Een industrieel loft op een verborgen plek
Op het achterterrein van een historisch grachtenpand is deze industriële loft gecreëerd in een voormalige plaatwerkerij en autowerkplaats. Het pand was jarenlang niet meer in gebruik totdat interieurarchitect Michiel van Fastenhout er appartementen en een industriële loft van maakte. Dit appartement heeft geen onder- of bovenburen wat vrij uniek is in Amsterdam en zorgt ervoor dat het erg rustig is veel privacy heeft.
Wat de bewoners gaan missen
‘Deze lichte, zonnige loft biedt een unieke combinatie van openheid en gezelligheid, met slim ontworpen individuele ruimtes die zowel modern als historisch aanvoelen. Hoewel het technisch gezien een appartement is, functioneert het meer als een zelfstandig huis zonder directe buren en heeft het een prachtige historische gevel gecombineerd met een eigentijdse New York-stijl loft interieur. Oorspronkelijk een autoschildergarage, behoudt de ruimte een industriële charme met hoge plafonds en een vleugje van het verleden. De grote, veelzijdige ruimte biedt verschillende comfortabele settings, van lezen in de bibliotheekhoek met uitzicht op het groene buiten, tot genieten van de grote open haard in de winter, die een chaletgevoel oproept. De open keuken is perfect om gasten te ontvangen, terwijl de wijnkelder ook dienstdoet als een gezellige trattoria voor diner bij kaarslicht. Het dakterras voegt een extra speciaal element toe.’
‘Gelegen in een hippe, levendige buurt met bars en cafés, biedt het zowel rust als gemak, met de Amstel en de universiteit in de nabijheid, wat bijdraagt aan een jeugdige, multiculturele sfeer. Favoriete lokale plekken zijn onder andere Rijsel, Baut en Ysbreeker, naast andere. Terwijl we ons voorbereiden om te vertrekken, voelen we een grote nostalgie voor de vele gelukkige herinneringen en geweldige buren die we hier hebben gehad. Dit appartement zal altijd een speciale plaats in ons hart hebben als onze “happy place.’
De buurtgids
De woning is gelegen in een van de meest bruisende en populaire buurten van Amsterdam. De Weesperzijde staat bekend om zijn prachtige grachtenpanden, gezellige restaurants en bars, en zijn centrale ligging. Vanuit hier is het gemakkelijk om de rest van de stad verkennen en te genieten van alles wat Amsterdam te bieden heeft. Diverse supermarkten, winkels en sportscholen liggen om de hoek. Aan de overkant van de Amstel is de Pijp met de Albert Cuyp markt, talloze restaurantjes en winkeltjes zoals De Ysbreeker, Oliver Green en Loulou Pizzabar. Verder liggen er ook parken zoals het Oosterpark en Sarphatipark om de hoek.
1091 GP Amsterdam
Bottleshop
De Bottleshop is recent geopend door Freek Kattenberg. Het interieur combineert een strak design met warme sfeer. De wijnbar biedt meer dan 350 natuurwijnen. Chef Torres Peralta creëert een unieke fusion van de Japanse en Franse keuken met gedeelde gerechten. Het restaurant organiseert ook kleine evenementen; recentelijk verwelkomde het de chef van Les Oeillets uit Parijs voor een achtgangenmenu en wijnproeverij. Kattenberg benadrukt de waarde van internationale samenwerkingen en wil dit in de toekomst voortzetten.
1091 JC Amsterdam
New Draver
Oso Nyan! betekent in Suriname genieten van maaltijden die herinneren aan moeders kookkunsten. Al ruim 30 jaar is New Draver een icoon in Amsterdam, gespecialiseerd in de exotische en smaakvolle Surinaams-Creoolse keuken. Gevestigd in Amsterdam Oost wordt je verwelkomt met gerechten zoals Bami, Nasi, Heri Heri en Bruine Bonen met Rijst. Probeer de goudbruine kip met bami en zuurgoed.
