Kenmerken
Muzenplein 7, Amsterdam
Vraagprijs
  • € 3.980.000,- Kosten koper
Aanvaarding
  • In overleg
Vertrekken
  • 13 kamers
  • 8 slaapkamers
  • 2 badkamers
Onderhoud
  • Intern: Goed
  • Extern: Goed
Oppervlakten & Inhoud
  • Woonoppervlakte: 378 m²
  • Perceeloppervlakte: 361 m²
  • Tuinoppervlakte: 130 m²
  • Inhoud: 1060 m³
Bouwjaar
  • 1939
Installaties
  • Alarminstallatie
  • Natuurlijke ventilatie
  • Rolluiken
  • Tv kabel
Ligging
  • Aan vaarwater
  • Aan water
  • In woonwijk
  • Vrij uitzicht
Parkeren
  • Op eigen terrein
  • Aangebouwd steen
Type verwarming
  • CV Ketel
Type warmwater
  • CV Ketel
Bestemming
  • Woonruimte
Eigendomssoort
  • Eigendom belast met erfpacht
Buitenruimte
  • Achtertuin
Kadastraal
  • Gemeente: Amsterdam
  • Sectie: Ab
  • Nummer: 1062
Duurzaamheid
  • Dubbel glas
  • Hr glas
  • Kierdichting
  • Energielabel D
Soort
  • Herenhuis
  • Twee-onder-een-kapwoning
  • Woonhuis
Bijzonderheden
  • Beschermd stads of dorpsgezicht
Overige kenmerken

OZB (’23) € 1357,18 per jaar
Rioolheffing (’23)  € 160,43 per jaar

Plattegrond
Muzenplein 7, Amsterdam
Documenten
Muzenplein 7, Amsterdam
Locatie
Muzenplein 7, Amsterdam
Eten & drinken
01
Adres
Ruysdaelkade 251,
1072 AX Amsterdam

KID

Levy Byron, Joshua Styns en Steven Mamahit begonnen tijdens de pandemie. Het concept begon als pop-up en heeft nu een vaste locatie op de Ruysdaelkade.  Het menu is inmiddels fors uitgebreid. Yakitori van kip met kaffir lime en chillies. Chickenwings gevuld met een tartaar van garnaal en een saus van shi-take. Geroosterde kool met gefrituurde ui en een hollandaise saus. En natuurlijk de inmiddels beroemde kip-sandwiches in allerlei varianten zoals bijvoorbeeld de Sichuan spiced firied chicken met pickles en knoflookmayonaise geserveerd op een sake kasu bricohe broodje. KID schenkt er cocktails, bier en een kleine selectie wijn bij.

02
Adres
Wielingenstraat 16,
1078 KK Amsterdam

Hakata Senpachi

Prachtig Japans eten en de lekkerste saké's; dat is Hakata Senpachi. Dit restaurant aan de Wielingenstraat bestaat al langer dan 20 jaar en heeft in al die jaren altijd haar autentieke japanse sfeer behouden. De manier waarop restaurant is ontworpen doet het lijken op een echt Japans restaurant in de steegjes van Tokyo. Hakanta Senpachi is als Yakitori-ya - gespecialiseerd in het maken van gegrilde kipspiesjes, die in Japans Yakitori worden genoemd. De spiesen worden gegrild via traditionele kookwijzen op de houtskool grill. Deze grill staat overigens in het midden van het restaurant waardoor de ruimte altijd volhangt met de lekkerste aroma's.

03
Adres
Scheldestraat 68,
1078 GM Amsterdam

Venetië IJS

Bij Venetië hebben ze ambachtelijk Italiaans ijs. Het zijn veelal Italiaanse mensen die de bolletjes scheppen en dat merk je dan ook aan hun charmante accent en hun vriendelijke glimlach. Het ijs is huisgemaakt en ze hebben veel verschillende smaken en heerlijke slagroom. Het interieur is authentiek Italiaans met genoeg zitplekken binnen. In de zomer staan er buiten tafels en stoelen op het terras om even rustig je ijsje op te eten.

04
Adres
Scheldestraat 45BG,
1078 GG Amsterdam

Vinnies

Bij Vinnies draait het om goed en eerlijk eten. Dit restaurant serveert ook all-day ontbijt en lunch. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit lekkere broodjes, gerechten met ei en zelfs Marokkaanse couscous of linzensoep. Als je liever komt voor een drankje ben je bij Vinnies ook op het juiste adres; ze zetten heerlijke koffie en maken ook de mooiste sappen en cocktails voor je klaar. Laat je liever de lunch bezorgen? Geen probleem: Vinnies verzorgt ook catering en heeft een eigen take-away lunchmenu.

