Uitgelicht; “Casa Calòre”. Sprezzature in Amsterdam Zuid
Casa Calòre
De naam van het huis verwijst naar de schijnbaar moeiteloze elegante wijze waarop de Waalstraat 68 aanvoelt. De mooie Italiaanse benaming “sprezzatura” vat de verfijning van het huis samen. Er is een bijzonder smaakvol ontwerp en de gebruikte materialen zijn in balans. De natuurlijke materialen, zoals linnen behang, walnotenhout en authentiek eiken, geven het geheel een tijdloze sfeer met een jaren ’70-vibe. Je merkt direct dat het huis de bewoners omarmt en hen heerlijk zorgeloos laat genieten van de lichtinval en de verdeling van de ruimten. Daarnaast is het huis gelegen in een van de leukste buurten van Amsterdam, met veel groene pleinen, brede straten en de Amsterdamse School-stijl uit de jaren ’20 en ’30, die op elke hoek en in de details te zien is.
Jelle Mundt | Makelaar Broersma Wonen
Adres
Koningslaan 14,
1075 AC Amsterdam
+31 (0)20 305 97 77
Architectuur
De woning is gelegen in de Rivierenbuurt die bekend staat om zijn bouwperiode van de jaren ’20 en ’30. De huizen werden functioneel gebouwd met onder andere ingebouwde kasten, en suite deuren en veel woonruimte op de verdieping. Aan de buitenzijde laat de ingetogen architectuur vaak zijn verfijnde rijkdom zien door mooie stenen beelden in de gevels repeterende decoraties en versieringen. Wie goed rond kijkt herkend een prachtig architectonisch verhaal van bijna 100 jaar oud.
Wat de bewoners gaan missen
Vier jaar geleden kochten we dit huis, dat toen nog door studenten werd bewoond en dringend aan renovatie toe was. Wij zien uitdagingen als kansen, dus hebben we alles gesloopt en vanaf nul opgebouwd om de perfecte indeling te creëren. We hebben het huis volledig gesloopt om de perfecte indeling te kunnen creëren, zodat de ruime living van 9 meter breed uitkijkt op de zonnige tuin. Dit maakt ons huis uniek in de buurt. Met drie slaapkamers, twee badkamers, een apart kantoor en een grote living met open keuken, eetkamer en woonkamer, is er veel ruimte en licht. Omdat wij beiden veel werken, wilden we een huis dat rust uitstraalt. Tijdens vakanties vroegen we ons vaak af: “Waarom kunnen we dit niet thuis hebben?” Dit idee hebben we in ons ontwerp meegenomen. We zijn grote liefhebbers van design en verzamelen kunst. Ons huis is uitgerust met luxe designmerken en technologische snufjes, zoals verfijnde Buster and Punch schakelaars, een futuristisch Japans toilet en hoogwaardige Gaggenau-apparatuur. De combinatie van donkere houten vloeren, linnen behang, walnoot eikenhout, marmer en warme kleuren geeft een tijdloze uitstraling. Onze favoriete plek in het huis is de eetkamer. We hebben gekozen om de uitbouw te laten onder kelderen, waardoor we een gezellige zitkuil hebben kunnen maken, voorzien van een marmeren mozaïekvloer zoals in Franse bistro’s. In de zomer kunnen de deuren volledig open, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overgaan. De groene uitkijk vanuit de living is een zeldzaam voordeel in Amsterdam. Wat we ook waarderen aan de buurt, is de gezellige sfeer. De Maasstraat ligt op een steenworp afstand met de beste bakker, slager en groenteboer. In de zomer is het een korte wandeling naar de Amstel voor een verfrissend glas wijn of een wandeling langs het water. Parkeren is eenvoudig voor de deur en de snelwegen A1 en A2 zijn snel bereikbaar. Tram en bushalte liggen op 30 meter afstand. We zullen zowel het huis als de buurt missen. Het biedt comfort, luxe, en een warme gemeenschap die ons altijd het gevoel gaf thuis te zijn. Onze favoriete plekken in de buurt zijn TOET voor taartjes, van Vessem voor brood, Grammes voor croissants, Slager ten Wolde voor vlees, Lemonode Concept Store voor cadeaus, Arrebol voor wijn, en IJsland voor ijs.