1091 GL Amsterdam
Alba
Geopend tijdens corona en toen direct gesloten. Nu gelukkig geopend, van dinsdag tot en met zaterdag voor diner. Naast vis en vlees word er ook een goed vegetarisch aabod verzorgt zoals o.a. een zonnige wortelschotel: regenboogwortelen, peterseliehummus, gember-wortelsaus, peterselieolie, gepofte gierst en mosterd-worteldressing. Chef James Usdin werkte eerder voor sterren restaurants in Londen, maar ook in het Rijks (*). Alba serveert een 3 gangen diner voor 38,50, maar heeft ook een al la carte menu. Ook leuk, er is een gigantisch terras (130 m2) en een fijne snackkaart. De wijnkaart bestaat uit een groot assortiment natuurwijnen.
1091 TK Amsterdam
Rijsel
Restaurant Rijsel is vernoemd naar de Franse stad Lille; wat door mensen uit Vlaanderen Rijsel wordt genoemd. Net als Lille, heeft Restaurant Rijsel een industrieel karakter. In het pand dat vroeger als huishoudschool fungeerde worden nu dagelijks lekkere gerechten geserveerd met Franse en Vlaamse invloeden. Er is een ruime keus uit vlees-, vis- en groentegerechten. Klassiekers als poussin rotie, huzarensalade, cote de boeuf met bearnaise saus, vissoep etc staan al jarenlang naar tevredenheid van een grote groep vaste gasten op de kaart. De uitgebreide wijnkaart heeft een lichte focus op Frankrijk. Het restaurant is gelegen vlak naast de Weesperzijde dus na het diner kun je ook nog genieten van een wandeling langs de Amstel of een biertje bij café Hesp.
1091 EC Amsterdam
De Ysbreeker
Levendig en gastvrij, de Ysbreeker is dé ontmoetingsplek voor heel Amsterdam. Deze locatie nodigt uit om de hele dag te vertoeven, met haar kenmerkende troeven zoals de verse keuken, het sfeervolle terras aan de Amstel en de indrukwekkende monumentale ruimte doordrenkt met een veelbewogen geschiedenis sinds 1702. Benoemd naar de historische ijsbreker die voor de deur lag, heeft deze plek een rijke herberg- en tapperijgeschiedenis. Chef-kok Goran Lukovic en zijn toegewijde team brengen een milieubewuste benadering naar de verfijnde landkeuken, met gerechten zoals Schots Balmoral hert en gerookte Noorse zalm gemarineerd in Red Bull. De Ysbreeker kiest met zorg voor verantwoorde, eerlijke en dagverse producten. En dat merk je aan alles.
1074 AH Amsterdam
Firma Pekelhaaring
Firma Pekelhaaring is te vinden in de Van Woustraat in Amsterdam. Kom hier voor een uitgebreide, overwegend Italiaanse diner-ervaring, met alles erop en eraan. Je kan daarnaast ook terecht voor koffie vanaf half 11 en vanaf 12:00 kan je er terecht voor de lunch. Een plek voor elke tijd van de dag. Er is een uitgebreide wijnkaart en het personeel adviseert graag, de eet-ervaring kan zo uitgebreid als je zelf wil. De atmosfeer is vriendelijk en ontspannen, mede door de rustige, authentieke inrichting.
1073 LW Amsterdam
Leeman döner
Voor een goed broodje doner kan je terecht bij Leeman döner op de Van Woustraat. De zaak staat al jaren bekend om zijn goede broodjes döner en dit komt mede omdat de broodjes elke dag vers gemaakt worden in de bakkerij achterin de winkel. Naast de döner hebben ze ook nog allemaal andere producten zoals Turkse pizza, kapsalon, falafel, borek en baklava. Leeman heeft door de jaren heen veel bekendheid gekregen dus het kan er soms erg druk zijn. Het is een afhaalwinkel er zijn dus geen zitplekken binnen, in de zomer staan er nog wel eens stoeltjes buiten.
1074 CW Amsterdam
Casa Nostra
De keuken van Puglia in de Pijp van Amsterdam. Oorspronkelijk van Taranto en opgegroeid in een familie waar alles om eten draait kookten de eigenaren de eerste tijd in Amsterdam alleen voor vrienden. Nadat iedereen er grapjes over maakten dat ze eigenlijk een restaurant moesten openen hebben ze uiteindelijk 10 jaar geleden de stap gezet. Op de kaart staan authentiek gerechten zoals handgemaakte orecchiette, capocollo uit Martina Franca en een fijne selectie van Pugliese wijnen.
