About Cornelis Anthoniszstraat 41-1, Amsterdam
- € 630.000,- Kosten koper
- In overleg
- 3 rooms
- 2 slaapkamers
- 1 badkamers
- Intern: Uitstekend
- Extern: Uitstekend
- Living surface: 50 m²
- Inhoud: 122 m³
- 1900
- Mechanische ventilatie
- Natuurlijke ventilatie
- Tv kabel
- Vloerverwarming gedeeltelijk
- CV Ketel
- Geen tuin
- Dubbel glas
- Volledig geisoleerd
1071 DT Amsterdam
Café Loetje
In 1977 werd café Loetje opgericht als biljartcafé door Ludwig 'Loetje' Klinkhamer, maar het duurde niet lang voor men het biljart inruilde voor de ossenhaasbiefstuk die werd geserveerd. Meer dan veertig jaar later is Loetje een gigantische keten en is het oorspronkelijke 'Café' een begrip in Amsterdam. De smakelijke biefstuk wordt geserveerd met huisgemaakte frietjes en zwemt in verse jus - om je vingers bij af te likken!
1071 XL Amsterdam
Hot&Hot
De naam van het restaurant is uiteraard geïnspireerd op de essentie van hotpot, maar daarbij gaat het zowel om het eten eten als dat ons lichaam voortdurend warm moet blijven tijdens de maaltijd. Bij dit restaurant neem je plaats aan een tafel met ingebouwde, goudkleurige bakken. Je kiest zelf allerlei ingrediënten uit van de kaart. Ook is er een sausbar aanwezig waar je je eigen sausjes met lente-ui, sesamolie, sojasaus en meer samenstelt.
1071 TR Amsterdam
Café wildschut
Café wildschut zit aan het Roelof Hartplein en is een ideale uitvalbasis om een drankje te doen. Vooral 's zomers ben je hier aan het goede adres, het terras heeft namelijk van 's ochtends vroeg tot 's avonds zon. Omdat het café aan een plein zit is er altijd reuring. Het café is gevestigd in een monumentaal pand van de Amsterdamse school en heeft kosmopolitisch interieur met jaren '20 elementen. Er komt een gemêleerd publiek en is inmiddels al decennia een begrip onder Amsterdammers. Je kan hier ook terecht voor ontbijt, lunch en diner.
1072 LZ Amsterdam
Bisous
Een 'over de top interieur' van Jean-Philippe Demeyer (Architectural Digest AD100 architect) gecombineerd met een uitstekende keuken waarvan ze zelf zeggen 'A sumptuous French – Zeeland cuisine'. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Zeelandse kokkels in een room witte wijnsaus afgemaakt met Pasris en peterselie. Bisou!
1071 BG Amsterdam
Brasserie van Baerle
De Franse brasserie van Baerle is niet meer weg te denken uit het Amsterdamse stadsbeeld. Met een levensloop van al 41 jaar in Amsterdam-Zuid, is het een vertrouwde plek. De compacte lunch- en dinerkaart bestaat uit klassieke gerechten uit de – overwegend Franse – brasserie-keuken én vernieuwende eigentijdse gerechten (ook veg&vegan). In het seizoen zijn er altijd oesters, asperges en kreeft. Naast à la carte is er – zowel voor lunch als diner – een wisselend 3-gangen keuzemenu. Dat is sinds 2010 jaarlijks door Michelin met een ‘BIB Gourmand’ onderscheiden voor de excellente prijs/kwaliteit-verhouding. Brasserie van Baerle heeft zich ook altijd onderscheiden met een hoogwaardige maar overzichtelijke wijnkaart van ‘Oude wereld’-wijnen, overwegend Frans. Deze kaart heeft meerdere prijzen ontvangen voor haar kwaliteit, toegankelijkheid en wijn/spijs-adviezen. Grootspraak, de restaurantgids voor wijnliefhebbers, rangschikt Brasserie van Baerle al jaren tot de beste ‘wijnrestaurants’ van Amsterdam.
1072 CT Amsterdam
Sababa
De eigenaar van Sababa wilde goede, perfecte falafel. Ze zijn verschillende combinaties gaan uitproberen, producten gaan proeven en zo ontstond hun perfecte falafel broodje. Geïnspireerd op de Israëlische keuken, heerlijk voor een snelle hap of om uitgebreid te eten met een biertje erbij.
1072 ET Amsterdam
Sora Sapporo
Sora Sapporo Ramen serveert authentieke Japanse ramen en andere Aziatische gerechten. Het restaurant heeft twee vestigingen in Amsterdam, waarvan één is geleden aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Het restaurant staat bekend om zijn smaakvolle noedels. Deze noedels worden geïmporteerd uit Japan, waar ze gespecialiseerd zijn in het bereiden van dit product. Ook de bouillon, die deel uit maakt van de miso soep en de tonkotsu shoyu ramen is het proberen waard. Voor degenen die liever thuis van een heerlijke kom noedels genieten: Sora Sapporo Ramen bezorgt ook aan huis.
