arthouse films. Zit aangesloten in het Cineville netwerk, dus met een Cineville pas kan je ook hier terecht. Ook leuk om van tevoren of na afloop een drankje te drinken. De locatie is direct naast het Leidseplein dus vanuit hier kan je nog veel andere leuke plekken bezoeken.

Eten & drinken
09
Address
Kerkstraat 96H,
1017 GP Amsterdam

Bocca

Als je goede koffie zegt, kan je inmiddels een boel plekken in Amsterdam opnoemen maar, Bocca is weer even net nog een slagje beter. Hun werkruimte is groot zodat de barista’s genoeg ruimte hebben de beste koffie te zetten. De moeite waard om naar binnen te gaan, al is het maar om te zien hoe deze geschoolde barista’s alles eraan doen om jouw perfecte cappuccino met vakmanschap klaar te maken.

10
Address
Lange Leidsedwarsstraat 37-41,
1017 NG Amsterdam

The Madras Diaries

The Madras Diaries is geopend in 2020 en biedt een Zuid-Indiase keuken aan. In deze keuken wordt over het algemeen pittiger gekruid dan wij gewend zijn. Er wordt veel gebruik gemaakt van chili’s, zwarte peper, kruidnagel en kardemom. Dat maakt het behalve extreem rijk van smaak, soms ook wat minder toegankelijk. Gelukkig bieden ze een zelfgemaakte limonade kaart aan om af te koelen. Naast de bekende mango lassi hebben ze seizoensdrankjes en nog veel meer. Goed nieuws voor de vegetariërs en veganisten, binnen deze keuken wordt dat niet gezien als een uitzondering. Genoeg keuze dus!

11
Address
Kerkstraat 59,
1017 GC Amsterdam

Yuzu Dining Bar

Bij Yuzu Dining Bar serveren ze geen sushi, maar wel een verscheidenheid aan kleine Japanse gerechten, waaronder edamame en verschillende yakitorispiesjes. Het restaurant laat je kennis maken met de Japanse gewoonten, zoals het opbergen van je jas in een mandje onder je stoel en het eten zonder bestek. De sfeer is informeel en gezellig, en het personeel is vriendelijk en attent. Je kan er ook terecht voor een cocktail tot in de late uurtjes.

12
Address
Korte Leidsedwarsstraat 139-141,
1017 PZ Amsterdam

Taste of Culture

Tate of Culture schijnt de plek te zijn waar chefs midden in de nacht naartoe gaan als ze zin hebben in Chinees eten. En ik geef ze geen ongelijk. De menukaart is enorm uitgebreid, je kan kiezen tussen authentieke Chinese gerechten of dimsum. Een gerecht wat je zeker niet mag missen is de eend. Je kan het half of heel bestellen, met rijst en verschillende sauzen of getrancheerd en geserveerd met flensjes.

13
Address
Lijnbaansgracht 246,
1017 RK Amsterdam

Bistro Suzette

Langs de gracht van Amsterdam vind je deze eigentijdse bistro. Ze wisselen wekelijks van menu en serveren gerechten die je kan herkennen van andere bistro’s maar met een twist van Suzette. Alles is hier huisgemaakt en met liefde bereid. Ze hebben ook een uitgebreide wijnkaart met zowel Franse als Duitse wijnen, ook hebben ze buiten de kaart om ook nog wat specials.

14
Address
Kerkstraat 148A,
1017 GR Amsterdam

Tokyo Ramen Takeichi

Deze Japanse ramen keten heeft inmiddels al meerdere vestigingen over de hele wereld. In Amsterdam zijn inmiddels al drie vestigingen. Tokyo Ramen Takeichi is bekend om zijn gezonde ramen met kip en groentebouillon. Doordat ze trouw blijven aan de Japanse roots is het een authentieke restaurant. Naast hun specialiteit zijn de side dishes ook heerlijk. De 'karaage' zal je niet teleurstellen.

15
Address
Lijnbaansgracht 267 HS,
1017 RL Amsterdam

Shiraz

Shiraz is niet voor niets als winnaar uit de wijnbar van het jaar wedstrijd gekomen. In het hartje van Amsterdam ligt deze geliefde wijnbar, waar je nieuwe wijnen kan ontdekken of terug kan vallen op je favoriete wijn. Als je het lastig vindt om te kiezen tussen de in totaal 150 wijnen, staat het personeel altijd paraat om je van vakkundig advies te voorzien of om iets te laten proeven. In deze tuin van wijnen kan je genieten van een heerlijk glas wijn met een bijbehorend hapje.

