1017 VS Amsterdam
Slagerij de Leeuw
Een begrip in Amsterdam en omstreken. De kwaliteit is heel hoog in deze slagerij, traiteur en delicatessenwinkel. Hij zit al sinds 1966 in de gezellige Utrechtsestraat. Ze hangen het vlees hier op een traditionele manier waardoor het zachter en smaakvoller wordt. Ze hebben een open keuken waar je kan zien hoe de professionele chefs te werk gaan. Ze hebben ook nog een wijnassortiment.
1012 AT Amsterdam
Slagerij Vet
Slagerij Vet is een begrip onder de Amsterdammers in de Nieuwmarktbuurt. Al 60 jaar zit deze ambachtelijke zaak gevestigd op de Zeedijk. De (vaste) klant is erg belangrijk, dat merk je meteen als je binnenkomt. Deze slagerij heeft de klant als prioriteit, alles kan dan ook worden bereid. Vet groeit mee met de mensen en levert eerlijke en kwalitatieve producten. Je kan de zaak niet uitlopen zonder een Broodje Zeedijk te hebben geprobeerd, een rijkgevulde pistolet met de befaamde Zeedijksaus naar geheim recept.
1016 VB Amsterdam
Slagerij Siem van der Gragt
Slagerij Siem van der Gragt is al sinds 1966 een goede bekende in de Amsterdamse binnenstad. Siem begon zijn winkel in de Tweede Laurierdwarsstraat en verhuisde in 1977 naar de Elandsgracht. Siem had het streven om alleen dieren die een goed leven hadden gehad te kopen en richtte het Scharrelvlees controleorgaan op samen met andere belangengroepen, overheidsinstellingen en andere scharrelslagers. Met de missie om de consument te voorzien in behoefte naar duurzame en ambachtelijke vlees- en vleesproducten waarin zorg en respect voor het milieu, de dieren en de mens centraal staan, is hij een begrip in de binnenstad van Amsterdam.
1015 JR Amsterdam
Slagerij Louman
Slagerij Louman is al sinds 1890 een begrip in Amsterdam en omstreken. Naast veel vaste omwonende klanten, komen veel mensen van buiten de stad speciaal voor Slagerij Louman voor een stukje vlees, andere vleeswaren of een ambachtelijk bereide worst. De slagerij is met gepaste trots al drie generaties in de familie. In hartje Jordaan kan je hier terecht voor kwaliteit, vakmanschap én de lekkerste gehaktballen.
1072 NX Amsterdam
Slagerij Zagora
Islamitische slagerij Zagora is bij menig buurtbewoner van de Pijp bekend. In een zijstraatje van de Albert Cuyp Markt vind je deze parel van een winkel, die veel meer is dan een slager alleen. Voor de deur staan oneindig veel dozen en kratten met groentes uitgestald, allemaal even kleurrijk en vers. Kruiden zoals onder andere rozemarijn en tijm koop je hier in potjes, voor bespottelijk goede prijzen. In tegenstelling tot de bosjes uit de supermarkt kun je deze onderhouden met water, waardoor de kruiden veel langer meegaan. De slagerij maakt uiteraard ook vlees, waaronder huisgemaakte merquez worstjes, shoarma en hamburgers. De vriendelijke mannen uit de winkel staan altijd paraat voor het groepje trouwe klanten en maken maar al te graag tijd voor je vrij. Een duidelijke tussenstop voor iedereen die graag zijn boodschappen op de Albert Cuyp doet!
1072 CS Amsterdam
Alain Bernard Butchery
Verstopt achter de drukke Albert Cuypmarkt vind je deze top slager. Ze hebben een groot assortiment van rund, varken, lam en kalf. De merguez worstjes zijn heerlijk, maar eigenlijk is al het vlees hier van hoge kwaliteit. Ook hebben ze goede Bretonse roomboter (gezouten of ongezouten). Kortom, als je al over de Albert Cuyp struint, vergeet deze plek dan niet!