05
Adres
Scheldeplein 4,
1078 GR Amsterdam

Visaandeschelde

Al meer dan 20 jaar een begrip in Amsterdam Zuid. Zoals ze zelf zeggen is hun culinaire passie het omtoveren van dagverse vis en seizoensproducten tot spannende en heerlijke gerechten. En daarmee is eigenlijk bijna alles al gezegd. Visaandeschelde ziet er chique uit, maar binnen is er geen te kort aan een goede portie Amsterdamse gezelligheid. Ook kan je in de zomer heerlijk op het terras zitten dat uitkijkt op het Scheldeplein.

06
Adres
Scheldeplein 22,
1072 GJ Amsterdam

Pisa IJs

Bij deze bescheiden ijswinkel bij Amsterdam RAI ben je aan het goede adres voor heerlijk Italiaans ijs. Sinds 1935 kun je hier terecht voor ambachtelijk ijs in meer dan 60 verschillende (wisselende) smaken per seizoen. Samen met ijswinkel Venetië ietsje verderop zijn deze twee ijswinkels dé plekken om goed schepijs in Amsterdam-Zuid te halen, vandaar ook de lange rijen in de zomer, maar het wachten waard en het gaat snel!

07
Adres
Van Ostadestraat 1,
1072 SL Amsterdam

Sjefietshé

Sjefietshe is een cevicheria in het midden van de Pijp, met een mooi terras met genoeg plek. Voor eenieder die niet bekend is met het heerlijke Zuid-Amerikaanse gerecht: het klassieke Peruviaanse voorgerecht bestaat uit rauwe (wit) vis die ‘gegaard’ is in limoensap. Het gerecht wordt geserveerd met chili, koriander, rode ui en een oceaan aan limoen. Een overdonderende smaaksensatie en daarom ook moeilijk om goed te evenaren. Sjefietshe doet een goede poging en maakt met een Amsterdamse flair een goede eigen variant. Naast de ceviches met verschillende soorten vis is er ook de optie om van lekkere bites te genieten, waaronder de Sjefietshe special: de door hun uitgevonden ‘hotdoctopus’. Genoeg redenen om hier dus langs te gaan en voor jezelf te besluiten of de zaak erin slaagt je mee te nemen naar hogere Zuid-Amerikaanse sferen!

08
Adres
Beethovenstraat 19,
1077 HM Amsterdam

Cafecito

Cafecito, een minimalistische koffiezaak, biedt hoogwaardige koffie uit stralend witte machines. Het is een onderdeel van de Cafecito-franchise, een Amsterdamse koffiebranderij die besloot koffiezaken te openen om hun eigen afzet te stimuleren toen de verkoop aan horecagelegenheden tijdens de pandemie stagneerde. Cafecito heeft al drie vestigingen in Amsterdam en één in Rotterdam. Cafecito is een tot de essentie teruggebrachte zaak. Je drinkt er topkoffie uit witte machines.

09
Adres
Dusartstraat 53 h,
1072 HP Amsterdam

En Japanese kitchen & Sake bar

En Japanese kitchen & Sake bar opent in 2015 zijn deuren. Chef Ken Osawa en Ryuji Ikemizu (restaurant manager), die voorheen bij Yamazato werkten, brengen de originele Japanse keuken in zicht.  Iedere maand maakt chef Ken Osawa (geboren & opgegroeid in Hokkaido) een nieuw menu in 3, 6 of 8 gangen met oog voor de seizoenen. Manager Ikemizu paart deze aan de mooiste sakes. De sashimi en sushi zijn allebei van top kwaliteit en het wordt altijd mooi geserveerd.

 

10
Adres
Beethovenstraat 58,
1077 JK Amsterdam

Winebar QV

Bij Winebar QV kan je in principe de hele dag doorbrengen alsof je in Italië bent. Je begint met een Italiaanse espresso, luncht met een warme maaltijd en sluit af met een goed glas wijn met bijbehorend een Italiaanse aperitivo. Het is er gezellig en stijlvol ingericht en je kan aan de hoge krukken aan de bar zitten, aan de lagere tafeltjes of op het kleine terras.

11
Adres
Beethovenstraat 38,
1077 JJ Amsterdam

Et Claire

Op de Beethoven straat bevindt zich Et Claire. Et Claire is ontstaan uit een voorliefde voor de beste viennoiserie, koffie, (ijs)thee in combinatie met eindeloze zoete en hartige mogelijkheden.  Het motto bij et Claire is ''ne vous contentez pas de moins'', wat betekent dat je niet genoegen moet nemen met minder.