1072 SL Amsterdam
Sjefietshé
Sjefietshe is een cevicheria in het midden van de Pijp, met een mooi terras met genoeg plek. Voor eenieder die niet bekend is met het heerlijke Zuid-Amerikaanse gerecht: het klassieke Peruviaanse voorgerecht bestaat uit rauwe (wit) vis die ‘gegaard’ is in limoensap. Het gerecht wordt geserveerd met chili, koriander, rode ui en een oceaan aan limoen. Een overdonderende smaaksensatie en daarom ook moeilijk om goed te evenaren. Sjefietshe doet een goede poging en maakt met een Amsterdamse flair een goede eigen variant. Naast de ceviches met verschillende soorten vis is er ook de optie om van lekkere bites te genieten, waaronder de Sjefietshe special: de door hun uitgevonden ‘hotdoctopus’. Genoeg redenen om hier dus langs te gaan en voor jezelf te besluiten of de zaak erin slaagt je mee te nemen naar hogere Zuid-Amerikaanse sferen!
1072 BV Amsterdam
Maris Piper Brasserie
Het begrip brasserie vindt zijn oorsprong in de Elzas en serveert over het algemeen wat luxere gerechten dan een bistro. De Breda Group heeft met Maris Piper is een eigentijdse versie neergezet. Hier kun je traditionele vis- en schelpdierengerechten, vlees en seizoensfavorieten bestellen. Denk aan Denk aan oesters, artichoke en piepkuiken.Wil je je laten verrassen, dan kan je kiezen voor de Chef's Table, een dertiengangenmenu dat veranderd per seizoen. Voor een gezellige sfeer en een goed gevuld bord is dit restaurant in De Pijp zeker het bezoeken waard.
1072 GE Amsterdam
Tapi 'n Bowls
Bij Tapi 'n Bowls bieden ze Braziliaanse gerechten met een moderne jonge twist. De specialiteiten zijn Tapiocas en exotische smoothie bowls. De smoothie bowls worden geserveerd met meer dan 200 verschillende soorten vruchten met verschillende kleuren en smaken. De tapioca is een gerecht van cassave zetmeel, wat erg populair is in het noorden van Brazilië. De Tapioca heeft een knapperige buitenkant en is zacht van binnen. Daarbij is het ook erg gezond omdat het geen geen gluten, vetten, lactose of suiker bevat.
1072 CB Amsterdam
La Dilettante
Eigenaren Olivier von Grumbkow en Hans Vervoort openden de deuren van La Dilettante. La Dilettante is open voor lunch en wijn. Bij de natuurwijnen worden hapjes geserveerd als quiches, tarte tatins, patés en rillettes. Een van die natuurwijnen die de mannen schenken heet La dilettante. Dat is niet de enige verklaring voor de gekozen naam. Het woord heeft verschillende betekenissen. Een daarvan is: iemand die iets doet uit liefhebberij.
1071 AP Amsterdam
L'Entrecôte et les Dames
L’Entrecôte et les Dames omarmt het concept van een formule-restaurant, zoals de Fransen het noemen. Binnen een sfeervol ingerichte Franse brasserie staat de entrecôte centraal, altijd met een lichte 'bleu' bereiding van het Maas-Rijn-IJsel rund. Dit wordt geserveerd met frietjes en een verfrissende salade. Als je hierna nog trek hebt krijg je nog een keer een portie opgediend. Liever geen vlees? Als alternatief serveren zij in roomboter gebakken sliptong met ravigottesaus. Zelfde formule en zelfde prijs als het entrecôte menu.
1072 GG Amsterdam
Ikkoku
Bij Ikkoku izakaya serveren ze individuele traditionele en bijna niche izakaya-gerechten met hun eigen kijk op sake, wijn en cocktailpairing. De twee eigenaren begonnen tijdens covid in 2020 Sushi Fanatics en opende daarna omakase shigure. Ikkoku is een nieuwe uitdaging omdat ze nog dieper de niche en onbekende wereld van de Japanse keuken ingaan. De individuele à-la-carte gerechten variëren van echt traditionele izakaya-gerechten tot Japanse gerechten die je in Europa niet vaak tegenkomt,
1072 EW Amsterdam
Kafé Kontrast
Kafé Kontrast is ontstaan uit de liefde voor het ongecompliceerde. Ze laten zich inspireren door hun Scandinavische roots en de charme van cafés in Zuidoost-Azië. De essentie is om een ruimte te creëren waar mensen kunnen eten, drinken en gewoon zichzelf kunnen zijn. Op doordeweekse dagen bieden ze een diner aan en in het weekend serveren ze brunch.