Buurtgids
De Waalstraat is gelegen in de Scheldebuurt, dat onderdeel uitmaakt van de zeer geliefde Rivierenbuurt. Meerdere straten in deze buurt werden vernoemd naar Nederlandse streken. Architect J.F. Berghoef heeft na de Tweede Wereldoorlog de Airey-woningen ontworpen en in 1951/1952 gebouwd. Het appartement is gelegen in een onderdeel van het complex Amstelhof, dat in 2014 tot gemeentelijk monument is verklaard. Door de jaren heen zijn de Maasstraat en de Scheldestraat uitgegroeid tot het centrum van de wijk. Vooral de nautische brasserie Vis aan de Schelde trekt culinaire liefhebbers van binnen en buiten de stad aan. Hetzelfde geldt voor ijssalons Venetië en Pisa IJs, die elk jaar met het ontluiken van de lente hun deuren weer openen. Theaterfestival De Parade strijkt iedere zomer neer in het Martin Luther Kingpark; de groene achtertuin van de buurt met uitzicht over de Amstel. Daarnaast zijn ook het Beatrix- en Amstelpark op enkele wandelminuten afstand te bereiken.
1079 GZ Amsterdam
Volendammer vishandel Jonk
Er zijn maar weinig mensen die zich in kunnen houden op het hoekje van de Lekstraat en de Rijnstraat. Want wat is er beter dan een bakje kibbeling voor de lunch? Volendammer vishandel Jonk is een ouderwetse vishandel voor verse vis, gebakken vis en belegde broodjes. Van een verse Hollandse Nieuwe haring, tot luxe zalm maaltijden: de verse aanvoer van vis van visleveranciers uit Volendam, Urk en IJmuiden stelt nooit teleur.
1078 HE Amsterdam
Patisserie Tout
Patisserie Tout maakt gebakjes, chocolade en macarons in een atelier aan de Maasstraat. De Patisserie is in 2007 opgezet door koppel Job en Kim van Berkel. Samen vormen zij het ideale team; Job is de smaakmaker en Kim is de gastvrouw. Dit ijzersterke duo heeft succes geboekt; Patisserie Tout is een van de bekendste smaakateliers in Amsterdam Zuid en verkoopt taart en gebak voor elke gelegenheid; bruidstaarten, verjaardagstaarten, en ook bedrijfstaarten. Geen grote taart nodig? Gelukkig kan ook een kleine gebakjes kopen, zoals éclairs of verrukkelijke macarons.
1078 HE Amsterdam
Slagerij Woorts
Slagerij Woorts opende al in 1964 de deuren van de winkel op de Maasstraat. Met het motto ‘niet teveel kruiden, niet teveel specerijen, gewoon dat wat hoort, en dat moet het product an sich het zelf doen’, is dit een typisch Amsterdamse slagerij waar de producten weinig poespas nodig hebben. De klanten komen van heinde en verre hier naartoe voor de ossenworst en filet americain. Er wordt hier met aandacht gewerkt zodat het dier krijgt wat het verdient.
1078 HM Amsterdam
Sophie Eats
Sophie Eats is een cateringbedrijf en deli-shop gevestigd in Amsterdam. Met kwalitatieve seizoen producten wordt er een balans naar smaken en textuur gezocht die het eten uniek en lekker maken. Het kleurrijke menu is geschikt voor iedere gelegenheid; van een zakenlunch of een mode-evenement tot een sfeervolle borrel. In het winkeltje kan je terecht voor koffie, een vers sapje of iets lekkers te eten voor onderweg.
1078 HB Amsterdam
Poelier Jonker
Poelier Jonker in de Maasstaat bestaat al meer dan 45 jaar. Anno 1974 is het bedrijf opgezet door de familie Jonker en is vandaag de dag nog steeds in het bezit van de familie. Bij Poelier Jonker is de missie "het behouden van het poeliers-ambacht" en dat is te zien! Het assortiment is zeer uitgebreid; van gegrilde producten tot heerlijke salades. Daarnaast verkopen ze hier ook maaltijden en ragouts. Alle producten van poelier Jonker zijn dagvers en van de beste kwaliteit.
1078 HJ Amsterdam
Grammes
Na maar liefst 10 jaar training in de beste patisserieën in Parijs en New York, brengt Chef Maxime Papin zijn kennis en technieken naar Amsterdam. Papin kreeg al vroeg de kneepjes van het vak met de paplepel kreeg ingegoten van zijn moeder toen hij opgroeide in Frankrijk, en zette dit voort in de culinaire wereld van New York. Zijn creaties zijn dan ook allesbehalve doorsnee; het befaamde cappuccino taartje maar ook chocolade croissants, koekjes en zelfgemaakte granola.
