Er is altijd iets leuks te doen in Amsterdam, maar wat doen we in November 2024? Nu de herfst begonnen is kunnen we ook weer de musea in, de theaters in, de bioscoop bezoeken en genieten van alle culturele activiteiten die Amsterdam te bieden heeft. Het aanbod in de stad is weer divers en interessant! Lees hier onze laatste culturele tips

Er is altijd iets leuks te doen in Amsterdam, maar wat doen we in Oktober 2024? Nu de zomer echt op zijn einde komt, kunnen we ook weer de musea in, de theaters in, de bioscoop bezoeken en genieten van alle culturele activiteiten die Amsterdam te bieden heeft. Na je vakantie beleef je het allemaal misschien weer net op een andere manier en met hernieuwde frisse energie. Lees hier onze laatste culturele tips

Er is altijd iets leuks te doen in Amsterdam, maar wat doen we in September 2024? Nu de zomer echt op zijn einde komt, kunnen we ook weer de musea in, de theaters in, de bioscoop bezoeken en genieten van alle culturele activiteiten die Amsterdam te bieden heeft. Na je vakantie beleef je het allemaal misschien weer net op een andere manier en met hernieuwde frisse energie. Lees hier onze laatste culturele tips

Er is altijd iets leuks te doen in Amsterdam, maar wat doen we in Augustus 2024? Van Parade-voorstellingen en Bosfest tot de voorstelling in het Amsterdamse Bostheater Lees hier onze laatste culturele tips

Er is altijd iets leuks te doen in Amsterdam, maar wat doen we in Juli 2024? Van performance kunst in Frascati, afrobeats in the Tolhuistuin tot culinaire hapjes op het Bites of Amsterdam festival in het Amstelpark. Lees hier onze laatste culturele tips

Er is altijd iets leuks te doen in Amsterdam, maar wat doen we in Juni 2024? Van performance kunst in Frascati, afrobeats in the Tolhuistuin tot culinaire hapjes op het Bites of Amsterdam festival in het Amstelpark. Lees hier onze laatste culturele tips

Er is altijd iets leuks te doen in Amsterdam, maar wat doen we in Mei 2024? Bekijk hier onze laatste culturele tips

Er is altijd iets leuks te doen in Amsterdam, maar wat doen we in November 2024 ? Bekijk hier onze laatste culturele tips. Mijn naam is Annabelle Hinam. Ik ben 26 jaar oud, geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben in juli 2021 afgestudeerd aan de toneelacademie in Utrecht en op dit moment werkzaam als acteur, schrijver, voice over en kok. Naast dat ik werkzaam ben in de culturele sector (en niet alleen in de toneelwereld) bezoek ik ook graag andere vormen van kunst. Musea, films, tentoonstellingen, lokale buurtinitatieven en meer. Ik schrijf elke maand een reeks tips waarvan ik denk dat het de moeite waard is om te bezoeken. Vragen of tips? Mail me! Dat kan via: hinamannabelle@gmail.com. Onderaan mijn tip staat altijd de website en/of Instagram van de plek voor meer informatie.

Broersma, kunstagenda November 2024

Musea en tentoonstellingen

Viviane Sassen – FOAM (t/m 12 januari)
Ontdek de grens tussen droom en werkelijkheid in de nieuwe tentoonstelling van Viviane Sassen bij FOAM. Haar beelden balanceren op het snijvlak van modefotografie en hedendaagse kunst, vol surrealistische composities en intense kleuren. Een visuele reis vol onverwachte wendingen die je niet wilt missen!
Website & tickets: www.foam.org

Shadow Self, Portal to a Parallel World – Huis Marseille (t/m 9 februari)
Deze tentoonstelling biedt een introspectieve kijk op de dualiteit van ons bestaan, met werk van oa Shuang Li (1990), Charmaine Poh (1990), Heesoo Kwon (1990), Xiaopeng Yuan (1987) en Diane Severin Nguyen (1990). ‘Waar begint een beeld en waar houdt het op?’ In Shadow Self onderzoeken vijf kunstenaars deze essentiële vraag vanuit een persoonlijk perspectief dat de scheidslijn tussen onszelf en een mogelijke parallelle realiteit verkent.
Website & tickets: www.huisvanmarseille.nl

En wees niet te laat voor deze lopende tentoonstellingen!