16
Address
Prinsengracht 568,
1017 KR Amsterdam

Heuvel

Buurtbewoners en galeriehouders uit het Spiegelkwartier komen hier regelmaat op bezoek. Bij Café Heuvel is het bijna elke dag dag rond 17:00 al volop borreluur. 'Als ik sneuvel, dan bij Heuvel!' Het kleine hoekcafé met fijn terras is een van de oudste cafés van de stad.

17
Address
Keizersgracht 600,
1017 EP Amsterdam

Carmen

Winkel, restaurant en guesthouse. Eigenaren Carmen Atiyah de Baets en Joris ter Meulen Swijtink openden na enkele jaren gewerkt en gewoond te hebben in Londen deze geweldige hotspot op de Keizersgracht. Carmen selecteerde een fijne mix van mode, interieur, accessoires van bijzondere ontwerpers. Joris bestiert de keuken waar regelmatig buitenlandse bevriende chefs gehost worden.

18
Address
Prinsengracht 598,
1017 KS Amsterdam

Buffet van Odette

Odette Rigterink begon Buffet van Odette in 1994. Ze serveerde om te beginnen maaltijden die vooral gezond en makkelijk waren. Later werd het een minirestaurantje en inmiddels zit ze in een groot pand op de zonnige kant van de Prinsengracht. Ze serveren hun vaste klassiekers en koken ook met het seizoen mee en hebben een uitgebreide (natuur)wijnkaart. Hoe dan ook: voor goed eten (lunch, aperitivo en diner) kan je hier absoluut terecht. Leuk om te weten: je kan er ook slapen, bij Bed van Odette om de hoek!

19
Address
Leidseplein 10,
1017 PT Amsterdam

Sushi HANABI

Hanabi, wat 'vuurwerk' betekent, is een uniek Japans restaurant met twee verdiepingen. Beneden kun je genieten van donburi en yakitori, terwijl je boven kan genieten van een klassieke Edomae-sushi ervaring. Het omakase-menu stelt de chef in staat om gerechten naar eigen inzicht te serveren, rechtstreeks aan de gasten. Deze sushi is al op smaak gebracht met sojasaus en wasabi en kan zelfs met de hand worden gegeten. Bij Hanabi heb je de flexibiliteit om je reserveringstijd te kiezen en uit drie prijscategorieën te kiezen. De duurdere menu's bevatten luxere ingrediënten zoals blauwvintonijn, sneeuwkrab, kaviaar en Japanse coquille. Het diner begint met verfijnde amuses, gevolgd door heerlijke gerechten zoals sake-gemarineerde coquille met kaviaar en zoete sneeuwkrab met yuzu.

20
Address
Nieuwe Spiegelstraat 3A,
1017 DB Amsterdam

Zero Zero

Zero Zero is een bakkerij en delicatessenwinkel gelegen in Amsterdam en eigendom van dezelfde eigenaren als Ceppi's. Naast het maken van pizza is Greco gespecialiseerd in het maken van zuurdesembrood. De naam Zero Zero komt van bloem als de basis van wat ze verkopen. De Toscaanse zuurdesembroden (schiacciata) zijn belegd met ingrediënten zoals gegrilde aubergine, gemarineerde courgette met munt, balsamico en zongedroogde tomaten (€9), of mortadella, stracciatella en pistache (€10). Zero Zero verkoopt verkoopt naast de broodjes een breed scala aan Italiaanse delicatessen, waaronder wijn, zakken pasta en olijfolie. Verse ingrediënten voor broodjes zijn ook te koop. Hoewel de meeste klanten komen voor een broodje om mee te nemen, zijn ze ook welkom om te blijven en te genieten van een kopje koffie. Volgens Greco zijn alle delicatessen verkrijgbaar bij Zero Zero uit afkomstig uit Italië.