1079 LT Amsterdam
Pasteibakkerij
In het voormalig slachthuis van de Rivierenbuurt vind je vandaag de Pasteibakkerij. Ze maken hier allerlei soorten worsten, paté, spek, ham en andere chacuterie in Franse stijl. De Pasteibakkerij is vernoemd het gerecht pastei; waar paté wordt gebakken in korstdeeg. Gedurende het jaar verkoopt de Pasteibakkerij haar vaste assortiment maar tijdens de feestdagen kun je hier ook traditionele pastei gerechten kopen.
1078 GH Amsterdam
Feduzzi
Feduzzi is opgezet in 1981 door de Italiaanse familie Feduzzi en was daarmee de allereerste Italiaanse delicatessenwinkel in Nederland. In 2001 werd het bedrijf overgenomen door Pjotr Meuwissen, die het liet uitgroeien tot een van de beste Italiaanse traitteurs in de stad. Je kunt bij Feduzzi terecht voor traditionele Italiaanse producten, zoals pasta's en wijnen en olijfolies, maar je kunt hier ook allerlei lekkere panini's halen; belegd met mozzarella, tonijnsalade of een van de andere heerlijke affetati, zoals beenham of coppa di parma.
1078 GR Amsterdam
Sab’s Deli
Bij Sab’s Deli ligt de focus op echt lekker, maar net wat specialer dan normaal, en uiteraard waar mogelijk duurzame en lokale producten. Al deze dingen samen vormen het merk ‘Sab’s. Ze verzorgen ook complete caterings van thuisdiners tot heerlijke borrelhapjes. Gelegen vlak naast de drukke RAI in Amsterdam Zuid, kan je ook altijd als je net de trein uitstapt even binnenlopen en kijken wat de pot schaft. Het zal niet tegenvallen!
1074 AN Amsterdam
La Bottega by Chiara's Food
'From good people to good people'; dat is het motto van Chiara en haar familie. Chiara selecteert voor haar delicatessenwinkel de meest bijzondere en authentieke producenten in Italie. 'De meeste van onze leveranciers werken in hun familiebedrijven; terwijl ze de traditie behouden, hebben ze geleerd om de werklast te schalen en hun methoden te evolueren om bij de tijd te blijven. Al hun ingrediënten zijn lokaal afkomstig uit de regio waarin ze gevestigd zijn, wat op zijn beurt de lokale boeren ondersteunt waar ze van inkopen.' Er worden regelmatig workshops en tasting georganiseerd.
1078 RD Amsterdam
La Kushi
La Kushi is sinds 2020 geopend in de Rijnstraat, geïnspireerd op de yakitori alley in Tokio. Het kleine maar fijne restaurant is gespecialiseerd in yakitori en geeft de kans om je eigen mix samen te stellen. Van vegetarische opties tot rib-eye en kippendij worden op de traditionele manier gegrild en zijn ontzettend smaakvol. In de buurt? Hop vooral even langs voor deze Japanse lekkernijen.
1079 TV Amsterdam
Café Remouillage
'Complex simplicity, is our way of less is more' staat op de website van deze hidden gem. Het woord café is enigszins misleidend. Jonathan Sparber (o.a Toscanini, Vermeer, Entrepot) zegt hier over; ‘Ik noem het café omdat ik wil dat mensen ook spontaan langs kunnen komen om een hapje te eten.' Jonathan kookt alles van het beest, niets wordt weggegooid. De wijnkaart met een mooie selectie producenten is voornamelijk biologisch.
1078 PZ Amsterdam
Yuan's Hot Pot
Hotpot is een van de populairste manieren om uit eten te gaan in China en maakt nu ook haar opmars in onze stad. Yuan's Hot Pot heeft ondertussen al haar derde locatie geopend in Amsterdam. Bij Yuan's Chuan Chuan Xiang serveren ze de authentieke smaak van Chengdu Hot Pot. Aan de bamboespiesjes worden verse ingrediënten zoals groenten, tahoe, vlees en vis gelegd. Terwijl de hete pot blijft sudderen, worden spiesjes geplaatst in de pan en wordt er aan tafel gekookt. Hoe pittig de bouillon is, kun je naar eigen smaak invullen. Ook de verschillende smaken van de bouillon kan je zelf bepalen.