1073 LZ Amsterdam
El Mauri
El Mauri in De Pijp is een van de beste low-budget ontbijtadressen van de stad. Bij deze bakker kun je al jaren terecht voor een uitgebreid Marokkaans ontbijt met een vakantiegevoel. Hoewel de bakker er van buiten eenvoudig uitziet, biedt hij van binnen een heerlijk ontbijt met vers brood, tajines en zelfgemaakte jam.
1091 AH Amsterdam
4850
Overdag een uitstekende koffiebar met zelfgemaakte pastries en broodjes. In de avond een wijnbar annex restaurant. De keuken omschrijft zichzelf als Nordic met pan europese smaken. De gerechtjes (to share) zijn bijzonder. Zuurdesem brood met geslagen comté boter gecombineerd met naar keuze kippenlevermousse of ansjovis in houtskoololie. Een aardapplemousse met cantherellen en eidooier. De kaart is compact maar gevarieerd. Ze hebben een enorm (natuur en klassiek) wijn assortiment. De lijst, samengesteld door eigenaar Daniel Schein, staat in de Star Wine list. The huidige chef Ciaran Naughter heeft een voorliefde voor het koken op vuur.
1073 TZ Amsterdam
NAZKA
In de Van Ostadestraat vind je het kleurrijke restaurant Nazka. Naast dat het interieur er fantastisch uitziet, is het eten ook spectaculair. De keuken toont zowel Peruaanse klassiekers als innovatieve gerechten, die voortbouwen op het erfgoed van Peru. Nazka heeft een prachtige inrichting, fantastische service, knap eten en de sommelier is een genie, maar het belangrijkst: álles is lekker.
1074 AG Amsterdam
Rayleigh & Ramsay
Rayleigh & Ramsay wordt omschreven als een snoepwinkel voor volwassenen. De term wijnbar vinden ze hier te hoogdrempelig, maar de focus ligt toch echt wel op wijn, met meer dan 100 open wijnen. Uniek is dat je wijn per slok, half glas of heel glas kan bestellen. Zo kan je hier terecht om alles wat je wil te proeven en te ontdekken wat je de allerlekkerste wijn vindt. Naast wijnen staat er ook goede koffie, cocktails, tapbier en lekker eten op het menu.
1091 AG Amsterdam
The Bab
Het Koreaanse restaurant The Bab heeft de authentieke smaak die je zou verwachten van een Koreaans restaurant, maar dan zonder al te fancy te zijn. Eigenaren Junghun Pyo en zijn vrouw Haksun (Sunny) Kim willen namelijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij hen en casual Korean food kunnen proeven. Het eerste waar je aan moet denken als je denkt aan Koreaans eten zijn de gerechten bibimbap en gefrituurde kip. De bibimbap bevat rijst, groenten en een rauw ei. De gefrituurde kip is bereid met een speciale Koreaanse kruidenmix. Een ander populair gerecht dat je bij The Bab kunt bestellen zijn de kimchipannenkoeken. Deze pannenkoekjes zijn gevuld met ui en kimchi, een gefermenteerde kool die steeds populairder wordt in het westen.
1091 EX Amsterdam
Troef
Raymond Plat (voormalig souschef van 212), Niels Leijssenaar (restaurantmanager bij Ron Blaauw), Willem Alberts en Roderick Kunst (mede-eigenaren van Escobar) bundelen hun krachten en beginnen samen restaurant Troef. De mannen willen een huiselijke sfeer creëren en serveren lekker eten zonder te veel poespas. Het menu wordt gedomineerd door klassieke Franse en Italiaanse gerechten. Als voorgerecht kun je onder andere kiezen voor ansjovis en sardientjes, oesters met beurre blanc of krokante kalfswang met oestercrème. Als hoofdgerecht zijn er opties zoals kreeft met antiboisesaus en schuim van bisque of ribeye.