12
Adres
Ferdinand Bolstraat 333,
1072 LH Amsterdam

Teppanyaki Restaurant Sazanka

Sazanka is een teppanyaki restaurant in hotel Okura aan de Ferdinand bolstraat. Deze vorm van voedselbereiding uit de Japanse keuken draait om de teppan, een hete ijzeren plaat om op te bakken. In Sazanka is het dan ook mogelijk om met zijn allen aan te schuiven en de teppan-chef te aanschouwen terwijl deze de meest wonderlijke gerechten op de borden tovert. De gerechten bestaan uit zowel vis en vlees, maar er worden ook genoeg vegetarische gerechten aangeboden. Een bezoek aan Sazanka is gegarandeerd een uniek kijkje in de wereld van de Japanse chefs en de kooktechnieken die zij gebruiken om elk gerecht met Japanse precisie klaar te maken. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Sazanka maakt het simpele grillen op een plaat tot een verfijnd stukje ambachtswerk.

13
Adres
Ceintuurbaan 238,
1072 GE Amsterdam

Tapi 'n Bowls

Bij Tapi 'n Bowls bieden ze Braziliaanse gerechten met een moderne jonge twist. De specialiteiten zijn Tapiocas en exotische smoothie bowls. De smoothie bowls worden geserveerd met meer dan 200 verschillende soorten vruchten met verschillende kleuren en smaken. De tapioca is een gerecht van cassave zetmeel, wat erg populair is in het noorden van Brazilië. De Tapioca heeft een knapperige buitenkant en is zacht van binnen. Daarbij is het ook erg gezond omdat het geen geen gluten, vetten, lactose of suiker bevat.

 

14
Adres
Ceintuurbaan 49,
1072 ET Amsterdam

Sora Sapporo

Sora Sapporo Ramen serveert authentieke Japanse ramen en andere Aziatische gerechten. Het restaurant heeft twee vestigingen in Amsterdam, waarvan één is geleden aan de Ceintuurbaan in de Pijp. Het restaurant staat bekend om zijn smaakvolle noedels. Deze noedels worden geïmporteerd uit Japan, waar ze gespecialiseerd zijn in het bereiden van dit product. Ook de bouillon, die deel uit maakt van de miso soep en de tonkotsu shoyu ramen is het proberen waard. Voor degenen die liever thuis van een heerlijke kom noedels genieten: Sora Sapporo Ramen bezorgt ook aan huis.

15
Adres
Ferdinand Bolstraat 333,
1072 LH Amsterdam

Ciel Bleu

Het gastronomische restaurant Ciel Bleu zit in het welbekende Okura Hotel. Het hotel dat boven Amsterdam Zuid uittorent. Verwacht bij Ciel Bleu diner van hoog niveau. Niet alleen bevindt het restaurant zich op de 23e verdieping, de internationale keuken heeft inmiddels twee michelinsterren op zijn naam staan. Waan je in de seizoensgebonden gerechten bereid door chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en geef je over aan een puur zintuiglijke ervaring.

16
Adres
Ferdinand Bolstraat 333,
1072 LH Amsterdam

Yamazato

Als de naam Yamazato je niets zegt, is het wellicht makkelijker om te denken aan het Okura hotel. In dit torenachtige hotel aan de Ferdinand Bolstraat zit restaurant Yamazato wat zoals de Michelin gids uitlegt het eerste traditionele kaiseki restaurant is dat in 2002 werd bekroond met een Michelin ster. De keuken is uitgebreid en toegankelijk voor zowel degene die al volop bekend zijn met authentiek Japans, als zij die net om de hoek komen kijken. Het personeel is vriendelijk en hoffelijk en brengt het op kunstwerk gelijkende eten met een elegante flair naar de tafels. De traditionele kaiseki keuken toont zich hier simpelweg van haar mooiste en puurste kant. Yamazato biedt daarmee een ingetogen moment waarin een topproduct als zeebaars en intense bereidingen rond miso en yuzu de hoofdrol spelen. De aangepaste saké’s dienen als kers op de taart!

17
Adres
Ferdinand Bolstraat 168H,
1072 LT Amsterdam

Brittons bakery

In 2016 opende Heather Brittons een knusse bakstudio in Amsterdam. Gespecialiseerd in Amerikaans/Canadees gebak, waarbij kwaliteit voorop staat. Elk beslag wordt zorgvuldig geproefd voor de oven. Het vaste menu wordt regelmatig herzien met kleine aanpassingen voor een nog betere smaak en uitstraling. Brittons staat voor ambacht, met recepten die decennia lang zijn doorgegeven, zoals "Grandma's Carrot Cake". Hoogwaardige ingrediënten, waaronder biologische eieren van de MiniRondeel zorgboerderij en zelfgemaakt vanille-extract met Madagaskar-bourbon vanillestokjes van Vanilla Venture, maken Brittons' gebak onweerstaanbaar.