21
Address
Weteringstraat 37,
1017 SM Amsterdam

Café de Wetering

Een bruine kroeg ten voeten uit en niet eenvoudig te vinden als je niet precies weet waar je wezen moet. Het cafe bevind zich in een prachtig 17e eeuws pand. Er is een vide boven de bar waar zich een open haard bevindt. Dit bruincafé is ook bijzonder omdat het een uitstekende wijnkaart heeft, en dat zie je niet vaak in klassieke Amsterdamse kroegen. Uiteraard ook heerlijk bier, borrelnootjes en, niet onbelangrijk, je betaalt hier alleen in cash.

22
Address
Weteringstraat 48,
1017 SP Amsterdam

Back to Black

Back to Black is een koffiebar met een eigen branderij aan de Weteringstraat. Bij Back to Black wordt elk stap in het productieproces van koffie met passie en vakmanschap uitgevoerd. Vanuit hun liefde voor koffie reizen de eigenaren van Back to Black de hele wereld af op zoek naar de beste producten. Deze verkopen zij vervolgens in hun eigen zaak. Naast koffie serveren ze ook lekkere koekjes en taartjes én ze verkopen ook eigen t-shirts met mooie designs.

23
Address
Weteringstraat 41,
1017 SM Amsterdam

Restaurant Watergang

In dit monumentale pand is sinds een paar jaar Restaurant Watergang. Hiervoor zat er decennialang La Cacerola, en de sfeer van een intiem restaurant dat je het gevoel geeft alsof je in een woonkamer van een monumentaal pand eet, hebben ze gelukkig behouden. De chefs maken prachtige gangenmenu’s, of je bestelt a la carte. Je kan variëren hoeveel gangen. Heerlijke wijnkaart, en geweldige bediening.

Boodschappen
24
Address
Kerkstraat 121,
1017 GE Amsterdam

Casa del gusto

Gianni en Gessica hebben een duidelijke toekomstvisie voor Casa del Gusto. ‘We willen een klein bedrijf blijven dat met kleinschalige boeren samenwerkt: dat is ons concept. ‘Alle boeren met wie wij werken, kennen we persoonlijk. Wij kopen onze Grana Padano – de populairste kaas van Italië – in bij een boer die slechts twee stukken per dag produceert. Dat is bijna niets vergeleken grote industriële producenten die honderden exemplaren per dag leveren. Wat wij heel belangrijk vinden, is dat je door de smaak van onze salami’s, pasta’s en bieren de producenten leert kennen.' Je moet de liefde die de boeren erin hebben gestopt terug kunnen proeven’, legt Gessica uit. Van hazelnootpasta en gnocchi tot bottarge en aloë vera-beautyproducten: de winkel staat vol heerlijke delicatesse en mooie producten. Casa del Gusto is, net zoals de naam suggereert, een smaakhuis voor zijn klanten.

Interieur
25
Address
Keizersgracht 469,
1017 DK Amsterdam

Muuto

Muuto is geworteld in de Scandinavische ontwerptraditie, gekenmerkt door tijdloze esthetiek, functionaliteit, vakmanschap en een eerlijke expressie. Muuto komt van 'muutos', wat nieuwe perspectieven betekent in het Fins. Je herkent het design omdat het muutos heeft: objecten verheven door nieuwe perspectieven, wereldwijd gewaardeerd en representatief voor het beste van Scandinavisch design vandaag de dag. Om Muuto te bezoeken moet je van te voren een afspraak maken, dat kan via hun website.

Living in the chic city center is a dream for many, and we are pleased to offer this exceptional apartment of approximately 169 m² on the top floor of this beautifully designed building along the Prinsengracht.

The elevator opens directly into the apartment, ensuring ultimate privacy and comfort. The entrance is stylishly finished with custom walnut wardrobes.

Living and Cooking
The spacious 11-meter wide living room offers stunning views of the canals. Large windows flood the room with light, and the walnut-clad cabinets and rotating Gyrofocus gas fireplace create a warm atmosphere. The kitchen, made of stainless steel with gold accents, is fully equipped and can be closed off with wooden panels.

Sleeping and bathing
A central hallway connects the spaces. The suite opens onto the terrace, with floor-to-ceiling glass doors providing an indoor/outdoor experience. The ensuite bathroom features luxurious natural stone finishes. The second bedroom doubles as a study and includes a built-in bed and bathroom.

Outdoor space
The wide terrace feels like an extension of the interior, offering views of the Piet Oudolf-designed courtyard garden.