1091 GR Amsterdam
Het Volkshotel
Het Volkshotel is een hotel en cultureel centrum gevestigd in het oude Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat. De naam zegt het eigenlijk al; Het Volkshotel is een hotel voor iedereen. Het Volkshotel is meer dan alleen maar een hotel. Naast dat je hier heerlijk kunt overnachten en eten en drinken, kun je hier ook genieten van de vetste muziek-events in soundbar Doka en heb je het mooiste uitzicht vanaf dakterras restaurant Canvas. Het Volkshotel is ook een geliefde plek om te werken en te studeren. Er zijn meerdere vergaderruimtes beschikbaar die je van te voren kunt reserveren en de barista's zetten de lekkerste koffie.
1074 BP Amsterdam
L'Angoletto
Bij L’Angoletto lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Het restaurant heeft geen website, reserveren kan niet en pinnen ook niet maar het eten is verrukkelijk! De chef staat erom bekend dat hij trots is op zijn eten en hij hecht veel waarde aan tradities, dus waag het niet om te vragen om kaas bij je pasta met vis. Dit is het allemaal waard want het beste Italiaans eten in de Pijp eet je hier.
1091 BA Amsterdam
Sushi Fanatics
Toen Ho en haar vriend naar Nederland kwamen, viel de sushi hen tegen. De sushi bij Hotel Okura was wel lekker, maar ook erg duur. Daarom openden ze takeaway Sushi Fanatics. Die viel goed in de smaak. Het liep zelfs zo goed dat ze nu hun eigen restaurant hebben in Amsterdam-Oost. Specialiteiten zijn de Hokkaido sint-jakobsschelp, inktvis en Unagi Deluxe.
1091 BA Amsterdam
Shigure
Amsterdam heeft een nieuwe omakasezaak bij namelijk Shigure; 'the unpredictable monsoon of the Netherlands,’ zoals ze het zelf noemen. Het restaurant bevindt zich achterin bij Sushi Fanatics. De counter met acht zitplekken is twee dagen (vrijdag en zaterdag) per week geopend met een ronde om 17:30 en een om 20:15. Chef Ryusaku Hiruma bezorgt je een echte omakase experience waarin hij zijn verfijnde en originele sushi vaardigheden weergeeft.
1091 AX Amsterdam
Yusu
Bij Yusu verkopen en serveren ze verschillende soorten koffie. De bonen worden geïmporteerd, geselecteerd en gebrand in samenwerking met Back to Black Coffee. De importeurs stimuleren boeren op diverse manieren om duurzamer te werken. Naast het serveren van goede koffie worden alle lekkernijen in eigen huis bereid. Mede-oprichter Nicole heeft een enorme passie voor bakken en heeft de recepten voor de taarten samen met Kick ontwikkeld. Probeer de traditionele Surinaamse gebakjes of de Braziliaanse kaasbal.
1092 BB Amsterdam
Massalia Restobar
Massalia ~ vernoemd naar de Griekse naam voor Marseille, ooit ontdekt door de Grieken. Een restobar op brasserie-niveau met invloeden uit de Griekse keuken, geïnspireerd door de roots van de eigenaar en chef Angelo Kremmydas. Dezelfde chef opende al eerder het succesvolle Gitane. Een fijne selectie apero's gecombineerd met ouzo, een cocktail of de keuze uit No of Low alcohol. Als hoofdgerecht een cote de boeuf 'The Greek way'. Een 'dry aged' Holsteiner met ingelegde ui, oregano en citroen.
1097 BC Amsterdam
East57
Amsterdam Oost heeft er weer een nieuwe hotspot bij! East57 is een relaxte plek waar verschillende mensen samenkomen, van locals tot studenten tot af en toe een verdwaalde toerist, bij East 57 vind je ze allemaal. Je kunt hier vanaf 7 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts terecht. Ze bieden goed eten en lekker drinken aan. Er wordt veel samengewerkt met leveranciers uit Amsterdam die hun strepen hebben verdiend en alleen de allerbeste kwaliteit leveren. Denk aan Brandt & Levie, Vlaamsch Broodhuys, Erik’s Delicatessen en nog veel meer.