1073 LT Amsterdam
Slagerij Peter
Aan de Van Woustraat ligt de kleine, gezellige, scharrel Slagerij Peter, een begrip in Amsterdam en ook ver daarbuiten. Deze slager is berucht én beroemd om zijn vele eigen gemaakte lekkernijen zoals huisgemaakte soepen, lasagne, jachtschotel en rendang. Je vindt hier allerlei soorten vlees, wild en gevogelte, maar kan dus ook terecht voor maaltijden en broodjes. Ook kan je hier de enige echte Dordtsche paardenworst krijgen als een van de weinige plekken in Amsterdam en omstreken.
1066 VH Amsterdam
Slagerij De Schuyt
Slagerij De Schuyt, vernoemd naar hun locatie in de Cornelis Schuytstraat, heeft als symbool de parkiet. Net als de parkiet heeft deze kenmerkende slagerij zijn oorsprong in de jaren zeventig en hebben beiden hun plek veroverd in Amsterdam. Geïnspireerd door de parkiet begon eigenaar Evert Blauwendraat zijn slagerij met het idee om daar een karakteristiek, persoonlijk en bijzonder embleem aan te geven dat voor iedereen herkenbaar is. Bij dit familiebedrijf met een rijke historie kan je terecht voor vlees en delicatessen.
1078 HB Amsterdam
Poelier Jonker
Poelier Jonker in de Maasstaat bestaat al meer dan 45 jaar. Anno 1974 is het bedrijf opgezet door de familie Jonker en is vandaag de dag nog steeds in het bezit van de familie. Bij Poelier Jonker is de missie "het behouden van het poeliers-ambacht" en dat is te zien! Het assortiment is zeer uitgebreid; van gegrilde producten tot heerlijke salades. Daarnaast verkopen ze hier ook maaltijden en ragouts. Alle producten van poelier Jonker zijn dagvers en van de beste kwaliteit.
1077 HN Amsterdam
Slagerij Hergo
Slagerij Hergo is de vleesspecialist in Amsterdam. Al in 1930 begon de heer Cantor, een Duitse worstmaker, samen met zijn vrouw die uit een Amsterdamse slagersfamilie kwam, zijn slagerij met typische Duitse worstspecialiteiten. Met het motto ‘De slager met ’n koksmuts’ is Hergo uitgegroeid naar vier verschillende locaties en is zo tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Amsterdam. Met jachtworst, hausmacher, ossenworst, pekelvlees maar ook met een broodje filet americain onderscheidt Hergo zich als slagerij in het topsegment.
1078 HE Amsterdam
Slagerij Woorts
Slagerij Woorts opende al in 1964 de deuren van de winkel op de Maasstraat. Met het motto ‘niet teveel kruiden, niet teveel specerijen, gewoon dat wat hoort, en dat moet het product an sich het zelf doen’, is dit een typisch Amsterdamse slagerij waar de producten weinig poespas nodig hebben. De klanten komen van heinde en verre hier naartoe voor de ossenworst en filet americain. Er wordt hier met aandacht gewerkt zodat het dier krijgt wat het verdient.
1076 TB Amsterdam
Slagerij Zikking & Zoon
Slagerij Zikking & Zoon zit aan de Marathonweg en is een begrip in Amsterdam. Eigenaar Robert Zikking is een geboren en getogen Amsterdammer die samen met zijn vrouw in 1995 gepassioneerd en vol zelfvertrouwen een eigen zaak begon. Zoals hij zelf zegt: ‘Het is geen sprookje, maar een (h)eerlijke werkelijkheid die een geschiedenis heeft.’ De filet americain is gemaakt met het recept van een oude Jordaanse dam en niet te ontbreken is de nostalgische Amsterdamse ossenworst.
1081 AC Amsterdam
Slagerij Hergo
Slagerij Hergo is de vleesspecialist in Amsterdam. Al in 1930 begon de heer Cantor, een Duitse worstmaker, samen met zijn vrouw die uit een Amsterdamse slagersfamilie kwam, zijn slagerij met typische Duitse worstspecialiteiten. Met het motto ‘De slager met ’n koksmuts’ is Hergo uitgegroeid naar vier verschillende locaties en is zo tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Amsterdam. Met jachtworst, hausmacher, ossenworst, pekelvlees maar ook met een broodje filet americain onderscheidt Hergo zich als slagerij in het topsegment.