Neighborhood guide
This home is located in one of Amsterdam's most charming and historic neighborhoods. Known for its picturesque canals, stunning architecture, and lively atmosphere, it’s a place where history, culture, and modern trends blend seamlessly. Elegant townhouses, graceful bridges, and lush trees provide an idyllic backdrop. The area is also home to many iconic landmarks, including the Rijksmuseum, Stedelijk Museum, and Van Gogh Museum, all within walking distance. Other nearby cultural institutions include the Stadsschouwburg, Concertgebouw, Tuschinski Theater, and Paradiso.
The neighborhood also offers a variety of trendy boutiques, cozy cafes, restaurants, and galleries. Walking through the area is an experience in itself, surrounded by a mix of locals, artists, tourists, and the ever-buzzing energy of Amsterdam.

Specifics
• Living area of approximately 169 m²
• Terrace of approximately 17 m²
• Freehold property
• Interior design by Roberto Meyer
• Underfloor heating and cooling
• Elevator opens directly into the apartment
• Storage room and two parking spaces in the basement
• Asking price per parking space: €150,000 buyer's costs
• Monthly service costs: €770.17
• Professional VvE management
• National Monument
• Listed cityscape
• Part of UNESCO World Heritage

For more information, visit the websites of the National Monument Portal, Restoration Fund, and the Cultural Heritage Agency of the Netherlands regarding potential subsidies.
This information has been compiled with the utmost care. However, we accept no liability for any incompleteness, inaccuracy, or otherwise, nor for any consequences thereof. All stated sizes and surfaces are indicative only.
The measurement instruction is based on NEN2580, which is intended to provide a more uniform way of measuring to give an indication of the usable surface. The measurement instruction does not completely exclude differences in measurement outcomes due to interpretation differences, rounding, or limitations during measurement.

Modern Design
Living in the heart of the city in style is a dream for many. This exceptional apartment on the top floor of a beautifully designed building is now available on the Prinsengracht.
The penthouse experience is complete with a private elevator that opens directly into the apartment. It offers stunning views and parking facilities in the basement. Every element for a luxurious living experience is in place.
This exclusive apartment is part of the Hof Prinsengracht project, designed by renowned architect Roberto Meyer. The project consists of two buildings, one on the Kerkstraat and one on the Prinsengracht, connected by a beautiful courtyard garden. This green oasis, designed by landscape architect Piet Oudolf, forms a serene enclave in the heart of the city. The apartment offers luxury, comfort, privacy, and an abundance of natural light, situated on one of the most beautiful stretches of the Prinsengracht. A truly unique living experience in the heart of the city.

Design vision
Prinsengracht 765 is part of the HOF City Apartments project, located on the site of the former Prinsengracht Hospital. The design was created by MVSA Architects, led by architect Roberto Meyer. The project consists of two buildings, one on the Kerkstraat and one on the Prinsengracht, connected by a beautifully landscaped courtyard garden designed by landscape architect Piet Oudolf. This green oasis forms a peaceful enclave in the heart of the city.
Roberto Meyer designed an impressive building on the Prinsengracht, characterized by a façade of concrete, glass, and natural stone. This unique building in the city center combines historic charm with modern luxury. The grand entrance is finished with high-quality materials, and the building offers all the comforts of new construction, including a lift that opens directly into the apartment, underfloor heating and cooling, and air conditioning.
MVSA Architects is an internationally renowned architecture and design firm with a mission to promote well-being through architectural solutions. They create seamless environments that not only add functional and emotional value but also contribute to sustainability, enrich the surroundings, and support business success. MVSA is known for its innovative, future-proof, and sustainable architecture.

The elevator is accessible from both the entrance on the Prinsengracht and the underground parking garage. It opens directly into the apartment, providing an ultimate sense of privacy and comfort. The entrance is finished with exclusive, custom-made walnut wardrobes, creating an elegant arrival.