18
Adres
Ceintuurbaan 246h,
1072 GG Amsterdam

Ikkoku

Bij Ikkoku izakaya  serveren ze individuele traditionele en bijna niche izakaya-gerechten met hun eigen kijk op sake, wijn en cocktailpairing. De twee eigenaren begonnen tijdens covid in 2020 Sushi Fanatics en opende daarna omakase shigure. Ikkoku is een nieuwe uitdaging omdat ze nog dieper de niche en onbekende wereld van de Japanse keuken ingaan. De individuele à-la-carte gerechten variëren van echt traditionele izakaya-gerechten tot Japanse gerechten die je in Europa niet vaak tegenkomt,

 

19
Adres
Maasstraat 18,
1078 HK Amsterdam

Pizza Project

Het begon met een pizzaoven in hun achtertuin. Elke vrijdag stond er een rij voor hun woning met vrienden en familie die een pizza kwamen halen. Inmiddels hebben Idske en Bas twee vestigingen en een foodtruck. Het geheim? Het deeg 48 uur laten rijzen waardoor de bodem luchtig wordt en de pizza minder zwaar op de maag ligt. In het weekend worden er ook broodjes voor de lunch geserveerd.

Boodschappen
20
Adres
Scheldeplein 20,
1078 GR Amsterdam

Sab’s Deli

Bij Sab’s Deli ligt de focus op echt lekker, maar net wat specialer dan normaal, en uiteraard waar mogelijk duurzame en lokale producten. Al deze dingen samen vormen het merk ‘Sab’s. Ze verzorgen ook complete caterings van thuisdiners tot heerlijke borrelhapjes. Gelegen vlak naast de drukke RAI in Amsterdam Zuid, kan je ook altijd als je net de trein uitstapt even binnenlopen en kijken wat de pot schaft. Het zal niet tegenvallen!

21
Adres
Scheldestraat 63,
1078 GH Amsterdam

Feduzzi

Feduzzi is opgezet in 1981 door de Italiaanse familie Feduzzi en was daarmee de allereerste Italiaanse delicatessenwinkel in Nederland. In 2001 werd het bedrijf overgenomen door Pjotr Meuwissen, die het liet uitgroeien tot een van de beste Italiaanse traitteurs in de stad. Je kunt bij Feduzzi terecht voor traditionele Italiaanse producten, zoals pasta's en wijnen en olijfolies, maar je kunt hier ook allerlei lekkere panini's halen; belegd met mozzarella, tonijnsalade of een van de andere heerlijke affetati, zoals beenham of coppa di parma.

22
Adres
Beethovenstraat 49,
1077 HN Amsterdam

Slagerij Hergo

Slagerij Hergo is de vleesspecialist in Amsterdam. Al in 1930 begon de heer Cantor, een Duitse worstmaker, samen met zijn vrouw die uit een Amsterdamse slagersfamilie kwam, zijn slagerij met typische Duitse worstspecialiteiten. Met het motto ‘De slager met ’n koksmuts’ is Hergo uitgegroeid naar vier verschillende locaties en is zo tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Amsterdam. Met jachtworst, hausmacher, ossenworst, pekelvlees maar ook met een broodje filet americain onderscheidt Hergo zich als slagerij in het topsegment.

23
Adres
Maasstraat 16,
1078 HJ Amsterdam

Grammes

Na maar liefst 10 jaar training in de beste patisserieën in Parijs en New York, brengt Chef Maxime Papin zijn kennis en technieken naar Amsterdam. Papin kreeg al vroeg de kneepjes van het vak met de paplepel kreeg ingegoten van zijn moeder toen hij opgroeide in Frankrijk, en zette dit voort in de culinaire wereld van New York. Zijn creaties zijn dan ook allesbehalve doorsnee; het befaamde cappuccino taartje maar ook chocolade croissants, koekjes en zelfgemaakte granola.

Kunst & cultuur
24
Adres
Van Ostadestraat 43,
1072 SN Amsterdam

Galerie Fleur & Wouter

Galerie Fleur & Wouter werd in 2019 opgericht door Fleur Feringa en Wouter van Herwaarden. De galerie heeft als missie jongeren te betrekken bij kunst, hen vertrouwd te maken met galerieën en aan te moedigen om kunst te verzamelen. Deze toegankelijke en inclusieve filosofie weerspiegelt zich in alle activiteiten. Ze streven naar begrijpelijke communicatie en heldere verhalen.

