Een smaakvol en luxe appartement van circa 108 m² met een achtertuin can circa 21 m². Het appartement is gelegen in de oude Pijp, om de hoek van het Sarphatipark en de Amstel. Het appartement heeft twee etages en heeft een doordachte plattegrond met drie slaapkamers en een woongedeelte met aansluitend een fijne achtertuin.
Rondleiding
De authentieke stenen buitentrap geeft toegang tot de woning op de bel-etage. Er is een hal met garderobe en toilet. Aan de voorzijde is de lichte woonkamer met veel daglichttoetreding en weids zicht naar het plein. Aan de achterzijde van de voormalige en suite kamer is het eetgedeelte met openslaande deuren naar de tuin. De keuken is smaakvol uitgevoerd met Winkelman tegels en is verder voorzien van inbouwapparatuur. Het speelse hoogte verschil in de hal en keuken dragen bij aan het onderscheidende karakter van het huis. Deze woonetage is voorzien van een mooie houten visgraat parketvloer. De interne trap geeft toegang tot de slaapverdieping op de begane grond. Aan de voorzijde is een fijne ruime kamer met twee ramen. Aan de achterzijde zijn een ouder slaapkamer en zij-kamer, die ideaal te gebruiken is als werkkamer of kinderkamer. Aan de voorzijde is een aparte ruimte voor de wasmachine en droger en in de hal is verder een apart toilet en een ruime bergkast. De badkamer is centraal gelegen en is voorzien van een ligbad, douche en een dubbele wastafel
Aan de achterzijde van het huis is een gezellige tuin. De mooie wit geschilderde trap draagt bij aan de fijne buitenbeleving. Tevens ligt het huis op loopafstand van de Amstel en het Sarphatipark. Aan de overzijde is een actief speelplein.
Buurtgids
De Pijp werd eind 19e eeuw aangelegd om huisvesting te bieden aan nieuwkomers die naar de hoofdstad trokken voor werk. De vader van Freddy Heineken opende hier in 1886 de Heinekenbrouwerij. De eerste arbeiderswoningen, rondom de Albert Cuypstraat, werden snel en voordelig gebouwd. Later werden daar, richting de Diamantbuurt, door Berlage huizen in de Amsterdamse School-stijl aan toegevoegd. Er wordt gezegd dat de buurt zijn naam te danken heeft aan de lange rechte straten, die de vorm van een pijp hebben.
De Albert Cuypmarkt en het Sarphatipark zijn bepalend voor dynamiek van De Pijp. Kunstenaars en schrijvers zoals Piet Mondriaan, Carel Willink en Gerard Reve woonden en werkten hier. De levendige, gemixte populatie bracht vele cafés en eethuisjes naar de wijk. Tegenwoordig staat de wijk bekend als het Quartier Latin van Amsterdam, met nog steeds veel dynamiek diverse restaurants zoals Auberge Jean & Marie, Le Restaurant, het Peruaans NAZKA en authentieke bistro’s zoals Petit Caron.
Bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 108 m²
• Tuin van circa 21 m²
• Gelegen op eigen grond
• Gemeentelijk beschermd stadsgezicht
• Energielabel B
• Servicekosten VvE € 200,- per maand
• Drie slaapkamers
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Le joyeux Boulanger
We maakte kennis met het huis in januari 2024. Ondanks dat het al bijna aan het einde van de dag was, gaf het huis direct een goed gevoel. Mede door de grote ramen aan de voorzijde en het vrije uitzicht naar het plein en in de verte de Amstel. Deze in oorsprong karakteristieke huizen ademen direct veel sfeer en grandeur. Met name het hoge plafond en voormalige en suite dragen bij aan deze beleving. In 2011 is het geheel gerenoveerd en is de indeling geoptimaliseerd met drie slaapkamers en veel bergruimte. De bewoners gaan nu naar een plek buiten de stad waar hun roots liggen. Ze zullen de veelzijdigheid van de omgeving, de dynamiek en het fijne huis gaan missen.
Designvisie
Deze bouweenheden maken onderdeel uit van de eerste uitbreidingen van de stad in de eind jaren 1880 en begin 1900. In deze periode was er in Amsterdam veel handel en bedrijvigheid. Deze economische goede tijden dragen bij aan de rijkere bouw. De woningen uit deze periode hebben vaak mooie hoge plafonds, kamers en suite en fraaie houtwerken. Tevens zijn er mooie detailleringen in de gevel en balkons.