1091 DH Amsterdam
Five Ways Coffee Roasters
Five Ways Coffee Roasters begon als een bescheiden koffiebranderij in Amsterdam bij Spot On Coffeeroaster. Enkele jaren geleden vestigde de eigenaar zich in Nederland en heeft sindsdien zijn tweede succesvolle specialty koffiebar in Amsterdam geopend. In Oost is de koffiebar meer gericht op koffie met eten. Zo heeft eigenaar Benny een eigen chef die constant bezig is met het verbeteren van zijn recepten en het gebruik maken van seizoensproducten.
1092 AE Amsterdam
Bar Bukowski
Bar Bukowski zit tegenover de ingang van het OLVG-Oost en het Oosterpark. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch of om wat te drinken. Bukowski is een hip stadscafé, tevens cocktailbar, met een groot terras. De kaart is divers: hamburgers, salades, broodjes en heerlijke flamkuchen. Het interieur is toegankelijk en gezellig, met een vintage-look. Het personeel is jong en hartelijk. Bukowski is een aanraden voor lange zomeravonden of tussen het werk door.
1092 AE Amsterdam
Henry's bar
Henry's Bar is het zusje van Bar Bukowski. In dit pand gelegen naast de vestiging van Bar Bukoski aan het Oosterpark worden op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond de lekkerste cocktails bereid; geïnspireerd door citaten van Bukowski. Geniet van een drankje met de naam "Writer's Block"of "Lady B." of laat je verrassen door "The Bartender's Choice". Als je toch liever een fris, biertje of een glas wijn drinkt kan dat natuurlijk ook!
1074 AB Amsterdam
Roopram Roti
Roopram Roti komt oorspronkelijk uit Suriname en werd geëxporteerd naar Nederland vanwege de grote vraag naar roti op de Nederlandse markt, onder andere door vakantiegangers uit Paramaribo. Om aan deze vraag te voldoen, besloot J. Roopram diepvries roti naar Nederland te exporteren. Helaas werd dit op het laatste moment tegengehouden vanwege de beperkingen op de uitvoer van kip en kipdelen uit Suriname. In plaats daarvan opende J. Roopram in juli 2002 zijn eerste restaurant aan het Mathenesserplein 89 te Rotterdam. Dit werd gevolgd door het tweede filiaal in Amsterdam, genaamd Roopram Roti Eetcafé. Sindsdien zijn er twee extra filialen geopend, namelijk in Den Haag en aan de Van Woustraat 37 te Amsterdam.
1073 LM Amsterdam
Mister Nata
Bij Mister Nata ben je aan het juiste adres voor het lekkerste gebak van Amsterdam, waar je kunt genieten van heerlijke pastel de nata, perfect gecombineerd met prachtige Single Estate Coffee, bereid met een La Marzocco-espressomachine. Portugal staat bekend om zijn verrukkelijke zoetigheden. Snoep, gebak en desserts maken allemaal deel uit van de traditionele Portugese keuken. Te midden van al deze heerlijkheden is de pastel de nata de absolute beroemdheid.
1074 AB Amsterdam
Café Biljart van Wou
Café Biljart van Wou is een typisch buurtcafé waar het stil wordt als de buurtbewoners op vakantie zijn.
1074 AA Amsterdam
Tjin's
Rond deze kleine broodjeszaak verzamelen zich vaak groepen mensen voor de deur voor een snelle snack. Tjin maakt al meer dan 40 jaar surinaamse broodjes en hapjes op basis van familie recept. Oprichter Chong begon ooit in West als platenzaak, echter werden de broodjes die hij achterin klaargemaakte steeds populairder, zoals het broodje met kabeljauw of de kerrie kip.
1073 CJ Amsterdam
101 Gowrie
De jonge Australische chef Alex Haupt met Japanse en Duitse roots kookt naar eigen zeggen 'Gaijin cuisine'. 'Een viering van culturele diversiteit door middel van Japanse tradities, technieken en liefde voor het ingrediënt met een respectvolle minachting voor de regels van reguliere conventie.' Gowrie serveert een vast menu met verrassende gerechtjes. Denk aan gyoza gevuld met duif, japans brood (shokupan) met miso en nori en een congee van noord zee krab. Reserveren is noodzakelijk.