1078 HL Amsterdam
Hummus bistro d&a
Hummus Bistro D&A is opgezet door twee Israëlische vrouwen. Je kan er de hele dag door genieten van heerlijke gerechten. Begin je dag met shakshuka voor ontbijt, smul van traditionele hummus met verschillende toppings tijdens de lunch en proef vlees- of vegetarische gerechten bij het diner. Alles is mogelijk en kan de hele dag worden besteld. De traditionele hummus wordt geserveerd met pitabrood, salade en zuur, maar je kunt ook kiezen voor toppings zoals geroosterde groenten of langzaam gegaard vlees en verse kruiden.
1078 HK Amsterdam
Pizza Project
Het begon met een pizzaoven in hun achtertuin. Elke vrijdag stond er een rij voor hun woning met vrienden en familie die een pizza kwamen halen. Inmiddels hebben Idske en Bas twee vestigingen en een foodtruck. Het geheim? Het deeg 48 uur laten rijzen waardoor de bodem luchtig wordt en de pizza minder zwaar op de maag ligt. In het weekend worden er ook broodjes voor de lunch geserveerd.
1079 EK Amsterdam
Utage Sake Bar
Utage Sake Bar is nieuwe en tevens Amsterdamse primeur. Utage betekent 'banket' in het Japans, oftewel een plek waar vrienden samenkomen en de sake rijkelijke vloeit. De uitgebreide sake-selectie biedt voor elk budget en smaak wat wils. Op de menukaart staan lekkernijen als karaage, gyoza, Japanse pickles en ook aubergine met miso, desserts en tal van vegetarische opties.
1078 HJ Amsterdam
Mangi Amore
Bij Mangi Amore kun je terecht voor heerlijke authentieke pizza's zoals die in de Italiaanse pizza-stad Napoli worden gegeten. Chefkok Cico is een Napolitaan in hart en nieren en weet als geen ander hoe hij de perfecte krokante pizza's kan maken. In 2014 won Cico zelfs de prijs voor het bakken van de beste pizza van Nederland! De ingrediënten die worden gebruikt -in Mangi Amore zoals de tomaten uit Campania en de fameuze buffelmozzerella - worden rechtstreeks uit Italië geïmporteerd. Breng een bezoekje aan deze pizzeria om écht Italië te proever, of zoals de naam van het restaurant zelf als zegt "eet mijn lief!"
1078 GZ Amsterdam
Scandinavian Embassy
Hier wordt ervaring en interesse in Scandinavisch eten en duurzaamheid geboden. Bij de Embassy traceren ze kleine, niche-leveranciers en gaan mee met de seizoenswisselingen van producten. De keuken biedt menu's voor een betaalbare prijs waarbij de gezonde en milieuvriendelijke wortels van de Scandinavische keuken behouden blijven. Bijzonder is dat ze ook koffie met eten combineren , waardoor, volgens hun zeggen, de algehele culinaire ervaring verbeterd wordt. Dit is hun tweede locatie. De ander locatie is in de Pijp gevestigd.
1072 LH Amsterdam
Yamazato
Als de naam Yamazato je niets zegt, is het wellicht makkelijker om te denken aan het Okura hotel. In dit torenachtige hotel aan de Ferdinand Bolstraat zit restaurant Yamazato wat zoals de Michelin gids uitlegt het eerste traditionele kaiseki restaurant is dat in 2002 werd bekroond met een Michelin ster. De keuken is uitgebreid en toegankelijk voor zowel degene die al volop bekend zijn met authentiek Japans, als zij die net om de hoek komen kijken. Het personeel is vriendelijk en hoffelijk en brengt het op kunstwerk gelijkende eten met een elegante flair naar de tafels. De traditionele kaiseki keuken toont zich hier simpelweg van haar mooiste en puurste kant. Yamazato biedt daarmee een ingetogen moment waarin een topproduct als zeebaars en intense bereidingen rond miso en yuzu de hoofdrol spelen. De aangepaste saké’s dienen als kers op de taart!
1078 GG Amsterdam
Vinnies
Bij Vinnies draait het om goed en eerlijk eten. Dit restaurant serveert ook all-day ontbijt en lunch. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit lekkere broodjes, gerechten met ei en zelfs Marokkaanse couscous of linzensoep. Als je liever komt voor een drankje ben je bij Vinnies ook op het juiste adres; ze zetten heerlijke koffie en maken ook de mooiste sappen en cocktails voor je klaar. Laat je liever de lunch bezorgen? Geen probleem: Vinnies verzorgt ook catering en heeft een eigen take-away lunchmenu.