Deze authentieke bouwstijl draagt nog steeds bij aan comfortabel wonen, waarbij de ruimtes en lichtinval dagelijks te ervaren zijn.
In 2011 is het gebouw geheel gerenoveerd en gesplitst in vier woningen. Daarbij zijn onder andere de fundering gecontroleerd, de ramen vernieuwd en de indeling geoptimaliseerd.
Wonen en koken
De authentieke stenen buitentrap geeft toegang tot de woning op de bel-etage. Er is een hal met garderobe en toilet. Aan de voorzijde is de lichte woonkamer met veel daglichttoetreding en weids zicht naar het plein. Aan de achterzijde van de voormalige en suite kamer is het eetgedeelte met openslaande deuren naar de tuin. De keuken is smaakvol uitgevoerd met Winkelman tegels en is verder voorzien van inbouwapparatuur. Het speelse hoogte verschil in de hal en keuken dragen bij aan het onderscheidende karakter van het huis. Deze woonetage is voorzien van een mooie houten visgraat parketvloer.
Slapen en baden
De interne trap geeft toegang tot de slaapverdieping op de begane grond. Aan de voorzijde is een fijne ruime kamer met twee ramen. Aan de achterzijde bevinden zich een ouder slaapkamer en een zijkamer die ideaal te gebruiken is als werk- of kinderkamer. Aan de voorzijde is een aparte ruimte voor de wasmachine en droger en in de hal is verder een apart toilet en een ruime bergkast aanwezig. De badkamer is centraal gelegen en voorzien van een ligbad, douche en een dubbele wastafel.
De buitenruimte
Aan de achterzijde van het huis is een gezellige tuin. De mooie wit geschilderde trap draagt bij aan de fijne buitenbeleving. Tevens ligt het huis op loopafstand van de Amstel en het Sarphatipark. Aan de overzijde is een actief speelplein.
Buurtgids
De Pijp werd eind 19e eeuw aangelegd om huisvesting te bieden aan nieuwkomers die naar de hoofdstad trokken voor werk. De vader van Freddy Heineken opende hier in 1886 de Heinekenbrouwerij. De eerste arbeiderswoningen, rondom de Albert Cuypstraat, werden snel en voordelig gebouwd. Later werden daar, richting de Diamantbuurt, door Berlage huizen in de Amsterdamse School-stijl aan toegevoegd. Er wordt gezegd dat de buurt zijn naam te danken heeft aan de lange rechte straten, die de vorm van een pijp hebben. De Albert Cuypmarkt en het Sarphatipark zijn bepalend voor dynamiek van De Pijp. Kunstenaars en schrijvers zoals Piet Mondriaan, Carel Willink en Gerard Reve woonden en werkten hier. De levendige, gemixte populatie bracht vele cafés en eethuisjes naar de wijk. Tegenwoordig staat de wijk bekend als het Quartier Latin van Amsterdam, met nog steeds veel dynamiek diverse restaurants zoals Auberge Jean & Marie, Le Restaurant, het Peruaans NAZKA en authentieke bistro’s zoals Petit Caron.
Bereikbaarheid
De trein (Amstelstation), tram 4 (van Woustraat) of tram 3 (Ceintuurbaan), bus (lijn 246) en de metrohalte aan de Ceintuurbaan liggen op loop- of fietsafstand. Met de auto is er een goede aansluiting op het knooppunt Amstel richting de A2 en A10. Gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen S108 en S109 en goed bereikbaar via het openbaar vervoer middels de tramlijnen 12, 24 en 25 en dichtbij Station zuid WTC. De woning is gelegen in de Oude Pijp, een centraal gelegen gedeelte van Amsterdam nabij het Sarpahtipark, Van Woustraat, Albert Cuyp markt en nabij o.a. de Utrechtsestraat. Een omgeving met veel leuke horeca, delicatessen zaken en uitgebreide voorzieningen.
Parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk via een vergunningenstelsel op de openbare weg (vergunningsgebied Zuid 3.1 De Pijp Noord).
Met een parkeervergunning voor Zuid 3.1 De Pijp Noord mag u parkeren in Zuid-3 en Zuid-4. Een parkeervergunning voor bewoners kost € 186,29 per 6 maanden. Momenteel is er voor dit vergunningsgebied een wachttijd van 9 maanden. Een tweede parkeervergunning is in dit gebied niet mogelijk. (Bron: Gemeente Amsterdam, februari 2024).