1073 LL Amsterdam
Broodje Popov
1097 AH Amsterdam
De Vergulden Eenhoorn
Met de horeca-openstelling van De Vergulden Eenhoorn, een boerderij uit 1702 waar eerder buurthuizen en kinderopvang waren gehuisvest, mag de Ringdijk nu officieel een idyllische trekpleister worden genoemd. De binnenplaats bij de hooischuur en de tuin rondom zijn één grote picknickplaats, met zacht gras om je neer te vlijen, borders met bloemen en kruiden, grote houten tafels tussen de bomen en romantische zitjes op het erf. Als je binnen bent zou je net zo goed in een oude boerderij in the middle of nowhere kunnen zitten. Voor een ontsnapping uit de stadse sferen is de Vergulden Eenhoorn de perfecte plek, met goed eten en een ruim drank assortiment.
1078 PZ Amsterdam
Yuan's Hot Pot
Hotpot is een van de populairste manieren om uit eten te gaan in China en maakt nu ook haar opmars in onze stad. Yuan's Hot Pot heeft ondertussen al haar derde locatie geopend in Amsterdam. Bij Yuan's Chuan Chuan Xiang serveren ze de authentieke smaak van Chengdu Hot Pot. Aan de bamboespiesjes worden verse ingrediënten zoals groenten, tahoe, vlees en vis gelegd. Terwijl de hete pot blijft sudderen, worden spiesjes geplaatst in de pan en wordt er aan tafel gekookt. Hoe pittig de bouillon is, kun je naar eigen smaak invullen. Ook de verschillende smaken van de bouillon kan je zelf bepalen.
1073 CJ Amsterdam
Restaurant Mont Blanc
Chef Thibault en zijn vrouw Dieuwertje Gordijn runnen al jaren succesvol Bistrot des Alpes. In oktober 2021 hebben zij op de Govert Flinckstraat 308 een nieuw restautant geopend. Hier kan je op culinaire ontdekkingsreis rondom de Mont Blanc. Chef Thibault neemt je mee langs de bergmeren, door de bergen en tot slot naar de top van de Mont Blanc met zijn signature dessert. Een fine-dining ervaring in een warme sfeer.
1073 BR Amsterdam
La Biss Kosher Streetfood
La Biss is geen gewone sandwichbar; los van het feit dat de sandwiches uiteraard kosher zijn worden ze met zorg en precisie gemaakt met de beste en meest verse ingrediënten. Een specialiteit is de huisgemaakte challah brood, dagelijks vers gebakken en een unieke toevoeging aan de sandwiches. Ook de baguettes en andere verse broden zijn niet te missen.
1073 VK Amsterdam
Restaurant Ja
Het charmante restaurant Ja, bevindt zich in het voormalige pand van Jan de Wit's Le Restaurant aan de hoek van het Sarphatipark. Chef chef Julius Busscher, voorheen werkzaam bij Jacobsz en Staets, biedt verrassende gerechten. Zijn partner Amy Delorme verzorgt met toewijding de bediening en selectie van wijnen. Bij Ja wordt alles, van het brood tot de limoncello, ambachtelijk bereid. Het restaurant presenteert een vast 4-gangenmenu, dat desgewenst kan worden uitgebreid met oesters en kaas. De intieme ambiance en culinaire creativiteit maken ja tot een unieke culinaire bestemming in Amsterdam.
1073 CL Amsterdam
BRIO
Restaurant BRIO, gelegen in de levendige wijk De Pijp in Amsterdam, biedt een eigentijdse interpretatie van de Italiaanse keuken. Het restaurant, opgericht door de eigenaren van Little Collins, combineert klassieke Italiaanse smaken met moderne invloeden. Gasten kunnen genieten van een menu dat draait om verse pasta’s en seizoensgebonden gerechten, geserveerd in een sfeervolle en gastvrije setting.