 

25
Adres
Van Ostadestraat 43A,
1072 SN Amsterdam

GoMulan Gallery

In 2018 opende GoMulan Gallery haar deuren als een pop-up galerie, opgericht door Mulan Go (1998). Slechts drie maanden later vestigde de galerie zich permanent als een artistieke ruimte. Het voornaamste doel van deze galerie is het bieden van een platform aan opkomende kunstenaars. De galerie toont zowel opkomende talenten als gevestigde kunstenaars en creëert zo een sterke inhoudelijke brug tussen verschillende generaties.

De woning aan het Muzenplein 7 gebouwd in 1938 is een van de meest markante en toch ingetogen huizen van Amsterdam-Zuid. Dit 378 m² tellende familiehuis met houten details en klassieke houthaard is oorspronkelijk gebouwd voor medici, met een praktijk aan huis. De spreekkamer, wachtkamer en vestibule zijn nog steeds onderdeel van de woning. 
 
Het karakter is tijdloos met architectonische stijlkenmerken. De lambrisering, stalen ramen en houten balken zijn bijna honderd jaar oud en geven de woning zijn authentieke uitstraling.  Noem het een landhuis, middenin de stad, met veel ruimte op de begane grond; zoals een studeerkamer, speelkamer en openslaande deuren naar de tuin op het zuiden.
 
Het is tijd voor een nieuwe bewoner die de elegantie van deze woning, met al zijn mogelijkheden, de komende jaren weer gaat waarderen.

Jelle Mundt | Broersma Wonen 

Het gebouw 
Dit markante, ingetogen familiehuis is ontworpen door architect F.A. Warners in de jaren ‘30 en grotendeels intact gebleven qua structuur, stijlkenmerken en beoogde woonwijze die kenmerkend was voor een artsengezin uit die tijd.
De grootse ruimten met jaren ‘30 grandeur hebben een perfecte maatvoering. Dit zien we terug in de woonkamer, het eetgedeelte en de praktijkruimte. De slaapkamers op de eerste en tweede verdieping vergroten dit gevoel van ruimte. Parkeergelegenheid is er op het eigen terrein en in de eigen, aangrenzende garage.

Begane grond
De woning heeft een vestibule met een voorportaal. De oorspronkelijke wachtkamer is nu gebruik als garderobe met vaste kast. Er is een grote centrale hal met karaktervol trappenhuis. Het woongedeelte heeft aan de voorzijde een ruimte voor de eettafel en aan de achterzijde het zitgedeelte met openhaard en grote openslaande deuren naar de tuin. Aansluitend aan het woongedeelte bevindt zich de studeerkamer en een grote kamer, die vroeger dienst deed als praktijk. Deze ruimte leent zich perfect als speelkamer, atelier of woonkeuken. Aan de voorzijde van het huis is de keuken met uitzicht over het plein.

Tuin
De woning heeft een zonnige achtertuin op het zuiden met veel privacy. De oppervlakte van ruim 130m² biedt ruimte voor een grasveld, zitgedeelte en lounge. Via het pad aan de zijkant van de garage heeft de tuin ook een achterom.

Slapen en baden
De ruime centrale overloop op de eerste etage geeft toegang naar vier grote slaapkamers. De ouderslaapkamer aan de achterzijde heeft een badkamer en suite die is voorzien van ligbad, douche en dubbele wastafel. Op de gang bevindt zich een toilet en tweede badkamer met douche en wastafel.

Op de tweede etage bevinden zich ook nog vier ruime slaapkamers.

Souterrain
Er is een ruime kelder met daglicht en veel opslagruimte.

Garage
Parkeergelegenheid is er op het eigen terrein en in de eigen, aangrenzende garage. De authentieke verwarmde garage met hoge plafonds en dubbele deuren heeft een zijingang naar de tuin.

Bijzonderheden

  • Gebruiksoppervlakte wonen circa 378 m²
  • Tuin gelegen op het zuiden van circa 130 m²
  • Familiehuis met 7 slaapkamers
  • Huis met veel karakter door architectuur en ontwerp
  • Mooi zicht naar het water
  • Energielabel D
  • Open haard
  • Garage
  • Parkeren op eigen terrein

Waar drinken we de lekkerste wijnen in Amsterdam? Een selectie van wijn barren én restaurants met een bijzondere wijnkaart

Een selectie van lekkere en betaalbare broodjes in Amsterdam

Ontmoet de ondernemer, in deze serie Titi Waber van Indonesisch restaurant Blauw

Recent bekeken
Overzicht alle woningen

Deze site maakt gebruik van cookies.

Voor welke cookies geef je akkoord?