Unravel, The Power and Politics of Textiles in Art – het Stedelijk Museum (t/m 5 januari)
In Unravel worden zowel grote meeslepende kleurrijke installaties getoond als kleine intieme werken over liefde en verzet. Het is een groepstentoonstelling, waar grote namen als Tracy Emin, Louise Bourgeois en Sheila Hicks samen met nieuwe jonge kunstenaars de expositieruimte delen. Textiel vormt hierin de hoofdlijn. Het is een onderbelicht onderdeel in de kunstgeschiedenis maar met Unravel laat het Stedelijk Museum zien dat textiel, net als alle andere kunst, waanzinnige verhalen vertelt over onze geschiedenis, politiek en nog veel meer. Gaat dat zien!
Website & tickets: www.stedelijk.nl

Asian Bronze – Het Rijksmuseum (t/m 12 januari)
Brons speelt al eeuwen een belangrijke rol in de Aziatische traditie. In de tentoonstelling Asian Bronze wordt dit materiaal in het zonnetje gezet. Van het maken van brons tot de mythische betekenis van brons, het geluid van brons en de geschiedenis ervan: het komt allemaal voorbij in deze expositie. We reizen 4000 jaar terug in de tijd en zien ruim 75 topstukken afkomstig uit India, China, Indonesië, Japan, Thailand, Vietnam, Pakistan, Nepal en Korea. De werken zijn in bruikleen afkomstig uit verschillende musea van over de hele wereld. Leuk weetje: een van de beelden, Boeddha (beschermd door de Naga) verlaat voor de eerste keer ooit het thuisland Thailand.
Website & tickets: www.rijksmuseum.nl

Vrouwen van Amsterdam – Amsterdam Museum (t/m 7 januari 2025)
Het Amsterdam Museum heeft wat leuks bedacht. Omdat zij het raar vinden dat er zoveel vrouwen onzichtbaar zijn in de geschiedenis hebben ze ‘odes’ opgetuigd. Je kan een ode brengen aan een vrouw die iets betekend heeft voor Amsterdam op hun website, en hiermee de geschiedenis aanvullen. De ode wordt onderdeel van de collectie van het Amsterdam Museum, er zijn er nu al een hoop te bewonderen!
Website & tickets: www.amsterdammuseum.nl

Theater, dans, opera

Beste Mensen, Bureau Vergezicht – Frascati Amsterdam (12 november t/m 16 november)
In ‘Beste Mensen’ neemt Bureau Vergezicht je mee in een fascinerend monoloog. Ze zijn bekend geworden door hun geroemde voorstelling ‘De Zaak Shell’ waar de klimaatzaak rondom Shell heel scherp onder de loep wordt genomen. Nu komen ze met een nieuwe voorstelling: ‘Beste Mensen’. Geïnspireerd op verschillende speeches over het klimaat, door de jaren heen. Gespeeld door de virtuoze Hannah Hoekstra en regie in handen van Bureau Vergezicht (Anoek Nuyens, Rebekka de Wit, Erik Whien) Bureau Vergezicht zet aan het denken en is niet bang om een spiegel voor te houden aan ons, het publiek en de moderne maatschappij.
Website & tickets: www.frascatitheater.nl

Onze Jordaan, Diederik Ebbinge – DeLaMar Theater (1 t/m 24 november)
Omdat Amsterdam dit jaar 750 jaar bestaat staat de iconische Jordaan in deze vrolijke musical centraal. Laat je meevoeren naar de iconische wijk met deze ontroerende en grappige voorstelling van Diederik Ebbinge. Een viering van Amsterdamse cultuur en saamhorigheid, met herkenbare personages en levendige verhalen.
Website & tickets: www.delamar.nl

Prima Facie, ITA ensemble – ITA, Stadsschouwburg Amsterdam (1 t/m 4 november)
In ‘Prima Facie’, een intens rechtsdrama, word je meegezogen in de persoonlijke strijd van een briljante strafrechtadvocate die geconfronteerd wordt met een pijnlijke waarheid wanneer ze zelf slachtoffer wordt van seksueel geweld. Maria Kraakman vertolkt deze complexe rol met intensiteit en nuance. Haar krachtige spel laat de emoties van macht, schuld en rechtvaardigheid op een aangrijpende manier samensmelten. Kraakman won met haar performance in ‘Prima Facie’ eerder dit jaar de Theo d’Or prijs op. Naast het goede spel en de sterke regie keuzes van Eline Arbo, stelt de voorstelling ook belangrijke vragen over rechtssystemen en morele dilemma’s.
Website & tickets: www.ita.nl

Le lacrime di Eros, Nationale Opera – De Nationale Opera en Ballet (15 tot 21 november)
Een opera vol passie, verlangen en tragiek, waarin de tranen van Eros het verhaal van menselijk lijden vertellen. Verwacht dramatische zang, grootse kostuums en een fantastisch orkest in deze nieuwe productie van De Nationale Opera.
Website & tickets: www.operaballet.nl

Don Quichot, Nationaal Ballet – De Nationale Opera en Ballet (11 oktober t/m 2 november)
Laat je meevoeren door de tijdloze avonturen van Don Quichot in deze levendige voorstelling van het Nationaal Ballet. Gebaseerd op Cervantes’ verhaal volgen we Don Quichot en Sancho Panza op hun zoektocht naar avontuur en romantiek. De vrolijke sprankelende choreografie is in handen van Marius Petipa. Mooie dans, humor en romantiek staan centraal, begeleid door schitterende decors en live muziek.
Website & tickets: www.operaballet.nl