1074 AV Amsterdam
Saravana Bhavan
Wie echt goed Indiaas wilt eten, en de sfeer van een echt Indiaas restaurant wilt proeven, moet naar Saravana Bhavan gaan, op het hoekje van de drukke Stadhouderskade en de van Wou straat zit hier dit grote restaurant. Het is een deel van de grootste vegetarische Indiase ketens in de wereld. Ze serveren ontelbaar veel lekkere (veel vegetarische dus) curry's en andere specialiteiten uit India. Het zit er vaak bomvol, met een gemengd publiek. Indiase gezinnen, stelletjes, toeristen, buurtbewoners, Saravana Bhavaan is een plek waar je goed kan eten.
1078 RD Amsterdam
La Kushi
La Kushi is sinds 2020 geopend in de Rijnstraat, geïnspireerd op de yakitori alley in Tokio. Het kleine maar fijne restaurant is gespecialiseerd in yakitori en geeft de kans om je eigen mix samen te stellen. Van vegetarische opties tot rib-eye en kippendij worden op de traditionele manier gegrild en zijn ontzettend smaakvol. In de buurt? Hop vooral even langs voor deze Japanse lekkernijen.
1073 CL Amsterdam
Little Collins
In 2011 openden Stan Kerkhof en zijn Australische vrouw Georgina Patterson het brunchcafé Little Collins in De Pijp. Bij Australisch brunchen moet je denken aan gepocheerde eieren en avocado op toast. Bij de brunch mag ook best wat alcohol gedronken worden, daarom staat ook de bloody mary op de kaart.
1073 BR Amsterdam
Ranchi
Ranchi is een Japanse broodjeszaak gerund door Sebastiaan en Christiaan Roosink. Een broodje in Japanse stijl wordt ook wel Sando genoemd. Keuzes zijn bijvoorbeeld een chicken sando (met krokante kip) of de beroemde tamago sando met eiersalade. Daarnaast hebben ze een broodje met tsukune (een soort gehaktbrood) gemaakt van kippengehakt in yakitori-stijl. Lekker met sesam, bosui, gember, knoflook en tare-saus.
1074 AN Amsterdam
La Bottega by Chiara's Food
'From good people to good people'; dat is het motto van Chiara en haar familie. Chiara selecteert voor haar delicatessenwinkel de meest bijzondere en authentieke producenten in Italie. 'De meeste van onze leveranciers werken in hun familiebedrijven; terwijl ze de traditie behouden, hebben ze geleerd om de werklast te schalen en hun methoden te evolueren om bij de tijd te blijven. Al hun ingrediënten zijn lokaal afkomstig uit de regio waarin ze gevestigd zijn, wat op zijn beurt de lokale boeren ondersteunt waar ze van inkopen.' Er worden regelmatig workshops en tasting georganiseerd.
1073 LT Amsterdam
Slagerij Peter
Aan de Van Woustraat ligt de kleine, gezellige, scharrel Slagerij Peter, een begrip in Amsterdam en ook ver daarbuiten. Deze slager is berucht én beroemd om zijn vele eigen gemaakte lekkernijen zoals huisgemaakte soepen, lasagne, jachtschotel en rendang. Je vindt hier allerlei soorten vlees, wild en gevogelte, maar kan dus ook terecht voor maaltijden en broodjes. Ook kan je hier de enige echte Dordtsche paardenworst krijgen als een van de weinige plekken in Amsterdam en omstreken.
1074 AG Amsterdam
Stadsmarkt de Pijp
Bij Stadsmarkt de Pijp worden de producten dagelijks zelf opgehaald. Zo komen direct van de boer, tuinder, slager, visboer en bakker allerlei producten midden in de Pijp terecht. De focus bij Stadsmarkt de Pijp ligt op duurzaamheid en hier wordt een eerlijke prijs voor betaald aan de leveranciers. De werkzame vakmensen staan altijd paraat om iets aan te raden of om iets te laten proeven. Ook staat ambacht centraal; het is een markt waar je fijn kan eten en lekker kan genieten.
1091 KH Amsterdam
Erik's Delicatessen
Midden op het gezellige Beukenplein in Amsterdam-Oost vind je deze speciaalzaak voor fijnproevers. Bij Erik’s delicatessen hebben ze een groot assortiment heerlijkheden met in de hoofdrol: kaas. Nederlandse en buitenlandse kazen die allemaal hun eigen sterke smaak en karakter hebben. Ook restaurants kopen hun kazen hier in maar met particulieren klanten staat de winkel ook vol. Ook heerlijke ham, worst en brood!
