De beste ‘Ramen’ shops van Amsterdam

Japan kent een grote verscheidenheid aan soorten ramen, die tevens regionaal bepaald is. De meeste noedels worden gemaakt van vier basisbestanddelen, namelijk meel, zout, water en kansui ( zout water). Ramensoep wordt doorgaans vervaardigd uit bouillon op basis van kippen- of varkensvlees, gecombineerd met een scala aan ingrediënten zoals kombu, katsuobushi (bonito-vlokken), niboshi (gedroogde babysardines), runderbotten, varkensbotten, shiitake en ui. Sommige moderne ramenbouillons worden getrokken uit groenten. Doorgaans worden er vier verschillende smaken van ramen onderscheiden:
Shōyu-ramen (Sojasaus) is de oudste soort. Het is een heldere bruine bouillon op basis van kip en groente, aangevuld met sojasaus.
Shio-ramen (Zout) is een lichte, geelachtige bouillon bereid met veel zout en een combinatie van kip, groente, vis en zeewier.
Miso-ramen (Gefermenteerde sojabonen) is een betrekkelijke nieuwkomer die in Japan landelijke bekendheid verwierf omstreeks 1965.
Curry-ramen werd voor het eerst bereid in Hokkaido in 1965. Deze soep wordt gemaakt met varkensbotten en groenten, om vervolgens gekruid te worden met curry.

Centrum
01
Adres
Kerkstraat 148A,
1017 GR Amsterdam

Tokyo Ramen Takeichi

Deze Japanse ramen keten heeft inmiddels al meerdere vestigingen over de hele wereld. In Amsterdam zijn inmiddels al drie vestigingen. Tokyo Ramen Takeichi is bekend om zijn gezonde ramen met kip en groentebouillon. Doordat ze trouw blijven aan de Japanse roots is het een authentieke restaurant. Naast hun specialiteit zijn de side dishes ook heerlijk. De 'karaage' zal je niet teleurstellen.

02
Adres
Elandsgracht 2A,
1016 TV Amsterdam

Fou Fow Ramen

Vroeger was dit ramen restaurant een goed bewaard geheim dat verscholen zat in de Chinese buurt. Maar ondertussen heeft Fou Fow al twee locaties in de stad en is Fou Fow een bekende naam voor de Amsterdammer die van ramen houden. Op de gezellige en bruisende Elandsgracht eet je de overheerlijke en overigens goedgeprijsde – van origine Chineese - ramen van Fou Fow. Je kunt kiezen uit vier soorten soep op basis van verschillende bouillons en daar gaan dan vervolgens diverse ingrediënten in waaronder natuurlijk de main ingredient: noedels!

03
Adres
Vijzelstraat 135,
1017 HJ Amsterdam

Tokyo Ramen Takeichi

Deze Japanse ramen keten heeft inmiddels al meerdere vestigingen over de hele wereld. In Amsterdam zijn inmiddels al drie vestigingen. Tokyo Ramen Takeichi is bekend om zijn gezonde ramen met kip en groentebouillon. Doordat ze trouw blijven aan de Japanse roots is het een authentieke restaurant. Naast hun specialiteit zijn de side dishes ook heerlijk. De 'karaage' zal je niet teleurstellen.

04
Adres
Lange Niezel 27,
1012 GS Amsterdam

Ramen Impossible

Midden in hartje Amsterdam zit het tweede restaurant van Akihiro Hara (46) en Atsushi Ishida (44). Ramen Impossible, het zusje van Men Impossible, onderscheidt zich met haar 'Sauce style' Ramen, ook bekend als 'Mazesoba' in het Japans. Gemaakt met Japans meel en geserveerd in een weelderige saus van saffraan-gekookte paddenstoelen en gebrande prei, biedt Ramen Impossible een verrassend vegan alternatief in de moderne Japanse keuken.