1072 LM Amsterdam
Toko Ramee
Midden op de Ferdinandbolstraat vind je Toko Ramee. Zoals al vermeld staat op de buitenkant van de toko is er een scala aan authentieke Indonesische en Aziatische producten. Het is een toko die aansluit op het familiare gevoel van de traditionele Indische en Chinees-Indische keuken, waar er voor iedereen iets te vinden valt. De toko is gevuld met geïmporteerde hapjes en drankjes en ook met kookgerei om zelf dingen thuis te maken. Van een complete rijsttafel tot huisgemaakt spekkoek: Toko Ramee neemt je maar al te graag mee in het proces om een heerlijke maaltijd samen te stellen. Mocht dat niet genoeg reden zijn om naar de toko toe te komen, vrees niet – toko Ramee heeft ook een catering service paraat!
1072 NE Amsterdam
Mana Mana
Wie houdt van de Israëlische keuken moet zeker een keertje langsgaan bij Mana Mana in de Pijp. Dit restaurant bereidt dagelijks heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten. Naast de kruidige humus en gerookte aubergine serveren ze ook frisse drankjes, zoals cocktails en sangria. De specialiteit van dit restaurant is de bloemkool. Dat verklaart ook hun slogan: 'In cauliflower we trust".
1072 BT Amsterdam
Van 't Spit
Zoals je waarschijnlijk wel verwacht staat hier de gegrilde kip in halve of hele portie centraal. De kip is sappig, goed gemarineerd en heeft een perfecte grillsmaak. Deze is te combineren met diverse sauzen zoals de rode-uienchutney en piripiri. Klassieke bijgerechten als friet, maïs, koolsalade en aardappelpuree zijn beschikbaar. Van 't Spit heeft een ongedwongen, warme sfeer en biedt royale porties voor een zeer goede prijs.
1072 HP Amsterdam
En Japanese kitchen & Sake bar
En Japanese kitchen & Sake bar opent in 2015 zijn deuren. Chef Ken Osawa en Ryuji Ikemizu (restaurant manager), die voorheen bij Yamazato werkten, brengen de originele Japanse keuken in zicht. Iedere maand maakt chef Ken Osawa (geboren & opgegroeid in Hokkaido) een nieuw menu in 3, 6 of 8 gangen met oog voor de seizoenen. Manager Ikemizu paart deze aan de mooiste sakes. De sashimi en sushi zijn allebei van top kwaliteit en het wordt altijd mooi geserveerd.
1072 LB Amsterdam
Onigiri YA!
De meeste mensen die door de Pijp struinen voor Japans komen niet veel verder dan het denken aan sushi en bubble tea (ook al komt dit oorspronkelijk uit Taiwan). Bij Onigri Ya staat dan ook specifiek op de deur vermeld dat deze items hier niet te koop zijn. In plaats daarvan is Onigri Ya een authentiek Japans restaurant en daarnaast ook een kruideniers- en delicatessenwinkel. Zoals verwacht zijn de Onigri’s een specialiteit: gekruide Japanse rijstballen in verschillende vormen, bedekt met nori en met vullingen van vis tot fruit. Voor eenieder die wel eens naar animé kijkt, Onigri Ya brengt het voedsel wat eenieder zo doet watertanden van het beeldscherm naar een lief klein winkeltje in de Pijp. Simpelweg een must-go.
1071 AR Amsterdam
Renzo’s Delicatessen
Bij Renzo’s Delicatessen draait het om huisgemaakte, culinaire en Italiaanse producten. Alle gerechten worden hier dagvers gemaakt. Naast Renzo’s klassiekers is er ook een variërend menu. Voor de een is Renzo’s een buurtwinkel en voor de ander een plek om te lunchen of dineren. Je kan er ook terecht voor boodschappen, een Italiaanse meeneem menu of een broodje. En dan vooral het broodje Dino: rundergehakt of warme kippendijen met de beruchte dinosaus, zonnemayo, rucola en zongedroogde tomaatjes.
1072 VV Amsterdam
'T Kaasboertje
’T Kaasboertje op de Albert Cuyp markt is een fenomeen onder de bewoners van de Pijp. Daarnaast is het ook een bekende spot voor toeristen, omdat mensen die graag kennis willen maken met het Nederlandse assortiment aan kazen hier vaak naartoe worden doorverwezen. Het familiebedrijf staat bekend om een vriendelijke service, waarbij er de tijd wordt genomen voor klanten met persoonlijk advies. Hoe druk het ook is, het personeel assisteert graag in het kiezen van de perfecte dessertplank tot een heerlijke kaasfondue. Naast kazen worden er ook wijnen, allerlei soorten tapende en andere bijpassende borrelhappen verkocht. Het is een duidelijk voorbeeld van een zaak met aandacht voor de kwaliteit van de producten die worden verkocht, als een zaak waar de klant koning is. Een overduidelijke aanrader voor degene die de boodschappen in moeten slaan voor het hosten van de weekendborrels!