1091 KG Amsterdam
De Bakkerszonen
Bij De Bakkerszonen kun je dagelijks terecht voor de lekkerste broden, taarten, en croissants. Deze zaak heeft meerdere vestigingen in Amsterdam, waaronder een vestiging in Noord en een vestiging bij Roeterseiland. De Bakkerszonen is opgericht door twee bakkerszonen die het werk van hun vader nieuw leven wilden inblazen. Deze bakkerij ademt vakmanschap en hard werk. De kwaliteit van het brood is uitmuntend en niet vergelijkbaar met brood uit de supermarkt. Een bezoekje aan deze bakker doet je weer beseffen hoe lekker brood kan smaken.
1073 BH Amsterdam
C&C Asianmarkt
Aan het einde/of het begin van de Albert Cuyp ligt de C&C Asian Supermarket. De winkel is een begrip voor eenieder die tijdens het koken opeens bijzondere ingrediënten nodig heeft. Naast verse producten heeft de winkel een gigantisch assortiment met allerlei Aziatische must-haves wanneer het op onmisbare ingrediënten aankomt. Van heerlijke pindasaus voor bij summer-rolls tot ongelofelijke hoeveelheden ingevroren dumplings om in bamboe mandjes zelf op te warmen. De sojasaus vliegt in grote flessen en betaalbare prijzen over de toonbank en ook voor enkele leuke decoraties kan je hier terecht. De pret kan echter niet op, want er is óók nog een klein hoekje in de supermarkt waar er vers eten wordt klaargemaakt. Hier kun je dus na je grote boodschappen genieten van onder andere verse summer-rolls of een banh mi (Vietnamese baguette).
1073 SR Amsterdam
Josilda da Conceição Gallery
Josilda da Conceição Gallery presenteert een veelzijdig programma van hedendaagse kunst, variërend van schilderkunst tot installaties. Sinds de oprichting in 2014 is het de missie van de galerie geweest om internationale artistieke praktijken te verenigen en het gesprek over diverse culturele perspectieven te bevorderen. De galerie ondersteunt opkomend talent en biedt een platform voor gevestigde kunstenaars naast opkomende stemmen, wat nieuwe gebieden voor esthetische en conceptuele reflectie cultiveert.
1091 HM Amsterdam
De Lokatie eerste Oosterparkstraat
In 2020 verkocht De Lokatie maar liefst 858.000 kilo aan spullen vanuit haar drie Amsterdamse kringloopwinkels op Buikslotermeerplein, Distelweg en de Eerste Oosterparkstraat. Alles tweedehands, dus ontzettend duurzaam. De Lokatie op de Distelweg is maar liefst 2.000 vierkante meter en daarmee een van de grootste van Amsterdam.
1074 BC Amsterdam
Nicemakers
Interieurontwerpers Joyce en Dax Roll zijn partners in het leven en in design, samen staan zij bekend als ‘Nicemakers’. Persoonlijk, levendig, functioneel, rijk, inspirerend, elegant, gedegen en decoratief; het 'Nice' in 'Nicemakers' is even licht en natuurlijk alsook indrukwekkend en allesomvattend. Het interieur voor de saladebar SLA was het eerste project dat hen op de kaart zette, waarna vele indrukwekkende projecten volgden waaronder een waanzinnig penthouse in Maastricht, waarmee ze een rol kregen in het Netflix-programma 'Amazing Interiors'.
1073 CM Amsterdam
Mud in May
Mud in May is een interieur- en cadeauwinkel in het hartje van de Pijp. Je vindt hier items van zowel bekende designers als minder bekende designers en daardoor ontstaat er een speels mix. Voor ieder budget is hier wel iets te scoren. Mud in may verkoopt allerlei soorten producten; stoelen, vazen, lampen, tafels en zelfs kleding. Ook hebben ze een leuke blog waar ze artikelen waar ze in gesprek gaan met designers over de nieuwste interieurtrends.