1072 LH Amsterdam
Teppanyaki Restaurant Sazanka
Sazanka is een teppanyaki restaurant in hotel Okura aan de Ferdinand bolstraat. Deze vorm van voedselbereiding uit de Japanse keuken draait om de teppan, een hete ijzeren plaat om op te bakken. In Sazanka is het dan ook mogelijk om met zijn allen aan te schuiven en de teppan-chef te aanschouwen terwijl deze de meest wonderlijke gerechten op de borden tovert. De gerechten bestaan uit zowel vis en vlees, maar er worden ook genoeg vegetarische gerechten aangeboden. Een bezoek aan Sazanka is gegarandeerd een uniek kijkje in de wereld van de Japanse chefs en de kooktechnieken die zij gebruiken om elk gerecht met Japanse precisie klaar te maken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Sazanka maakt het simpele grillen op een plaat tot een verfijnd stukje ambachtswerk.
1072 LH Amsterdam
Ciel Bleu
Het gastronomische restaurant Ciel Bleu zit in het welbekende Okura Hotel. Het hotel dat boven Amsterdam Zuid uittorent. Verwacht bij Ciel Bleu diner van hoog niveau. Niet alleen bevindt het restaurant zich op de 23e verdieping, de internationale keuken heeft inmiddels twee michelinsterren op zijn naam staan. Waan je in de seizoensgebonden gerechten bereid door chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en geef je over aan een puur zintuiglijke ervaring.
1072 GJ Amsterdam
Pisa IJs
Bij deze bescheiden ijswinkel bij Amsterdam RAI ben je aan het goede adres voor heerlijk Italiaans ijs. Sinds 1935 kun je hier terecht voor ambachtelijk ijs in meer dan 60 verschillende (wisselende) smaken per seizoen. Samen met ijswinkel Venetië ietsje verderop zijn deze twee ijswinkels dé plekken om goed schepijs in Amsterdam-Zuid te halen, vandaar ook de lange rijen in de zomer, maar het wachten waard en het gaat snel!
1078 GR Amsterdam
Visaandeschelde
Al meer dan 20 jaar een begrip in Amsterdam Zuid. Zoals ze zelf zeggen is hun culinaire passie het omtoveren van dagverse vis en seizoensproducten tot spannende en heerlijke gerechten. En daarmee is eigenlijk bijna alles al gezegd. Visaandeschelde ziet er chique uit, maar binnen is er geen te kort aan een goede portie Amsterdamse gezelligheid. Ook kan je in de zomer heerlijk op het terras zitten dat uitkijkt op het Scheldeplein.
1078 GM Amsterdam
Venetië IJS
Bij Venetië hebben ze ambachtelijk Italiaans ijs. Het zijn veelal Italiaanse mensen die de bolletjes scheppen en dat merk je dan ook aan hun charmante accent en hun vriendelijke glimlach. Het ijs is huisgemaakt en ze hebben veel verschillende smaken en heerlijke slagroom. Het interieur is authentiek Italiaans met genoeg zitplekken binnen. In de zomer staan er buiten tafels en stoelen op het terras om even rustig je ijsje op te eten.
1073 HB Amsterdam
Wijnbar paskamer
In het pand van een voormalige slagerij (dat zie je nog aan de witte tegels) in een rustige straat in de Pijp vind je Wijnbar Paskamer. Met allerlei bijzondere wijnen die zowel per glas als per fles te bestellen zijn is dit een fijne plek om wijn te drinken én om lekker te eten. Eigenaar Wouter Aalst is zo gepassioneerd over wijn dat hij zelfs een eigen wijnschool opstartte, de Amsterdam Wine Academy. De wijnkaart verandert regelmatig en er is voor ieder wat wils met ongeveer 150 wijnen, van natuurwijnen tot klassiek.
1078 KK Amsterdam
Hakata Senpachi
Prachtig Japans eten en de lekkerste saké's; dat is Hakata Senpachi. Dit restaurant aan de Wielingenstraat bestaat al langer dan 20 jaar en heeft in al die jaren altijd haar autentieke japanse sfeer behouden. De manier waarop restaurant is ontworpen doet het lijken op een echt Japans restaurant in de steegjes van Tokyo. Hakanta Senpachi is als Yakitori-ya - gespecialiseerd in het maken van gegrilde kipspiesjes, die in Japans Yakitori worden genoemd. De spiesen worden gegrild via traditionele kookwijzen op de houtskool grill. Deze grill staat overigens in het midden van het restaurant waardoor de ruimte altijd volhangt met de lekkerste aroma's.