Living and cooking
The living room is located at the front of the apartment and spans eleven meters in width, highlighting the unique character of the space. The windows feature low sills, creating a strong connection to the outside. The recessed windows give the impression of paintings, framing views of the historic canal houses. Like the entrance, the walls in the living room are clad in walnut, adding a warm and intimate atmosphere.
The floating gas fireplace is an original Gyrofocus, serving as a refined design element in the open space. The fireplace can rotate 360 degrees, allowing it to be enjoyed even during dining.
The open kitchen is subtly positioned and can be closed off with walnut panels. This bold kitchen is made of stainless steel with gold-colored accents. Naturally, the kitchen is equipped with high-end built-in appliances from brands such as Gaggenau, including a steam oven, oven/microwave, plate warmers, induction cooktop, dishwasher, and Quooker.
In the center of the apartment is a spacious hallway that organically connects all rooms. The floor is made of marble, and the walls are clad in natural stone. This hallway is the perfect spot for a workspace or a piano, with beautiful views of the terrace.

Sleeping and bathing
The spacious suite is adjacent to the terrace, with floor-to-ceiling glass providing an optimal indoor-outdoor experience. Wake up with the morning sun in a bedroom where soft materials and calm colors set the tone. The wardrobes and walls are lined with silk.
The ensuite bathroom is an exclusive design, with a vanity made from a single piece of natural stone serving as the central feature. The bathroom is further equipped with a walk-in shower, a double vanity, and a toilet.
The second bedroom is multifunctional, thanks to its open wall structure. This space can function as both a home office and a guest room. The built-in wardrobe offers storage space, and a double bed is cleverly integrated. The second bathroom, designed with the same refined style as the first, includes a shower and a sink.
The use of high-quality wood, natural stone, and a carefully curated color palette creates an international and highly refined living experience.

The terrace
The terrace extends the full width of the apartment. With floor-to-ceiling and wall-to-wall glass, the outdoor space feels like a natural extension of the interior. The terrace features both a comfortable seating and dining area, with integrated planters and views of the beautifully landscaped courtyard garden. Sunlight is abundant here until the early afternoon.
The courtyard garden was designed by the internationally renowned landscape architect Piet Oudolf, known for projects such as the High Line in New York, Tokyo Garden, and Voorlinden. This green enclave in the heart of the city connects the two buildings on the Prinsengracht and Kerkstraat.

Neighborhood guide
The property is located in one of the most charming and historic neighborhoods of Amsterdam. This area is known for its picturesque canals, beautiful architecture, and vibrant atmosphere. It is a place where history, culture, and contemporary trends seamlessly come together. Surrounded by elegant townhouses, ornate bridges, and lush trees, it offers an idyllic setting. The neighborhood around the property is also home to many iconic attractions. The Rijksmuseum, Stedelijk Museum, and Van Gogh Museum are within walking distance. Also nearby are the Stadsschouwburg, Concertgebouw, Tuschinski Theater, and Paradiso. The area offers a range of trendy boutiques, cozy cafes, restaurants, and galleries. Walking through the neighborhood is an experience in itself, as you are surrounded by a mix of locals, artists, tourists, and the ever-vibrant atmosphere of Amsterdam. Nearby, you will find refined restaurants such as Rijks, Zoldering, or De Juwelier. For coffee or lunch, Buffet van Odette is a great spot. There is no shortage of fine delicatessens, including Casa del Gusto (Italian), Holtkamp (pastry), Bakel & Cavé (wine), ‘t Vlaams Broodhuys (bread), or Van Roselen (chocolate). Living in Amsterdam’s historic canal district offers a rich cultural experience.

Accessibility
Public transportation, including the metro (Noord-Zuidlijn) on the Vijzelgracht, is within walking distance, providing excellent connections to Central Station and Schiphol Airport. The apartment is easily accessible by bike, car, or public transport. The Ring A10 can be reached within 5 minutes by car via exit S108 (Oud-Zuid). Several tram and bus lines, including tram 1, 2, 5, 7, 12, and 19, depart from both Prinsengracht and Leidseplein, connecting to Central Station, Nieuw Sloten, Amstelveen, Osdorp, and Sloterdijk. Regional transport, including a direct connection to Schiphol Airport, also departs from Leidseplein. Central Station is reachable within 5-10 minutes by bike. Amsterdam is known for being bike-friendly, with numerous bike paths and parking facilities in the area. Biking allows you to easily navigate the canals and enjoy the beautiful surroundings.

Parking
The apartment includes two spacious parking spaces in the underground garage, complete with an electric car charging station. This makes living in this location exceptionally comfortable and unique. The asking price for each parking space is €150,000, excluding transfer costs.

Recently viewed
View overview

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?