Muziek

Saman Amini – Paradiso Amsterdam (9 november)
Saman Amini staat bekend om zijn unieke stijl waarin muziek, theater en poëzie op vloeiende wijze samen komen. In zijn werk put hij uit persoonlijke ervaringen, met thema’s als identiteit, racisme en migratie, die hij eerlijk en krachtig op het podium brengt. Zijn voorstellingen zijn intiem en emotioneel, maar vaak ook humoristisch en met scherpzinnige maatschappelijke observaties. Met een mix van hiphop, soul en Nederlandse teksten creëert Amini een sfeer die zowel confronteert als verbindt. In Paradiso staan is weer een nieuwe ervaring, uit het theater, op het mooiste poppodium van Nederland, is hij opnieuw kwetsbaar en krachtig tegelijk, en zoekt samen met ons naar verbinding.
Website & tickets: www.paradiso.nl

Nikola Meeuwsen speelt Prokofjev – Het Concertgebouw (3 november)
Nikola Meeuwsen keert terug naar Het Concertgebouw met een magistrale uitvoering van Prokofjev. Een klassieke piano avond, zowel krachtig als subtiel, een echte aanrader voor de klassieke muziekliefhebbers.
Website & tickets: www.concertgebouw.nl

Festival

The Amsterdam Storytelling Festival – Podium Mozaïek (6 t/m 10 november)
Verhalenvertellers van over de hele wereld nemen je mee op een reis via storytelling. The Amsterdam Storytelling Festival staat in het teken van Courage, met intieme, persoonlijke verhalen. Onder leiding van Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan worden verschillende thema’s onderzocht, waarbij de eeuwenoude vorm van mondelinge tradities centraal staat.
Podium Mozaïek, bekend om de focus op diversiteit en inclusiviteit, biedt hiervoor de perfecte setting. Dit theater in Amsterdam-West is een belangrijk platform voor interdisciplinaire kunst en cultuur, waar ruimte is voor zowel jonge opkomende makers als makers die al naamsbekendheid gemaakt hebben. Met een gevarieerd programma dat muziek, theater en verhalen samenbrengt, nodigt dit festival je uit om verhalen uit van verschillende mensen en perspectieven te beluisteren en daar helemaal in op te gaan.
Website & tickets: www.podiummozaiek.nl

Films in diverse filmhuizen

The Outrun
Gebaseerd op Amy Liptrot’s autobiografie, neemt The Outrun je mee naar het rauwe, adembenemende landschap van de Schotse Orkney-eilanden. Dit verhaal van herstel en natuur, over een vrouw die terugkeert naar haar roots na een periode van verslaving, is zowel ontroerend als krachtig. De hoofdrol wordt vertolkt door Saoirse Ronan, een van ’s werelds meest geroemde jonge acteurs op het moment. Een film die je laat nadenken over de band tussen mens en omgeving en die indruk maakt door de prachtige beelden.

The Substance
Verken de schaduwkant van onze wetenschappelijke ambities in The Substance. Deze film duikt diep in de wereld van verboden experimenten en hun soms desastreuze gevolgen. Spannend, mysterieus en uitdagend—perfect voor liefhebbers van sci-fi en thrillers met een filosofische ondertoon, die na de film nog eens lekker willen door discussiëren over alle onderwerpen die in deze film zijn aangesneden.

Joker: Folie à Deux
In deze langverwachte opvolger van The Joker duik je nog dieper in de getroebleerde psyche van Arthur Fleck, dit keer met een muzikale twist, onder andere gebracht door Lady Gaga. Joker: Folie à Deux is een onvoorspelbare, donkere trip, waarin de grenzen tussen waanzin en realiteit continue vaag zijn. Een unieke filmervaring die je lang zal bijblijven en die weergaloos gespeeld wordt door de gehele cast.

Schrijf je in voor meer inspiratie via onze nieuwsbrief

Schrijf je in

De 37ste editie van PAN Amsterdam, eclectische beurs voor kunst, antiek en design, vindt plaats van zondag 24 november tot en met zondag 1 december 2024. Zo'n 125 gevestigde kunsthandelaren, antiquairs en galeriehouders tonen een veelzijdig, hoogwaardig kunstaanbod dat ruim 5.000 jaar kunstgeschiedenis omvat en jaarlijks door meer dan 40.000 kunstkopers en -liefhebbers wordt bezocht. Een team van 80 onafhankelijke keurmeesters tekent voor de authenticiteit en kwaliteit van het aanbod. De 37e editie vindt plaats in RAI Amsterdam. Lees hier meer

Uitgelicht; 'Het voelt als een geluk om in het eerste deel van de Keizersgracht te wonen. Het eerste deel is van oorsprong ruim opgezet, waardoor er relatief veel ruimte aan de voor-en aan de achterkant van het huis is. Dit is ook een rustig gedeelte van de Keizersgracht. We wonen daardoor in de luwte van de drukte maar toch pal in het centrum, op steenworp afstand van de gezellige Jordaan, de Haarlemmerstraat, de Negen Straatjes en de Dam.' Lees hier meer wat de huidige bewoners vertellen

Interview. Ontmoet de ondernemer, Tanja Deurloo, geurexpert en parfumdesigner over geur in huis

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?