1073 LZ Amsterdam
El Mauri
El Mauri in De Pijp is een van de beste low-budget ontbijtadressen van de stad. Bij deze bakker kun je al jaren terecht voor een uitgebreid Marokkaans ontbijt met een vakantiegevoel. Hoewel de bakker er van buiten eenvoudig uitziet, biedt hij van binnen een heerlijk ontbijt met vers brood, tajines en zelfgemaakte jam.
1073 TB Amsterdam
Wijmpje Beukers
Midden in de Pijp, gelegen in een monumentaal pand, is eetcafé Wijmpje Beukers gevestigd. Met een knus terras en een gezellig interieur kan je hier met vrienden de dag doorspreken, een borrel drinken of lekker dineren. Het menu staat vol met gerechten gemaakt van verse en lokale producten en alles is in de eigen keuken klaargemaakt. De eigenaren zijn zelf dagelijks in de zaak te vinden en doen niets liever dan het iedereen naar de zin maken.
1073 AR Amsterdam
Miri Mary
Bij Miri Mary kun je genieten van heerlijke kruidige gerechten uit de Indiase keuken, gepresenteerd in een moderne tapasstijl, met een glimlach van gastvrouw Foram Kamdar. Naast smaakvolle cocktails en uitstekende koffie biedt Miri Mary een unieke culinaire ervaring waar Indiase kruiden samenkomen met westerse invloeden. Deelgerechten staan centraal, zodat je alles kunt proeven. Als je moeite hebt met kiezen, laat de chef dan gewoon iets verrassends voor je bereiden.
1079 MZ Amsterdam
Restaurant Showw
Eigenaren Lendl Mijnhijmer (sommelier en restaurant manager) en Dorus Floris, executive chef, voorheen Bougainville (*) openden hun eigen fine dining restaurant aan de kop van de Zuidas. Naast een 6 gangen menu is er ook de mogelijkheid om a la carte te eten. Hier wordt op hoog niveau gekookt en de uitstekende wijnkaart bevat maar liefst 750 wijnen.
1073 LW Amsterdam
Leeman döner
Voor een goed broodje doner kan je terecht bij Leeman döner op de Van Woustraat. De zaak staat al jaren bekend om zijn goede broodjes döner en dit komt mede omdat de broodjes elke dag vers gemaakt worden in de bakkerij achterin de winkel. Naast de döner hebben ze ook nog allemaal andere producten zoals Turkse pizza, kapsalon, falafel, borek en baklava. Leeman heeft door de jaren heen veel bekendheid gekregen dus het kan er soms erg druk zijn. Het is een afhaalwinkel er zijn dus geen zitplekken binnen, in de zomer staan er nog wel eens stoeltjes buiten.
1096 HH Amsterdam
Ode aan de Amstel
Ode aan de Amstel bevindt zich in het voormalige restaurant Riva. Gelegen aan de Amstel biedt dit restaurant een prachtig uitzicht over rivier de Amstel; een van de levensaders van de stad Amsterdam. Het interieur is stijlvol met warme kleuren en robuuste materialen. Op de all-day dining kaart vind je allerlei heerlijke gerechten, waarvan een aantal klassiekers of verrassende gerechten met een Aziatische twist. Als het lekker weer is, kun je op het terras heerlijk aan het water zitten. Dit restaurant is echt een verborgen parel in Amsterdam.
1079 TX Amsterdam
Kringloop Winkel Amsterdam
Kringloop Winkel Amsterdam heeft inmiddels vier locaties in de stad. Met boeken, huishoudelijke apparaten, kleding, meubels, muziek, speelgoed en gereedschap. Kortom, alles wat je in een kringloopwinkel kunt verwachten. Genoeg redenen om een middagje rond te struinen.
1073 SR Amsterdam
Josilda da Conceição Gallery
Josilda da Conceição Gallery presenteert een veelzijdig programma van hedendaagse kunst, variërend van schilderkunst tot installaties. Sinds de oprichting in 2014 is het de missie van de galerie geweest om internationale artistieke praktijken te verenigen en het gesprek over diverse culturele perspectieven te bevorderen. De galerie ondersteunt opkomend talent en biedt een platform voor gevestigde kunstenaars naast opkomende stemmen, wat nieuwe gebieden voor esthetische en conceptuele reflectie cultiveert.