05
Adres
1012 BD Amsterdam

Dun Yong Kitchen

Deze ramen tent bevindt zich bovenin de Aziatische supermarkt Dun Yong. Nadat chef Taka 4 jaar in een  Japanse Izakaya-gastropub heeft gewerkt kwam hij naar Nederland om zijn droom te vervullen. Hij droomde ervan om een eigen zaak te hebben waar gezonde en betaalbare streetfood wordt geserveerd. In 2021 introduceerde chef Taka een van zijn specialiteiten 'spicy tan tan ramen' aan het menu; spicy kip en varken samen met kimchi. 

06
Adres
Hazenstraat 19H,
1016 SM Amsterdam

Men Impossible

Men Impossible is een ramen restaurant waar ze alleen maar 100% plant-based gerechten serveren. Bij Men Impossibe geloven ze in het verbeteren van de wereld door te focussen op enkel plantaardige voeding en brengen ze mensen samen met de lekkerste vegan gerechten uit de Japanse keuken. De plantaardige ramen heeft een sterke smaak maar dat maakt het zeker niet minder lekker. Door het gebruik van verse ingrediënten en umami smaken is een diner bij Men Impossible een ware smaakbeleving.

07
Adres
Westerstraat 40H,
1015 MK Amsterdam

Hinata

Hinata is een populair ramen restaurant midden in de Jordaan. De chef-kok is opgeleid als een traditional Soba meester. Ze mengen de traditionele Japanse soba-techniek in ramen om niet alleen een authentieke, maar ook een unieke en onderscheidende smaak te creëren. Hinata specialiseert zich in Shoyu, Miso en vegan ramen en ze maken hun eigen bouillon en noodles. 

 

Zuid
08
Adres
Ferdinand Bolstraat 36 H,
1072 LK Amsterdam

Takumi Ramen Kitchen

Takumi is het zuster Restaurant Umaimon ramen op het Leidseplein. Het restaurant is intiem met uitstekend vriendelijke bediening. Takumi biedt een klein, maar heerlijk aanbod. Je hebt de keuze uit shio (zout), shoyu (soyasaus) of miso ramen met gevarieerde toppings en smaken.

 

09
Adres
Ceintuurbaan 49,
1072 ET Amsterdam

Sora Sapporo

Sora Sapporo Ramen serveert authentieke Japanse ramen en andere Aziatische gerechten. Het restaurant heeft twee vestigingen in Amsterdam, waarvan één is geleden aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Het restaurant staat bekend om zijn smaakvolle noedels. Deze noedels worden geïmporteerd uit Japan, waar ze gespecialiseerd zijn in het bereiden van dit product. Ook de bouillon, die deel uit maakt van de miso soep en de tonkotsu shoyu ramen is het proberen waard. Voor degenen die liever thuis van een heerlijke kom noedels genieten: Sora Sapporo Ramen bezorgt ook aan huis.

Oost
10
Adres
Ingogostraat 14A,
1092 HZ Amsterdam

Fuku Ramen

Fuku Ramen, is het restaurant van ramenchef Jakub (voorheen chef bij restaurant de Kas) verwelkomt gasten met zijn unieke aanbod. Jakub heeft zijn opleiding voltooid aan de Miyajima Ramen School in Osaka. Bij Fuku Ramen kun je genieten van authentieke ramen met huisgemaakte noedels of je kunt kiezen voor een uitgebreider diner bestaande uit meerdere gangen. Zijn vrouw, Aleksandra, neemt de verantwoordelijkheid voor de heerlijke desserts en biedt ook thee-, wijn- of sakepairing aan. Het concept van het Japanse restaurant Fuku Ramen is helder: van donderdag tot en met zaterdag wordt het 'chef’s menu' van vijf gangen (€75) geserveerd, waarmee gasten een culinaire ontdekkingsreis kunnen ervaren. Elke zondag kun je de hele dag a la carte uitgebreid lunchen (12:00-18:30). Verwacht wekelijks wisselende ramen specials, izakaya geïnspireerde gerechten om te delen, sappige sake en cocktails.

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?