1182 HH Amstelveen
The Foodstory
De mooiste producten geselecteerd op basis van passie en aandacht. Rundvlees van black angus, varken van Iberico en scharrelkip van Label Rouge. Daarnaast heeft Coen een mooi assortiment buiten- en binnenlandse kazen en wijnen geselecteerd.
1097 CB Amsterdam
Slagerij de Wit
Slagerij de Wit is al meer dan 35 jaar een begrip in Watergraafsmeer. Als een van de weinige zelf slachtende slagers in Amsterdam, staat Slagerij de Wit bekend om kwaliteit, het maken van worsten én zijn culinaire expertise. Het vlees wordt hier direct van de boer gekocht, onder andere van lokale koeien en Zuiderzee varkens. Om de kwaliteit van de producten voorop te stellen wordt een ouderwetse maar duurzame manier van werken aangehouden. Daarbij is Slagerij de Wit bekroond om zijn ossenworst, dat is een heel lekker broodje maar ook hun eigen gemaakte broodje bal is een aanrader.
1087 LA Amsterdam
Slagerij Kaddour
Bij Kaddour hebben ze een breed scala aan ambachtelijk vers vlees en vleeswaren. Het assortiment biedt puur en eerlijk kwaliteitsvlees, zowel lokaal als wereldwijd, waaronder Hollands vlees, exclusief Halal Wagyu, verfijnd John Dee rundvlees uit Australië en smaakvol Maimoa lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Al ruim 35 jaar staat Slagerij Kaddour bekend om uitmuntende kwaliteit, met recepten die generaties lang worden doorgegeven. Ontdek de gezonde, diervriendelijke aanpak en geniet van handgeknoopte rollades, gourmet- en barbecuepakketten, ambachtelijke vleeswaren en het welbekende broodje kip grilworst.
1031 AE Amsterdam
Slagerij Kaddour
Bij Kaddour hebben ze een breed scala aan ambachtelijk vers vlees en vleeswaren. Het assortiment biedt puur en eerlijk kwaliteitsvlees, zowel lokaal als wereldwijd, waaronder Hollands vlees, exclusief Halal Wagyu, verfijnd John Dee rundvlees uit Australië en smaakvol Maimoa lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Al ruim 35 jaar staat Slagerij Kaddour bekend om uitmuntende kwaliteit, met recepten die generaties lang worden doorgegeven. Ontdek de gezonde, diervriendelijke aanpak en geniet van handgeknoopte rollades, gourmet- en barbecuepakketten, ambachtelijke vleeswaren en het welbekende broodje kip grilworst.
1059 CT Amsterdam
Cow Project
Met het motto ‘bewust bourgondisch’ onderscheidt slagerij Cow Project zich van andere slagerijen. Het draait hier om lekker eten op een bewuste manier. De herkomst van het vlees is bekend en de slager draagt grote zorg voor een goed leven voor de dieren. Zo zijn de lammeren van Texel, de kip van de Blije Ilper en de varkens behoren tot de Porc au Grain varkens. Naast slagerij is het ook een delicatessenzaak met allerlei lekkere dingen zoals tapas.
1068 EZ Amsterdam
Slagerij Kaddour
Bij Kaddour hebben ze een breed scala aan ambachtelijk vers vlees en vleeswaren. Het assortiment biedt puur en eerlijk kwaliteitsvlees, zowel lokaal als wereldwijd, waaronder Hollands vlees, exclusief Halal Wagyu, verfijnd John Dee rundvlees uit Australië en smaakvol Maimoa lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Al ruim 35 jaar staat Slagerij Kaddour bekend om uitmuntende kwaliteit, met recepten die generaties lang worden doorgegeven. Ontdek de gezonde, diervriendelijke aanpak en geniet van handgeknoopte rollades, gourmet- en barbecuepakketten, ambachtelijke vleeswaren en het welbekende broodje kip grilworst.