1072 SN Amsterdam
Galerie Fleur & Wouter
Galerie Fleur & Wouter werd in 2019 opgericht door Fleur Feringa en Wouter van Herwaarden. De galerie heeft als missie jongeren te betrekken bij kunst, hen vertrouwd te maken met galerieën en aan te moedigen om kunst te verzamelen. Deze toegankelijke en inclusieve filosofie weerspiegelt zich in alle activiteiten. Ze streven naar begrijpelijke communicatie en heldere verhalen.
1072 SN Amsterdam
GoMulan Gallery
In 2018 opende GoMulan Gallery haar deuren als een pop-up galerie, opgericht door Mulan Go (1998). Slechts drie maanden later vestigde de galerie zich permanent als een artistieke ruimte. Het voornaamste doel van deze galerie is het bieden van een platform aan opkomende kunstenaars. De galerie toont zowel opkomende talenten als gevestigde kunstenaars en creëert zo een sterke inhoudelijke brug tussen verschillende generaties.
1072 EL Amsterdam
Groen + Akker
In het hart van de Pijp in Amsterdam vind je Groen+Akker, de winkel voor interieur, design en originele cadeaus. Met een uitgebreid assortiment van gerenommeerde merken zoals HAY, Vitra, ferm LIVING, Serax, Arhoj en raawii bieden ze een unieke selectie aan stijlvolle items. Elke twee maanden maakt Groen+Akker een tijdelijke presentaties in samenwerking met getalenteerde ontwerpers, illustratoren en kunstenaars.
1071 AP Amsterdam
Cosentino
Cosentino Group is een wereldwijd bekend Spaans familiebedrijf dat hoogwaardige innovatieve oppervlakken produceert en distribueert voor de wereld van design en architectuur. Aan de Van Baerlestraat bevindt zich hun inspiratiecentrum waar men kleuren, materialen en toepassingen voor architectuur en designprojecten met elkaar kan vergelijken. Cosentino City biedt een uitgebreid inspiratieplatform waar architecten en ontwerpers elkaar kunnen ontmoeten en kunnen werken.
Cornelis Anthoniszstraat 41-1, Amsterdam
Every Friday, there is an open house between 12:00 PM and 1:00 PM. Please ring the bell at Anthoniszstraat 41 to view the fully furnished apartments.
Cornerstone Suites
Cornerstone Suites are luxury apartments on Duivelseiland island, a small neighborhood in De Pijp district in Amsterdam Oud-Zuid borough. These eight apartments, furnished by Nicemakers, are situated on the corner of Pieter Baststraat and Cornelis Anthoniszstraat. These units are furnished, decorated and even the kitchen cabinets are fully stocked. The Nespresso is waiting for you, all you have to do is unpack your suitcase. The apartments are on the first, second, third and fourth floors with floor areas of 50 square meters.
Cornelis Anthoniszstraat 41 1
Upon entering from the staircase, you step into the living room, which features large windows that provide natural light. The living room includes a dining area and a comfortable seating area. The open corner kitchen is finished in dark walnut and equipped with a four-burner stove, an oven-microwave combination, Siemens appliances, a Quooker and a refrigerator.
A cozy sitting area has been created in the corner of the living room. Adjacent to the living room is a dining area. The bedroom has custom-made closets that provide ample storage space for all your clothes and personal belongings. The second bedroom also gives exces to the balcony. The bathroom is beautifully finished with high-quality materials and tiles and has a walk-in shower and luxurious sink. The apartement has a seperate toilet.
The entire home is fitted with vinyl flooring, for a modern look and effortless maintenance.
Surroundings & hotspots
Duivelseiland and De Pijp have a cosmopolitan vibe with a mix of cultures, contributing to the diversity and vibrancy of the neighborhood. It is a popular place for locals and visitors alike. Tips from someone who lives here: We start the day with brunch at Little Collins, a trendy restaurant with Australian influences. Then we browse around the Albert Cuyp where we eat a herring and stroll through Sarphatipark. At the old cinema, now home to CT Coffee & Coconuts, we stop for a coffee break. Then we walk toward Museumplein, for some cultural inspiration. We end the day close to home, for the tastiest steak in town at Loetje, at the end of our street.
Read all about Cornerstone Suites at www.cornerstonesuites.nl. Sign up for our newsletter there and receive notification about the sale.
Cornelis Anthoniszstraat 41-1, Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam